Fra 20 dage og 19 nætter

Inkluderet i rejsen:

 • Alle overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Overfart fra Bodø til Lofoten inkluderet for personer (tilvalg af type bil eller mc)
 • Overfart med en fjordfærge på vejen sydpå inkluderet for personer (tilvalg af type bil eller mc)
 • Overfart med færge til øen Uløya inkl. personer og bil eller mc
 • Ophold på skøn ø i Norskehavet
 • 3 dage 2 nætter på Lofoten
 • 3 dage 2 nætter på Nordkap
 • 3 dage 2 nætter i Geiranger direkte ved Norges smukkeste fjord
 • Morgenmadsbuffet
 • Moms og lokale afgifter


Tilvalgsmuligheder:

 • Mulighed for ekstra overnatninger
 • Halvpension kan tilvælges på de hoteller, det er muligt. Se prislisten
 • Tilvælg gps-ruter og nyd ruten, som Motour.dk har lagt for dig

Se specifikationen af rejsens indhold, rejseforløb, sværhedsgrad, landkort med ruteforløb og priser for rejsen her på siden.

Der er frit valg på rejseperiode. Du skal blot angive ankomstdagen på første hotel, så tilrettelægger Motour.dk rejsen efter dette.

Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år.

Fra kr. 13.450,- pr. person

Bestil rejsen herDen store Norges rundrejse inkl. Nordkap, Lofoten, Atlanterhavsvejen, Geiranger, Trollstigen, Hardangervidda etc.

Den store norske rundrejse - en oplevelse over al forventning. 

Dette er Nordkap-rejsen for livet! Nu gennem Norge.

Rejsen går pga. corona problemerne gennem Norge både på ud- og hjemrejsen til Nordkap. Denne rejse er bare meget mere end en Nordkap rejse. Du får alle de store og kendte oplevelser i Norge - og en masse mere. 

Den eksklusive rejse med endnu mere af det hele med flere nætter på Lofoten, på Nordkap og direkte i Geiranger giver dig det helt perfekte rejseforløb. 

Vi har inkluderet 3 store færgeoverfarter i rejsen. 

Hvis du kun regner med at komme til Nordkap én gang i livet, så skal du vælge denne rejse, for her får du set og oplevet mest muligt. Samtidig får du en unik oplevelse på Lofoten og langs Norskehavet. På denne rejse har vi tillige lavet et specielt ophold på en dejlig ø i norskehavet, hvor overfarten med færge naturligvis er inkluderet.

Som du ser i rejseforløbet her på siden, får du en unik rejseoplevelse og rigtig god indkvartering på hele rejsen.

Rejsen er ideel, og dagsruterne er på 200 til 450 km om dagen. Du vælger selv, om du vil køre ruten i bil eller på motorcykel. Motour.dk tilrettelægger rejsen for dig, og du kan tilvælge gps-ruter, så det er let for dig at køre ruten. 

Dette er den optimale rute for at køre til Nordkap og Lofoten og have tid til at få alle oplevelser med.

Læs hele rejseprogrammet, og se tilvalgsmulighederne her på siden. 

Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år. 

20 dages rundrejse gennem skønne Norge. 19 overnatninger.

Den store rundrejse gennem Norge har vi tilrettelagt, således at du får alt de flotteste på hele rundrejsen. Der er masser af flotte veje, landskaber og rigtig fine indkvarteringer.

Rejsepræsentationen her er kort og overskuelig. Hvis du har spørgsmål til rejsens forløb, er du velkommen til at ringe til Henrik på Motour.dk.

Et kort rejseforløb dag for dag:

1. dag: Rejsen går fra din bopæl til Gjøvik. Ca. ? km.
Individuel afrejse fra Danmark. Ruten kan fint køres på én dag fra din bopæl i Danmark.

Du kan naturligvis også bruge en af overfarterne fra Sjælland eller Jylland til Norge.

2. dag: Gjøvik til Røros. Ca. 300 km.
Efter god morgenmad på hotellet direkte ved Mjøsa floden og starten til Gudbrandsdalen kører I afsted nordpå på den første hele dag i Norge.

På ruten er der tid til at opleve Lillehammer eller Peer Gynt Riget, ligesom I naturligvis bør opleve en af de flotteste stavkirker - Ringebu stavkirke.

Ruten går over fjeldet mod den kendte og hyggelige mineby Røros, hvor I bor på et godt hotel, i gåafstand fra den hyggelige bymidte og de historiske bygninger ved mineområdet.

Dagen er forholdsvis kort, så I kan nå at opleve noget af Røros.

3. dag: Røros til Namsos. Ca. 330 km.
Dagen i dag byder på en flot rute langs en af Norges største og mest kendte lakse elve, nemlig Gaula. Her er god mulighed for at stoppe og se nogle af lystfiskerne ved elven.

Ruten fortsætter nordpå mod Atlanterhavet og her krydses Trondheimsfjordenog Flakkfjorden inden ruten køres længere nordpå forbi Beitstadfjorden og til sidst kommer I til Namsfjorden og provinsbyen Namsos.

Dagens rute er fin og letkørt og giver mange flotte naturscenerier gennem skove, åbne lave fjeldområder og fjord områder.

Flot indkvartering i Namsos. Dejlig letkørt dag.

4. dag: Namsos til Mo i Rana. Ca. 330 km.
Efter morgenmaden peger kompasset nord - og vi fortsætter nordpå ad skønne fjeldveje med store horisonter og ganske lidt trafik. Over middag passerer I Vefsnfjorden og byen Mosjøen, der giver en god frokostmulighed.

Eftermiddagen går videre over fjeldet og langs Sørfjorden og Ranfjorden inden I ankommer til Mo i Rana, der er en hyggelig provinsby direkte ved fjorden. Hotellet er et flot kæde-hotel, som vi har bruge meget på alle vores Nordkap rejser.

Da dagen ikke er så lang rent køremæssigt, er der god mulighed for at opleve en hyggelig by eller naturen på ruten.

5. dag: Mo i Rana til Bodø. Ca. 230 km.
Efter et godt morgenmåltid på hotellet i Mo i Rana, byder vi på endnu en smuk køredag. Ruten i dag er kort og giver jer mulighed for at ankomme tidligt til den smukke by Bodø ved Atlandterhavet. Her bor I dejligt i byen med de skønne store fjelde i baggrunden og det åbne hav mod vest.

I kan ankomme tidligt på eftermiddagen og vandre rundt og opleve byen og finde jer en hyggelig restaurant, f.eks. ved havnen. I morgen skal I sejle over Norskehavet til Lofoten og I kan nyde en skøn aften i byen.

Overnatning på det godet hotel i Bodø.

6. dag: Bodø - Svolvær. Ca. 130 km.
Efter et godt morgenmåltid med udsigt til den flotte by Bodø, disponerer I selv jeres formiddag.

I skal sejle kl. kl. 11.00. Overfarten over Norskehavet tager ca. 3 timer og 15 minutter og er inkluderet for personer. Tilvalg er typen af køretøj - se prislisten.

Vi anbefaler, at I sejler kl. 11.00, for I skal være klar ved færgen 1 time før afgang, og derved får I en rolig morgen.

Efter sejlturen, der nydes med skøn udsigt mod Lofoten og Atlanterhavet, ankommer I til Moskenes, der er det syd-vestligste sted på Lofoten. Nu har I 3 dage, hvor I kører rundt på Lofoten. Her i dag går ruten ad små veje over øerne og I ankommer efter ca. 125 km til den lille havneby Svolvær.

I bor på et hyggeligt hotel og har haft en dejlig eftermiddagsudflugt over Lofoten.

Aftenen kan bruges i den hyggelige fiskerby og på hotellet. Evt. en vandretur ud i naturen.

7. dag: Svolvær til Harstad. Ca. 200 km.
I dag står på en dejlig dag gennem Lofoten mod hovedstaden Harstad. 

Vi foreslår, at ruten går ad små veje over Lofoten. 200 km er fint kørt og der kan sågar køres længere ruter, hvis I har lyst. 

Harstad er den nordligste universitetsby i Norge, og her er rigeligt at se på med et hyggeligt bymiljø og havnemiljø. 

Indkvartering på et godt hotel centralt i byen. God mulighed for at spise ude i byen i aften.

8. dag: Harstad til Uløya. Ca. 375 km. 
Vi anbefaler, at I i dag starter tidligt på morgenen. I har haft 3 rolige dage med få kilometer og i dag skal I køre ca. 375 km, der ikke er meget, men det er vigtigt, at I når færgen til øen Uløya, som I skal bo på i nat. 

Dagens rute går fra Lofoten vider eind i Fastlandet, hvor I møder den letkørte europavej 45. Formiddagen går over fjeldet og eftermiddagen kommer I en flot rute langs Kafjorden. Der er eftermidags afgange og en aftenafgang, der senest er kl. 19.00. Vi giver naturligvis færgetider med de sidste papirer. 

Ankomst til den fine ø med dejligt hotel med skøn udsigt over Norskehavet til fastlandet.

9. dag. Uløya til Nordkap. Ca. 410 km. 
Færgen afgår kl. 09.20 de fleste dage, dog ikke søndag. Derfor er der en fin morgen på øen Uløya inden I skal med færgen og den sidste strækning mod Nordkap.

Endnu en flot rute langs fjorde og over fjeldet til I kommer til den kolde isblå Porsangerfjord og fortsætter til Nordkapøen Magerøy, hvor jeres indkvartering er beliggende ved Skipsfjorden tæt ved Honningsvåg, der er Nordkaps hovedby.

I bor dejligt ude i naturen på en lille halvø med vandremulighed ud til Barentshavet. Her er mageløs udsigt og fred og ro på vandreturene.

I kan planlægge dagens rute, således at I kommer tidligt til Mageroy. Så har I tid til at checke ind og spise til aften inden aftenudflugten til den 302 m høje Nordkapklippe (entré ca. 250,-) med fantastisk udsigt over Ishavet, der helt klart er et af turens højdepunkter.

I kan naturligvis også ankomme meget tidligt, og køre direkte til Nordkapcentret. Jeres entré billet gælder i 24 timer, så I kan køre derud flere gange. Der er kun små 40 km derud, og ruten er meget flot.

Tag jer god tid – man bør selvfølgelig blive ude på Nordkapplateauet til efter midnat – det er altid spektakulært at tage billeder ude foran den store globus, der er stedets vartegn, ligesom et besøg i baren på Nordkap er et must.

Der vises også en spændende multivisionsfilm i biografen, som viser Nordkap, Lapland og Finnmarken i alle årstider. Overnatning på det gode hotel på Nordkap.

Din entré til Nordkapcentret gælder for 24 timer, og derfor opfordrer vi ofte rejsedeltagerne til at tilvælge en ekstra overnatning på Nordkap, så man har så lang tid som muligt til at opleve ”Europas Tag”. Se prislisten for muligheder.

10. dag: Nordkap. Ca. ? km.
Vi har valgt at have 2 overnatninger inkluderet på Nordkap. Det betyder at I har en dejlig udflugtdag, hvor I kan nyde en dejlig dag på Nordkap. 

Tag ud til Nordkapcentret og kør rundt på Magerøy. Kør evt. også til Honningsvåg, der er hovedbyen på Nordkap. Her er rigeligt at se og opleve, og det er sikkert også en god idé at have en dag med få kilometer. 

Dagen på Nordkapøen kan evt. også bruges til en vandring til klippeformationen ”Kirkeporten”, der ligger tæt på Skarsvåg. Eller gå en tur på havnen i Honningsvåg.

11. dag: Honningsvåg - Alta. Ca. 220 til 430 km.
Sov evt. lidt længere i dag, hvis du kom sent i seng i nat. Nu er der nordlys og lyst hele døgnet, så man føler ikke trang til at sove helt så meget "som derhjemme".

Dagens etape er tilpasset efter, at man sikkert er kommet sent i seng efter aftenens besøg på Nordkap – eller så der er tid til en ekstra oplevelse på Nordkap, inden turen går videre. Gem i øvrigt entrébilletten derudefra – den gælder også denne formiddag.

Turen går nu tilbage gennem tunnelen. Ned over Skaidi og Finnmarksvidderne og sydpå til Alta med 6.000 år gamle helleristninger.

Alternativt kan I tage tidligt afsted til morgen og få en tur gennem Norsk Lapland ved at lave en udflugtsdag på 430 km. Hvis I køber gps ruter hos Motour.dk får I forslag til dette. Det er naturligvis en længere udflugtsdag, men det bliver også en flot dag gennem Lapland.

Alta er kendt for de fine helleristninger, der kan opleves tæt på byen.

Ophold på endnu et godt hotel, nemlig et dejligt moderne hotel med indendørs pool og sauna.

12. dag: Alta - Narvik. Ca. 440 km.
Vi anbefaler at forlade Alta tidligt på morgenen og få en rigtig god køredag ud af dagen. En stor del af ruten har I kørt på vejen nordpå. I dag oplever I blot ruten i sydgående retning, og også på vejsiden der vender direkte ud mod fjordene og havet.

I kan også på dagens rute vælge at tage en ekstra overfart med en fjordfærge, for det er der tid til.

Ankomst hen på eftermiddagen til Narvik, hvor I bør tage tid til at se den fine kirke, der knejser over byen.

13. dag: Narvik til Mo i Rana. Ca. 420 km.
Ruten i dag bliver for en stor del af rutens vedkommende ny, selvom I også har været i Mo i Rana på vejen nordpå. Nu kører I dog langs fjordene og over fjeldene på den store strækning på fastlandet, der følger Lofoten, som I oplevede på den nordlige rute.

I ankommer hen på eftermiddagen på samme gode hotel i Mo i Rana, som I boede på på udrejsen.

14. dag: Mo i Rana til Trondheim. Ca. 470 km.
Dagen i dag går ned gennem Trøndelag til Trondheim.

Dagen er også en af de længere ruter, og her kører du en lang rute over fjeldet over Namskogen og sidenhen til Namsen-elven og store indlandssøer, f.eks. en lang rute langs Snåsavatnet.

Du kan køre på den østlige eller vestlige side, som du har lyst til, og som solindfaldet nu er. Syd for søen kommer du til Steinkjer, der er kendt som et fiskeeldorado, og sidenhen køres forbi Levanger og sydpå langs Trondheimfjorden, der gør udsigten helt majestætisk.

De sidste 80 km mod Trondheim har du stort set hele tiden fjorden på din højre side - et fantastisk syn.

Trondheim er en spændende by, og derfor anbefaler vi, at man kommer tidligt af sted om morgenen og ankommer hen på eftermiddagen til Trondheim, så man kan nå at opleve Trondheim.

Den imponerende Nidaros-domkirke er byens vigtigste seværdighed – tidligere blev de norske konger sågar kronet her. I nyere tid er der en officiel ”visning” af kongen, men ikke længere nogen egentlig kroning.

Også Bryggen - de fine velbevarede gamle handels- og lagerbygninger i træ, der ligger lige ned til Nidelven - er unikke efter norske forhold.

I det hele taget er der usædvanligt mange smukke træhuse og gamle kvarterer i Trondheim.

Her er der god mulighed for at opleve stemningen ved en lille vandretur fra hotellet til både Bryggen og Nidaros kirken.

Ophold på et godt hotel i centrum af Trondheim. Her kan vi ikke tilbyde tilvalg af halvpension, og det er naturligt, for der er mange spisesteder i Trondheim i gå afstand fra hotellet.

15. dag: Trondheim - Molde. Ca. 280 km.
Atlanterhavs vejen er noget af det mest kendte og fotograferede i Norge. Inden I forlader Trondheim, kan I også køre forbi Nidaros kirken og videre ud af byen.

Ruten går nu stik vest mod de små øer i Norskehavet. Her er der flere skønne naturoplevelser, og den største er naturligvis "Atlanterhavsvejen" som I har god tid til at opleve. I kan stoppe ude ved de karakteristiske øer og broer og gå ud på forskellige parkeringspladser og seværdigheder. I kan også køre frem og tilbage over øerne flere gange. Der er god tid i dag.

Efter Atlanterhavsvejen kører I videre over flere større øer ved Norskehavet og slutter dagens rute i Molde, der er en hyggelig og kendt havneby ved Norskehavet. Hyggelig by med havnemiljø og mulighed for en fin vandretur.

16. dag: Molde - Geiranger. Ca. 150 km.
Dagen i dag er kort og meget spektakulær. Start tidligt på dagen og nyd den skønne vej. Ruten går over et par små fjorde, hvor man sejler med fjordfærge eller kører via bro. Romsdalfjorden er en af de sidste fjorde som I kører langs på denne rejse. Den er smuk og spektakluær og dagen blive rkun smukkere.

Efter et par timers kørsel kører I ind i Romsdalen mod den skønne bjerg vej "Trollstigen". En spektakulær fjeldvej med serpentinersving og fine fotomuligheder. Her er også mulighed for at gøre pause ved et fint naturcenter, hvorfra der er udsigt over dalen.

På vejen mod dagens rejsemål, der er et af rejsens store mål, nemlig Geiranger krydses Norddalsfjorden med en fjordfærge og så krydses det sidste fjeld inden I kommer til Ørnevejen der bringer jer ned mod Geirangerfjorden og byen Geiranger, der er en seværdighed i sig selv. 

Da dagens rute ikke har været for lang, er der god tid til at opleve Geiranger - hvad med en spadseretur til aften langs fjorden eller rundt i havnen?

Vi har valgt at have 2 overnatninger i Geiranger. Både fordi der er rigelige oplevelsesmuligheder og udflugtsmuligheder her fra byen og også fordi det er skønt med mulighed for en pausedag. Det er det helt idéelle sted at gøre en ekstra overnatning.

I bor på et godt hotel direkte ved havnen og Geirangerfjorden.

17. dag: Geiranger. Ca. ? km. 
Vores hotel er beliggende 50 meter fra havnen og de mange turistmæssige muligheder. Her er god chance for en fin vandretur ud langs fjorden eller at gå ned på en af de mange caféer eller barer og nyde en kop kaffe og kage eller en øl. 

Geiranger anløbes hver sommer af utallige krydstogtskibe – og endda af Hurtigruten.

I dag får du mulighed for at køre skønne udflugter f.eks. op på fjeldet eller tage på sejltur på Geirangerfjorden. Her er masser at opleve.

Her på siden i prislisten er angivet mulighed for sejltur fra Geiranger til Hellesylt, hvor fra der så kan køres en flot rute tilbage til Geiranger (heldagsudflugt). Dette er en optimal mulighed for en ekstra dags udflugt med dejlig sejltur på Geirangerfjorden og samtidig en god udflugts rute på vej over fjeldet tilbage til Geiranger. Vi foreslår gerne 2 forskellige ruter på vejen tilbage.

18. dag: Geiranger - Sgondal. Ca. 220 km.
I dag går ruten videre mod nye oplevelser.

Hvis du har lyst at starte dagen med en sejltur (og ikke har haft en ekstra overnatning i Geiranger så du allerede har sejlet på fjorden) kan du f.eks. tilvælge sejltur fra Geiranger til Hellesylt, hvorfra der så kan køres en flot rute videre mod Sogndal. Det betyder, at ruten forkortes ca. 50 km med en flot sejltur gennem Geirangerfjorden.

Hvis du ikke ønsker at sejle, men nyde den fine rute ud af Geiranger, vil du lige syd for Geiranger finde mulighed for at køre en afstikker op til den 1.400 m høje udsigtspunkt ”Dalsnibba” – hvorfra man i klart vejr har en enestående udsigt ned over Geiranger, fjorden og alle de omkringliggende fjelde! Alt i alt er det naturmæssigt en af rundrejsens helt store udsigter.

Vi foreslår, at man kører den flotte rute over fjeldet forbi Dalsnippa og videre mod Innvik-fjorden, hvorefter der køres ad små serpentinerveje op på fjeldet igen. Ruten er flot og med masser af udsigt og natur.

På ruten køres tillige langs Fjærlandsfjorden, men inden man kommer hertil, er der mulighed for et meget interessant besøg på Norsk Bremuseum her på ruten. Du kan forudbestille entré gennem Motour.dk - og du ser en meget interessant udstilling om fjeldverdenen og de norske bræer. Museet drives uden offentlig støtte og har en meget spændende og attraktiv udstilling, der fortæller om de norske gletsjere og landets udvikling siden istiden.

Dagens rute slutter ved Sogndalsfjorden i byen Sogndal.

Her bor du centralt med få meter til fjorden. Dejligt moderne hotel med flotte værelser.

19. dag. Sogndal - Geilo. Ca. 275 km.
Sidste morgen ved en af de skønne fjorde i Norge med et godt morgenmåltid inden afrejsen fra hotellet.

Dagen i dag er kilometermæssigt ikke lang, og derfor kan der tilvælges nogle forskellige oplevelser. Det kan betyde stop undervejs på dagens rute og mulighed for vandreture eller kulturelle oplevelser.

Ruten starter langs den flotte Sognefjord og senere Aurlandsfjorden og bringer de rejsende ind mod Hardangervidda, der er et af Norges største fjeldmassiver. Naturområdet, som ruten går igennem, er i op til 1.200 meters højde, men ruten går dog maksimalt op til 800 meters højde langs vejen der køres.

Hardangervidda er et skønt fjeldmassiv, der er på godt 3.400 km2 og strækker sig gennem Buskerud, Hardaland og Telemark.

Her på ruten ind mod Hardangervidda holdes første pause ved Vøringfossen, der har et lodret fald på 145 meter. En flot oplevelse og barsk natur. Ruten går nu ind over Hardangervidda med åbne veje og et stort fjeld. Her er fine stoppesteder og et par gode spisesteder på ruten. Her er også en fantastisk mulighed for at holde pause og gå et stykke af den gamle Rallarvej, der var banearbejdernes vej for togbanen fra Geilo til Flom.

Ved ankomsten til området ved Geilo hen på eftermiddagen er der mulighed for at hygge sig i den kendte ferieby. Her bor man tæt ved Ustedalsfjorden og har mulighed for at vandre i byen og opleve nogle af stederne, hvor ”Min søsters børn i sneen” og ”Far til Fire i sneen” blev optaget.

Hotellet, som du bor på, er af god kvalitet, og her er ro og fred, selvom du bor ved en populær ferieby på fjeldet. Her er gode faciliteter.

20. dag. Geilo - din bopæl. Ca. ? km.:
Fra Geilo går turen tilbage mod hjemrejsedestinationen, der er afhængig af dit valg af rejserute fra Norge.

På vejen er der mulighed for at køre gennem Oslo med Kongeslottet og boulevarden Karl-Johan. Eller måske lokker det nye levende café- og restaurantmiljø på Aker Brygge i Oslo og den fantastiske Vigelandpark med hundredvis af smukke sten- og bronzeskulpturer.

Det er naturligvis afhængig af din rute. Hvis du skal sejle til Jylland fra Oslo, er det oplagt at opleve byen.

Hvis du skal sejle fra Kristiansand. Langesund eller Larvik til Jylland, når du fint disse rejsemål, og hvis du skal til Sjælland, kan du enten sejle fra Oslo eller køre strækningen gennem Sverige og ankomme sent om aftenen hjemme i Danmark.

Motour.dk vejleder dig gerne iht. dine endelige ønsker for hjemrejsen.

Rejsens sværhedsgrad:
Dette er en kør-selv-rejse, og derfor kan alle deltage, forudsat at man føler at kunne køre de angivne strækninger i dagsprogrammet. Da rejsen er en kør-selv-rejse, står du selv for transportmidlet til rejsen.

Ruterne på denne rejse går gennem Norge, hvor landskaberne og vejene skifter mellem åbne landskaber og store skove, flotte fjelde og store skov- og tundraområder såvel som flotte kyststrækninger, fjelde og åbne landskaber ved Nordatlanten og gennem Gudbrandsdalen i Norge. Gennem Norge opleves skønne snoede fjordveje, der bringer rejsedeltagerne rundt langs fjordene, såvel som over fjeldene. Landskaberne varierer meget på denne rejse.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde, inden du bestiller rejsen.

Det forventes tillige, at du tænker på at servicere dit køretøj, således at det kan køre strækningen i løbet af rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Rejsens samlede længde fra første hotel i Norge til sidste hotel i Norge er ca. 4.800 km. Hertil skal lægges strækningen fra din bopæl til første hotel i Norge og ruten fra sidste hotel i Norge til din bopæl. Der skal evt. også tillægges ekstra kilometer for eventuelle ekstra udflugter, der køres på rejsen.


Antal deltagere:
Deltager antallet bestemmer rejsedeltagerne selv. Vi tilrettelægger rejsen for individuelle og grupper, og da alt tilrettelægges efter kundernes ønsker, kan vi arrangere rejsen for det antal, I ønsker at være. Vi laver rejserne for enkelt rejsende, par, mindre og større grupper.

Indkvartering:

På denne rejse benyttes gode skandinaviske hoteller i den 3- og 4-stjernede kategori. Alle hoteller er af god skandinavisk kvalitet. Der benyttes såvel hotelkæder som privatejede hoteller. Alle værelser er naturligvis med bad og toilet samt tv. Der bestilles standard enkelt- eller dobbeltværelser til rejsedeltagerne, hvis ikke andet angives/ønskes af gæsterne.
Ophold på hotellerne er inklusive en god morgenbuffet. I Skandinavien byder vores hoteller altid på buffet med et fint stort varieret udvalg af morgenmad.

Der er wi-fi på hotellerne. Hvert hotel har sine egne regler for brug af wi-fi, og disse regler oplyses på hotellerne.

Tilvalg af aftensmad:
Der kan tilvælges aftensmad som en samlet pakke på udvalgte hoteller. 
Grundet situationen med Corona, kan vi først ved tilmelding til rejsen, fortælle hvilke hoteller, der tilbyder aftensmad. Derfor angiver vi prisen i prislisten pr. aften. Der tilbydes typisk aftensmad på hoteller, der ligger udenfor større byer. 

Se herom i prislisten.
Tanken bag dette er, at du får et godt tilbud på halvpension på de hoteller, hvor det er lidt mere besværligt at gå ud og spise, og hvor vi af erfaring ved, at á la carte-priserne er høje. Vi har tilrettelagt halvpension på de hoteller, hvor du ikke bor i en større by, hvor der kan vælges iblandt flere lokale restauranter. Derved slipper du for, hver dag at gå ud og finde en restaurant, og du kender tillige en stor del af dit madbudget.

Gps-ruter:

Hvis du ønsker at gøre brug af gps-ruter, er der mulighed for at købe færdiglavede ruter hos Motour.dk. Se prislisten for pris.

Motour.dk tilbyder gps-ruter til Garmin-gps. Du modtager ruterne som en gpx-fil, som du selv skal lægge ind på din gps og bruge der.

Du kan ved brug af et gratis program konvertere ruten til f.eks. TomTom eller et andet format. Vær opmærksom på, at visse simple bil-gps'er ikke har kapacitet til at indlægge gpd-filer.

Ruterne er tilrettelagt fra din bopæl t/r med det mest ideelle ruteforløb for rejsen. Tillige ekstra udflugts dage f.eks. på Lofoten. Dette drøfter vi og tilrettelægger efter dine ønsker, når du køber rejsen.

Ekstra overnatninger på rejsen:

Motour.dk tilbyder muligheden for ekstra overnatninger på rejsen. Det giver dig en unik mulighed for at forlænge din rejse og opleve mere på rejsen.

Det er oplagt på denne rejse at tilvælge ekstra overnatning på øen Uløya.

Således får man mulighed for endnu flere oplevelser med på ruten, og det er måske naturligt at have en ekstra hviledag på rejsen, når der rejses så mange dage?
 
Ved bestilling angiver du blot, hvilke ekstra overnatninger du ønsker.

Seværdigheder på rejsen:
Motour.dk sender sammen med de sidste rejsepapirer forslag til de mest oplagte seværdigheder på ruten.

