Skip Navigation Links


Tyskland, Sachsen og Böhmen

Dejlige naturoplevelser inkl. udflugter i Tjekkiet og Polen.

Kr. 8.650,-

 

Dansk turleder
Egen MC

9 dage
Rejsen er afviklet
Garanteres gennemført 
Motour.dk's sensommerrejse 2018 bliver en helt ny rejse, der bringer rejsedeltagerne gennem Tyskland til Sächsische Schweiz, Böhmiske Schweiz, Tjekkiet og Polen.

Tanken med rejsen er at give rejsedeltagerne en oplevelse af et nyt område af Tyskland, hvor vi bl.a. kører ad veje, der går langs Elben, og flere gange krydser grænserne til Polen og Tjekkiet, så vi får oplevet nye egne i disse lande også.

Denne rejse på hele 9 dage giver os kun 3 hotelophold, idet vi på fællesturen på ud- og hjemrejsen har et mellemovernatningshotel og i Sächsische Schweitz bor på samme hotel i en uge.

Vi kommer igen gennem en ny spændende del af det gamle Østtyskland, faktisk lige fra Harzen og tværs gennem Tyskland, gennem Erzgebirge til Sächsische Schweiz.

På rejsen kommer vi til en region, hvor Europas mindste folkeslag bor. De kaldes for Sorbere, og består i dag af en befolkning på ca. 60.000 - og bor i Tyskland.

På rejsen kommer du også med på en flot togrejse gennem en nationalpark i Sachsen og Böhmen.

Vi skal også opleve et specielt håndværk, der var et speciale her i regionen, nemlig produktion af kunstige roser.

Jeg har tillige fundet en gammel tysk motorbane, der også har været og stadig i dag er en del af det almindelige vejnet. Denne gamle 10 km store bane, er der mulighed for at køre en tur rundt på, hvis man har lyst.

Som du kan læse af rejseprogrammet og indholdet, så er det endnu en gennemtænkt og veltilrettelagt rejse fra Motour.dk!Priser
8.650,- kr. pr. person i delt dobbeltværelser
1.450,- kr. enkeltværelses tillæg
Rejsen inkluderer:
• 9 dages rejse med 8 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
• Fri adgang til hotellernes faciliteter
• Halvpension med morgenmadsbuffet og 3-retters middag/buffet til aften
• 1 turleder på motorcykel fra Motour.dk
• Mulighed for besøg på et motorcykelsportsmuseum i Sachsen
• Besøg på DDR-museum
• Besøg på specialfabrik for produktion af silkeroser
• Panoramatur med nationalpark togbane gennem Sächsische og Böhmische Schweitz
• Besøg på Østtysklands største seværdighed Bastei
• Udflugtsprogram iht. rejseplanen
• Lokal moms, skatter og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden
Rejsen inkluderer ikke:
• Frokost på rejsen
• Drikkevarer til maden
• Eventuelle besøg på museer, seværdigheder etc., der ikke er nævnt i programmet
• Evt. parkeringsomkostninger i byer/ved seværdigheder (forvent ca. € 2-5 i alt)
• Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Præsentation:

På denne rejse, der er på i alt 9 dage, skal du faktisk kun bruge 5 fridage fra dit arbejde.

Rejsen er gennemtænkt og planlagt som en hyggelig udflugtsrejse med mange nye indtryk og fine ruter.

Alle motorcyklister kan deltage, idet det ikke er en rejse med store bjerge og mange kilometer hver dag. Det er en flot udflugtsrejse med bakkede landskaber og dejlig natur. Udflugtsdagene er af meget overkommelige længder, og der gives god tid til pauser og hygge undervejs. Der er sågar indlagt en dag, hvor man ikke behøver at køre motorcykel.

På rejsen bliver der mulighed for at komme forbi to tyske motorbaner. Den ene er Sachsenring, som vi besøger på en af udflugtsdagene på vej til Sächsische Schweiz, og den anden er en gammel motorbane, der i 1926 blev indviet til et motorløb med ca. 10.000 tilskuere. Dengang deltog motorcykler som DKW og BMW, Ariel etc. på den bakkede bane med mange serpentinersving. Det var motorløb på åben vej, og vi oplever på rejsen igen på denne vej og rute, som jeg har fundet.

Glæd dig til en rejse med et spændende indhold. Læs hele indholdet af rejsen med de varierede dage.

Fakta:
Sværhedsgrad:
Alle kan deltage på rejsen, idet den er tilrettelagt således, at alle skulle kunne følge med og klare de forholdsvis korte dagsture. Den længste dagsetape er ca. 420 km, og der er god tid til at køre strækningen. Vi kører i bakket terræn, men det er let tilgængeligt. Landevejene er generelt gode at køre på, og de få steder, hvor vi oplever gamle østtyske veje, sætter vi blot farten ned, for vi har god tid på denne rejse. Rejsen er en behagelig udflugtsrejse med gode pauser og tid til, at alle kan følge med.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen. Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Henrik om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære teknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt er på ca. 300 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt i programmet. Jeg gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dags strækninger er faktuelle kilometer.

Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk rejse er der altid fokus på sikkerheden.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt fra den danske grænse t/r bliver der kørt ca. 2.300 km.
Dette gælder uanset om man kommer via Padborg eller Puttgarden.

Rejsemateriale inden afrejse:
Inden afrejse vil alle rejsedeltagere modtage et udførligt rejseprogram med praktiske informationer for rejsen. Dette fremsendes pr. mail ca. 14 dage inden afrejse.

Indkvartering:
Alle rejsedeltagere vil med de sidste rejseinformationer modtage en fuldstændig hoteloversigt.

Kan man dele et dobbeltværelse selvom man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, og gerne vil dele et dobbeltværelse, forsøger Motour.dk at finde en, du kan dele værelse med. Du slipper for enkeltværelsestillægget, hvis du ønsker at dele med en anden gæst. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes, men det gør det faktisk ganske ofte. Jo tidligere du bestiller et delt dobbeltværelse, jo større chance er der for, at jeg finder en makker til dig.
Hvis der rejser et ulige antal, som ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller, være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.

Turleder:
Henrik er kendt fra alle Motour.dk's rejser og har været turleder, rejseleder og guide i 29 år. Henrik ejer Motour.dk og har tilrettelagt hele rejseforløbet, valgt indkvartering, og han lægger linjen på rejsen, således at alt forløber, som en god Motour.dk-rejse skal.
Turlederen deltager på rejsen på motorcykel som altid hos Motour.dk. Turlederen kører forrest på hele rejsen og sørger for alt praktisk undervejs. Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Turlederen har været i størstedelen af områderne før og kender de gode veje og ruter. Turlederen sørger for, at man som rejsedeltager ved Motour.dk også oplever mere, end der står i programmet!
Alle turledere er erfarne motorcyklister, gode til at finde vej og vant til at rejse på motorcykel.

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres med minimum 10 deltagere, og der er plads til ca. 18 deltagere. Der er ofte rejsedeltagere på rejsen, der kører to personer på en motorcykel, så antallet af motorcykler er tit 1/3 mindre end deltagerantallet.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet og de beskrevne udflugter samt evt. valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 20/11 2017. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Links: