Skip Navigation Links


Bayern rundt - Sydtyskland
Tyskland

Oplev det sydligste Tyskland med historie, sving og skønne bjerge.

Fra 6.450,-

 

Dansk turleder på mc
Egen motorcykel

7 dage
Rejsen er udsolgt
Garanteres gennemført Rejseperioder:
24-06-2018 - 30-06-2018 Udsolgt

Denne nye rejse - Bayern rundt - byder på oplevelser, der viser det sydligste Tyskland fra sin flotteste side.

Rejsen har ligget på min ønskeliste længe, og gennemføres i 2018.

Rejsen rundt i Bayern er tilrettelagt med ophold på to dejlige hoteller. Begge hoteller har god forplejning og dejlige faciliteter, som sauna, swimmingpool og en fantastisk udsigt.

På rejsen befinder vi os både i det østlige og det vestlige Bayern. Her er landskaberne meget forskellige, så rejsen skifter også karakter fra det bløde og bakkede i starten til de større bjerge i sidste halvdel af rejsen.

Hver dag byder jeg på gode og varierede udflugter, bl.a. med den meget efterspurgte udflugt til Hitlers "Ørneborg" - Kehlsteinhaus, de flotte panoramaveje i Berchtesgaden og udflugt til nogle af de mere ukendte områder i det østlige Bayern, ligesom f.eks. den kendte Chiemsee skal besøges.

I det vestlige Bayern køres flere bjergrige udflugter med nogle af de mest kendte tyske bjergpas. Vi ser og oplever nogle af de kendte byer og steder, f.eks. Oberammergau og torneroseslottet Neuschwanstein, ligesom kendte skisportsbyer med de store skihopbakker skal beses.

Vi bor direkte ved Zugspitze, Tysklands højeste bjerg, og der bliver også mulighed for at tage op på toppen af det.

Som du kan se her på websitet er der mulighed for at kombinere rejsen rundt i Bayern og rejsen til Østrig, så du kan være på motorcykelferie i 14 dage.

Klik på fanen "Rejseforløb", og læs dag til dag-programmet, og se de mange gode billeder, der også viser nogle af de landskaber og oplevelser, som vi kommer til at få på rejsen.Priser
6.450,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
1.150,- kr. i enkeltværelsestillæg
Rejsen inkluderer:

Rejselængde:
• 7 dages rejse fra søndag 24/6 til lørdag 30/6 2018

Ophold:
• 7 dage 6 overnatninger på 2 forskellige hoteller

Forplejning:
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen bestående af:
• Morgenbuffet med stort udvalg
• På hvert hotel er der en såkaldt "Schlemmerbuffet", der er en stor buffet med alverdens udvalg af forretter, salater, kolde retter, varme retter med kød og fisk og dessertbord. Der bydes naturligvis også på lokale delikatesser på denne buffet

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter på mc er inkluderet
• Entré til "Ørneborgen" inkl. busudflugt
• Maut på panoramavej i Berchtesgaden

Diverse:
• Dansk turleder på motorcykel
• Udførlige rejseinformationer
• Lokale skatter, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden
Rejsen inkluderer ikke:
• Benzin
• Lommepenge
• Forplejning på udflugter
• Drikkevarer
• Entréer og besøg på seværdigheder ikke nævnt ovenfor
• Evt. lift op på Zugspitze
• Evt. overnatning på ud- og hjemrejse
• Parkeringsomkostninger (forventeligt € 5,- ved Kehlsteinhaus, ellers p.t. ingen kendte)
• Evt. betalingsveje og bompenge (p.t. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring
Præsentation:

Oplev det skønneste af Bayern på en uge!

Jeg har tilrettelagt rejsen i en periode, hvor der ikke er blevet ferietid i alperne endnu. Det giver os bedre mulighed for at komme rundt og opleve seværdigheder og rigtig fine køreveje.

Dagsforløbene er på denne rejse forskellige i længde, og det skyldes, at der også bydes på gode pauser med meget interessante besøg, så at der også er tid til at opleve. Uanset vil du se Tyskland fra en helt ny side og opleve, at Bayern har meget at byde på. Hvis du har været i Østrig før, eller evt. skal med på den efterfølgende uges rejse i Østrig, så vil du også se, at der faktisk er stor forskel på de tyske alper og de østrigske.

Bayern er den sydligste tyske delstat og dækker et landområde på 70.550 km2. Her bor i alt 12.6 millioner indbyggere. Mange betragter Bayern som den vigtigste delstat i Tyskland, idet området har en stor folkelig opbakning og stor politisk indflydelse i rigsdagen. Bayern er opdelt i landsdelskredse, og vi kommer på denne rejse til at opholde os i Oberbayern og Schwaben.