Rejse fra og til Danmark:
De rejsende tilrettelægger selv deres rejse fra Danmark og tilbage til Danmark.

Afhængig af, hvor man bor i landet, kan det være en fordel at benytte færge til Norge eller Sverige eller evt. broforbindelsen til Sverige. Der kan med fordel bestilles færgebillet i god tid med specielle rabatter online på rederiernes websites.

Spørg gerne Motour.dk om vejledning, når du har bestilt din rejse.

Overfarter på norske fjorde:
På denne rejse er der flere muligheder for overfart over norske fjorde. 

De norske fjordfærger er meget velfungerende og sejler i fast drift typisk fra 06.00 til 22.00 hver dag. Der skal ikke bestilles tid for færgeoverfarterne.

Overfarten fra Lofoten til fastlandet skal bestilles på forhånd, og det gør Motour.dk for gæsterne som angivet i programmet.

I rejsen er tillige inkluderet overfart til øen Uløya og endnu en overfart. Disse skal der ikke bestilles tid til. Motour.dk informerer om færgetider med de sidste papirer.

Kortmateriale:
Vi anbefaler rejsedeltagerne at anskaffe gode landkort for rejsen. Vi giver jer tips til dette, når I modtagere de sidste papirer.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. 


I disse tider modtager du alle informationer på e-mail.

I dette materiale er der dokumenter til brug for udlevering til indkvarteringer, praktisk vejledning, links til seværdigheder på ruten såvel som evt. gps-ruter, hvis disse er valgt.

Afbestillings- og rejseforsikring:

Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i det angivne rejseprogram. Valuta beregnet pr. kurs 1/2 2020. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Billeder:
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af Visitnorway.com, Innovasjon Norge, Visit Sweden og Visit Finland.

Prisoversigt:

13.450,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
320,- kr. pr. person for aftensmad pr. hotel
850,- kr. pr. person for ekstra overnatning på et af hotellerne i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
6.850,- kr. pr. person i enkeltværelsestillæg 
1.300,- kr. pr. person for ekstra nat på et af hotellerne i enkeltværelse inkl. morgenmad
550,- kr. pr. MC for overfart færger Bodø-Moskenes, Skarpsberget-Bognes, Rotsund-Uløybukt-Rotsund (inkl. op til 2 personer)
1.150,- kr. pr. bil for overfart færger Bodø-Moskenes, Skarpsberget-Bognes, Rotsund-Uløybukt-Rotsund (inkl. op til 5 personer)
2.000,- kr. for gps-ruter til rejsen

50% rabat for barn på ophold i ekstra seng 0-10 år
50% rabat for børn på halvpension 0-10 år

Overfart priser Geiranger-Hellesylt enkelt vej:
350,- kr. pr. person
350,- kr. pr. motorcykel
520,- kr. pr. bil

Tilvalg af entré til Norsk Bremuseum kr. 150,- pr. person 

Rejsen inkluderer som standard følgende ydelser:


Rejselængde:

20 dages rejse med frit valg på ankomstdato til første hotelovernatning.
Herefter ligger ruten fast som beskrevet her i rejseprogrammet.
Hvis du ønsker at ekstra overnatninger på ruten, er det muligt iht. tillægsovernatninger på prislisten.


Ophold:

• 19 overnatninger dvs. 20 dages rejse
• Overnatning pr. person i delt dobbeltværelse med bad og toilet og tv


Forplejning:

• Morgenmad


Aktiviteter/udflugter/seværdigheder:
• 3 færgeoverfarter for personer (tilvalg af bil eller mc)
• Forslag til seværdigheder på ruten


Diverse:

• Skatter og afgifter
• Dansk moms

Rejsen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge, evt. parkeringsomkostninger, evt. vejafgifter (Trondheim, kun bil) evt. færgeoverfarter til/fra Norge, frokost og aftensmad (aftensmad kan tilkøbes), drikkevarer, evt. afbestillings- og rejseforsikring.

Billede eksempler fra rejsen.
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af Visitnorway.com og Innovasjon Norge, Visit Sweden samt Visit Finland.