I løbet af opholdet køres der forskellige udflugter af forskellig længde og med meget forskelligt indhold. Jeg har tilrettelagt dagene, således at der er gode køredage og der også enkelte dage er mulighed for at opleve noget på egen hånd, f.eks. når vi kommer forbi Neuschwanstein eller når der er mulighed for at komme op på Zugspitze bjerget.

Bayern er kendt for sin meget naturskønne geografi fra Böhmen i øst ved Tjekkiet til Allgäu i vest og den direkte adgang til alperne i syd. I områderne vi opholder os i, er befolkningen også iklædt tiroler-tøj og her er der tid til at leve. Den bayerske befolkning er god til at feste og have tid.

Der er en naturlig grund til at der i Tyskland findes en vej benævnt "Deutsche Alpenstrasse", for Tyskland byder på flotte alpeveje, som alle kan køre. Tag med og oplev det hele med Motour.dk.

På rejsen til og fra Bayern tilbyder jeg mulighed for mellemovernatning til favorabel pris. Se nærmere herom under overskriften Fakta.

Fakta:

Sværhedsgrad:
Rejsen er tilrettelagt således, at alle typer motorcyklister kan følge med og klare de dagture, jeg har planlagt. Det kræver naturligvis, at du har erfaring i at køre i bjerge og køre mange sving. Du skal naturligvis være opmærksom på, at det også er en rejse til Østrig med de bjerge og udfordringer, der ligger i dette.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen. Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Henrik om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære teknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt er på ca. 280 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt i programmet. Jeg gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dags strækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil skære en dag over til kun at køre halvdelen, så kan det lade sig gøre.

Rejsen er tilrettelagt som en behagelig udflugtsrejse i skønt bjergrigt landskab med gode pauser og tid til, at alle skal kunne følge med. Hvis du ikke har kørt i bjerge før er denne rejse til Bayern et godt valg, idet den starter med små bakker og senere på rejsen bliver det så til regulære bjerge. Men det kræver også, at man som rejsedeltager forstår, at der er lagt et dagsprogram, hvor ruterne er planlagt efter at følge den almindelige trafik og derved også de almindelige hastigheder. At køre i bjergene kræver indsigt og god forståelse for svingkørsel. Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk rejse er der altid fokus på sikkerheden.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
I Bayern køres ca. 1.200 km udflugter i alt i løbet af rejsen.
Fra Padborg til vores hoteller t/r er der ca. 1.900 km i alt.

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres med minimum 10 deltagere, og der er plads til maksimum 18 deltagere, hvilket ofte svarer til maksimalt ca. 14 motorcykler.

Mellemovernatning:
Jeg tilbyder at bestille mellemovernatning i den centrale del af Tyskland på ud- og hjemrejsen. Overnatning i hyggeligt 3-stjernet hotel med halvpension (aftensmad og morgenmad) i by tæt ved motorvejen koster kr. 850,- pr. person i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er kr. 400,-.

Forlæng ferien med en uge i Østrig?:
Hvis du kunne tænkte dig 14 dages ferie i alperne kan denne rejse forlænges med en uge i Østrig. Se rejsen "Bayern og Østrig" her på websitet. Der får du 2 dejlige rejseuger med en ekstra overnatning gratis.

Turleder:
Turlederen er Henrik Tang, og jeg mødes med gæsterne ved det første hotel. Jeg sørger for alt praktisk på rejsen og kører forrest på alle udflugter. Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Jeg er erfaren motorcyklist siden 1987 med mange km i udlandet og er vant til at rejse på motorcykel, og specielt rigtigt meget i alperne.

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, anbefaler jeg at du vælger et enkeltværelse.
Du kan også vælge at spare enkeltværelsestillægget og booke et halvt dobbeltværelse.
Jeg forsøger gerne at finde en makker, der evt. vil dele et dobbeltværelse. Jeg forsøger at sammensætte de rejsende, således at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at bo i/dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse. Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Alternative udflugtsmuligheder:
Hvis der er en udflugt, du ikke ønsker at deltage på, eller måske en dag, hvor du kun vil køre halvdelen af dagen, så vil turlederen altid kunne give dig forslag til andre aktiviteter og ruter.

Rejsemateriale inden afrejse:
14 dage inden afrejse vil alle rejsedeltagere modtage et udførligt rejseprogram!

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 10/11 2017.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Links: