Fra 9 dage og 8 nætter

Inkluderet i rejsen:


 • Færgeoverfart Amsterdam-Newcastle med overnatning i udvendig kahyt t/r
 • Alle overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller af skotsk standard
 • Morgenmadsbuffet
 • Moms og lokale afgifter


Tilvalgsmuligheder:

 • Overfart af dit valgte køretøj - bil eller mc
 • Mulighed for ekstra overnatninger
 • Tilvælg gps-ruter og nyd ruten, som Motour.dk har lagt for dig

  Se specifikationen af rejsens indhold, rejseforløb, sværhedsgrad, landkort med ruteforløb og priser for rejsen her på siden.

  Der er frit valg på rejseperiode. Du skal blot angive ankomstdagen på første hotel, så tilrettelægger Motour.dk rejsen efter dette.

  Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år.

Fra kr. 8.850,- pr. person

Bestil rejsen herDet skotske højland

Det Skotske Højland - en rejse med masser af oplevelser.

Denne nye rejse til Skotland bringer en landskabelig rundrejse gennem Skotland på første klasse.

På rejsen er der stor fokus på de mange skønne naturoplevelser og tillige seværdigheder som bl.a. kan være følgende:

• Besøg i Edinburgh
• Mulighed for at se Tatoo i perioden 7. til 29. august 2020
• Kørsel gennem nationalparker
• Besøg i Inverness
• Flere muligheder for besøg på whiskydestillerier
• Mulighed for besøg på Balmoral Castle
• Besøg ved Loch Ness-søen
• Skotske Highlands
• Oban med besøg på whiskydestilleri 
• Hadrians mur

Du vil på rejsen få mulighed og tid til at opleve den skotske mentalitet og levevis. Skotterne er meget gæstfri, og ruterne Motour.dk har tilrettelagt bringer dig ud til de flotteste landskaber.

Se de mange fine billeder, og følg ruten på landkortet!

Læs hele rejseprogrammet, og se tilvalgs mulighederne her på siden.

Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år. 

 

 

9 dages rundrejse til det skotske højland. 8 overnatninger.

1. dag: Rejsen går fra din bopæl til færgen i Ijmuiden/Amsterdam. Ca. 650 km fra den dansk-tyske grænse.

Din rejse til rejsens første aktivitet er ruten fra din bopæl til færgen i Holland. Vi benytter DFDS med afgang kl. 17.30 fra Ijmuiden/Amsterdam. Der er ca. 650 km fra den dansk-tyske grænse til Ijmuiden, hvis man vælger at køre ad motorvej. 

Der skal være tid i rejseplanen til at være færdig med check-in 1½ time inden afrejse.

Efter check-in er der toldkontrol og ombordkørsel. Om bord får du udleveret din kahytsnøgle og din kahyt, der naturligvis er indrettet med bad og toilet.

Overfartstiden er 15,5 timer, og der er gode faciliteter, pæne kahytter og restaurant ombord.

Overfart i udvendig kahyt med en belægning, der passer til jeres bestilling.

2. dag: Newcastle til Edinburgh. Ca. 220 km.
Efter en god overnatning og morgenmad på skibet, ankommer I til Newcastle kl. 09.00.

Vi anbefaler en flot rute, der bringer jer ud til Atlanterhavet og Nordsøen, hvor I starter ruten nord for Newcastle. Her er I på højde med Esbjerg i Danmark. Ruten i dag giver jer mulighed for at opleve og vænne jer til kørsel i venstre side af vejen. Det kræver lidt tilvænning, men er ikke svært.

Efter ruten langs havet og de fine små kystbyer, lægger vi ruten mod ”Northumberland National Park”, som kendes fra flere engelske tv-serier. Ruten bør gå ad de små ruter gennem landsbyer og gennem den flotte nationalpark.

Dagen er ikke lang rent køremæssigt, men der er grundlag for at stoppe undervejs og holde gode pauser. En typisk frokost i en pub kan der også sættes tid af til.

Vi anbefaler, at I ankommer tidligt til dagens destination, idet Edinburgh er Skotlands hovedstad, og her er rigeligt at se på. På vej ind til Edinburgh anbefaler vi også en rute langs Nordsøen og herefter direkte til vores hotel, der er beliggende i et roligt kvarter med skøn udsigt i Edinburgh.

Hotellet er typisk skotsk og bygget i starten af 1900-tallet. Panoramaudsigt over Edinburgh, gode parkeringsforhold og let adgang til byen.

Eftermiddagen bør bruges på at opleve Edinburgh. Tag f.eks. ind forbi det store slot, hvor de kendte Tatoos afvikles, eller besøg det historiske centrum. Dejlige muligheder for middag i byen eller på hotellet.

3. dag: Edinburgh til Crieff området. Ca. 75-220 km.
Efter en god morgenmad på hotellet kan I disponere jeres dag meget individuelt. Ønsker I at se mere af Edinburgh, så er der god tid til det, idet den korteste rute til næste hotel er 75 km. Så en rundvisning i Edinburgh, eller en sen aften med sen afrejse fra hotellet i dag er ingen hindring.

Vi anbefaler dog, at man kører en dejlig rute gennem det centrale Skotland med en rute langs Loch Lomond. Der kan køres en fin rute på ca. 220 km, hvor ruten bringer dig gennem de flotteste skotske landskaber. Området i og omkring Loch Lomond er meget varieret med skønne bakkedrag og dejlige udsigter. Søen er 71 km2 stor og den største sø i Storbritannien. Vandet fra søen giver vand til Loch Lomond-whisky destilleriet, der ligger ved søens bred. Destilleriet er også et besøg værd, og det er der tid til på dagens udflugt. 

Dagens destination og hotel er beliggende i en mindre skotsk by, og hotellet er bygget som et stort flot mansion eller slotshotel med dejlige opholdslokale og pæne værelser. Skøn udsigt fra hotellet. Meget landskabeligt og fantastisk hotelhistorie. Dejlige faciliteter, wellness og spa og en god restaurant.

4. dag: Crieff området til Inverness. Ca. 240 km.
Efter en herskabelig overnatning på det store flotte hotel og en god engelsk morgenmad går dagens rute nu gennem det skotske højland.

Det skotske højland er den region, som udgør den barske nordlige del af det skotske fastland, hvor de sagnomspundne "highlanders", højlændere, kommer fra. Skotland består traditionelt af tre hoveddele: lavlandet, højlandet og øerne.

Der er mulighed for at opleve mange ruter gennem det skotske højland, og vores tradition er at anbefale de mindre veje, der bringer de rejsende ud på landskabelige ruter, hvilket vi også anbefaler i dag. Ruten går nord ud af Pertshire mod de højere bjerge og specielt nationalparken ved Cairngorm, hvor et af højdepunkterne kan være at køre forbi Balmoral Castle.

Balmoral Castle er et besøg værd, og det er en god idé at sætte sig ind i deres åbningstider, idet de kun har åbent i bestemte dage på sæsonen. Generelt er det fra 1. april til 3. august og der er åbent fra 10.00 til 17.00.

Balmoral har været en af den britiske kongefamilies residenser siden 1852, da bygningen og jorden blev købt privat af prins Albert, dronning Victorias prinsgemal. Det er fortsat blandt kongefamiliens private ejendomme og er ikke ejet af kronen.

Kort efter, at Balmoral Castle blev købt af kongefamilien, fandt man ud af, at det eksisterende hus var for småt, og det nuværende slot blev bestilt. Arkitekten var William Smith fra Aberdeen, selvom hans design blev ændret af prins Albert.

Slottet er et eksempel på skotsk baroniel arkitektur og klassificeret af fredningsvæsnet. Det nye slot blev færdiggjort i 1856, og det gamle blev revet ned kort efter.

Godset omkring Balmoral er blevet udvidet kraftigt under kongefamilien og dækker nu et areal på omkring 20.000 ha. På godset drives der land- og skovbrug, og der er besætninger af hjorte, skotsk højlandskvæg og ponyer.

Området, som Balmoral-slottet ligger i, er fantastisk, og her er der også mange andre ting at se på, f.eks. nogle af de fine søer og bække og åer, som det skotske højland er kendt for.

Dagens rute slutter i provinsbyen Inverness, der er kendt for sit rige kulturliv og placeringen tæt ved Loch Ness.

Indkvarteringen i Inverness er på endnu et skønt historisk hotel beliggende lige ved floden Ness. Her kan du sidde på fortovsrestauranten og nyde en drink eller vandre ind til byen. Oplevelsen af endnu et tidstypisk skotsk hotel med alt, hvad der kan bydes på af ”afternoon tea” og cocktails i lange baner.

Spis evt. på hotellet eller i byen, hvor gode restauranter let kan nås til fods. 

5. dag: Inverness til Loch Linnhe. Ca. 300 km.
Dagen i dag bringer rejsedeltagerne på en skøn udflugt med flere muligheder for besøg ved Loch Ness.

I alt ca. 300 km gennem det skotske højland og langs øerne. Fra Inverness går ruten efter morgenmaden ad små biveje mod nordvest - først langs Loch Ness og så gennem små grønne landskaber og småveje, der bringer deltagerne til de skotske øer mod vest.

Ruten går ud til det Hebridiske hav og øerne mod vest, bl.a. mod øen Isle of Skye. Ruten går ikke helt derud, for det bliver dagen for lang til, men her er meget varierede landskaber med fred og ro og ganske lidt trafik.

Eftermiddagen bringer jer over højlandet igen og mod Loch Ness, som I følger på vej mod vest til Loch Lochy og videre mod søen Loch Linnhe, der faktisk er en fjord, der går ud i Atlanterhavet.

Destinationen i dag er en 4-stjernet Lodge, der er beliggende direkte ud til Loch Linnhe. Her er en dejlig skotsk indkvartering og skøn natur.

Hvis I ikke ønsker køre så langt, kan I droppe højlands-/kystturen og i stedet køre hele ruten langs Loch Ness og derved reducere ruten med ca. 150 km. 

Her ved Loch Linnhe overnatter I de næste to dage og har mulighed for at få en fridag eller opleve endnu en udflugtsdag i morgen. Lodgen er bygget i viktoriansk stil og har eksisteret siden 1890.

Her er meget hyggelige opholdsrum, pejsestue og naturligvis whiskybar, ligesom god mulighed for at nyde udsigten fra indkvarteringen. En god afslutning på en flot udflugtsdag.

6. dag: Fridag ved Loch Linnhe. Ca. ? km.
I dag er der fridag.

Efter morgenmaden kan du nyde den skønne ro og fine natur ved indkvarteringen, slappe af eller vandre en tur, eller du kan tage på en ekstra udflugt. Vi kan f.eks. foreslå at køre en dejlig udflugt til Ardnamurchan-halvøen mod vest, Glencoe mod øst og den hyggelige by Oban mod syd, der også er kendt for sin gode whisky.

Besøg f.eks. et whiskydestilleri i Oban, hvor destilleriet blev startet i 1794 – det er et besøg værd.

Lav udflugten, så I har god tid og evt. kan spise frokost og aftensmad undervejs. Tag på besøg i et whiskydestilleri, eller nyd den skønne natur langs de mange fjorde og søer.

7. dag: Loch Linnhe til Glasgow området. Ca. 260 km.
Efter en dejlig fridag er der nu mulighed for en fin ny udflugtsdag, der bringer jer mod det skotske ørige mod vest. Ruten går forbi Oban og langs fjordene ud mod Atlanterhavet. Flotte fredelige ruter og masser af skønne bakker, som efterhånden bringer jer mod de skotske ”lowlands”.

Dagen kan afveksles med en rute over højfjeldet og derved gøres lidt kortere, men vi foretrækker, at man oplever fjordene, for senere på ruten går ruten væk fra havet. 

På ruten i dag køres et stykke ad motorvej forbi Glasgow, der også er et besøg værd. Glasgow er Skotlands største by og den tredjestørste i Storbritannien. Den er beliggende ved Clyde-floden i det vestlige Skotlands Lowlands. Indbyggerne i byen kaldes Glaswegians på engelsk. Glasgow voksede fra at være en lille by i landdistriktet ved floden Clyde til at blive en af de største havne i verden.

Dagen slutter ved Motherwell sydøst for Glasgow, hvor der er ophold på et hyggeligt skotsk hotel bygget i kampesten. Her er en bar og grill og god mad efter en fin udflugtsdag. 

8. dag: Glasgow området til Newcastle. Ca. 290 km.
Den sidste dag i Skotland bringer jer ud på en skøn tur gennem de skotske ”lowlands”.

Der er i dag ét mål, og det er færgen i Newcastle, hvor rejsedeltagerne skal være færdige med check-in senest 1½ time inden afrejse. Afrejsen er kl. 17.00.

Vi anbefaler en god og varieret rute, der starter syd for Glasgow og bringer deltagerne ud i det skotske lavland. Her er bakker og masser af fine landeveje at køre på. Vi bringer jer ud langs små lochs, dvs. søer og bække, og gennem nationalparken i Northumberland.

Vi mener, at det er vigtigt at komme afsted i god tid, idet eftermiddagen bringer deltagerne ud til ”Hadrians mur”. Hadrians mur er en mur og et fæstningsværk af sten og tørv. Muren er 120 kilometer lang og ligger omtrent på grænsen mellem England og Skotland. Hadrians mur blev begyndt år 122 e. Kr. Den er bygget af romerne under kejser Hadrian.

Hen på eftermiddagen er der ankomst til Newcastle for indtjekning og klargøring til overfarten. Efter check-in er der ombordkørsel, og nøgler til kahytter med bad og toilet udleveres. Der er gode faciliteter ombord og gode spisemuligheder.

9. dag: Ijmuiden til Danmark. Ca. 650 km.
Der er morgenmad om bord på skibet inden ankomst kl. 09.30.

Efter ankomst går ruten tilbage mod Danmark, og ruten køres let gennem Holland og Tyskland til Danmark.

Rejsens sværhedsgrad:
Dette er en kør selv-rejse, og derfor kan alle deltage, forudsat at man føler at kunne køre de angivne strækninger i dagsprogrammet. Da rejsen er en kør selv-rejse, står du selv for transportmidlet på rejsen.

Ruterne på denne rejse går gennem de flotteste egne af Skotland, hvor landskaberne og vejene skifter mellem åbne landskaber, højland og lavland og fjord- og kystnære områder. Landskaberne varierer meget på denne rejse. 

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde, inden du bestiller rejsen.

Det forventes tillige, at du tænker på at servicere dit køretøj, således at det kan køre strækningen i løbet af rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Rejsens samlede længde fra afgang med første færge i Ijmigen til ankomst til færgen på hjemrejsen i Newcastle ca. 1.600 km. Det er det antal km, vi anbefaler man kører i Skotland, men det kan være kortere, hvis man ikke kører de ruter, vi foreslår.  Hertil skal lægges strækningen fra din bopæl til/fra færgen i Holland. 

Der skal evt. også tillægges ekstra kilometer for eventuelle ekstra udflugter, der køres på rejsen. Her er rig mulighed for at køre flere udflugter.


Antal deltagere:
Deltagerantallet bestemmer rejsedeltagerne selv. Vi tilrettelægger rejsen for individuelle og grupper, og da alt tilrettelægges efter kundernes ønsker, kan vi arrangere rejsen for det antal, I ønsker at være. Vi laver rejserne for enkelt rejsende, par, mindre og større grupper.

Indkvartering:

På denne rejse benyttes pæne skotske hoteller i den 3- og 4-stjernede kategori. Vi gør dog venligst opmærksom på at der er forskel fra skandinaviske hotellet til skotske hoteller. Alle hoteller er af pæn engelsk kvalitet. Der benyttes såvel hotelkæder som privatejede hoteller. Alle værelser er naturligvis med bad og toilet samt tv. Der bestilles standard enkelt- eller dobbeltværelser til rejsedeltagerne, hvis ikke andet angives/ønskes af gæsterne.

Ophold på hotellerne er inklusive en skotsk morgenmad, der oftest serveres som buffet. 

Der er wi-fi på hotellerne. Hvert hotel har sine egne regler for brug af wi-fi, og disse regler oplyses på hotellerne.

Tilvalg af aftensmad:
På denne rejse kan der ikke tilvælges aftensmad ved bestilling af rejsen, men der er naturligvis mulighed for at spise middag i områderne, som rejsen går til. Det kan både være på de enkelte hoteller eller i byen/området man bor i.

Gps-ruter:
Hvis du ønsker at gøre brug af gps-ruter, er der mulighed for at købe færdiglavede ruter hos Motour.dk. 


Motour.dk tilbyder gps-ruter til Garmin-gps. Du modtager ruterne som en gpx-fil, som du selv skal lægge ind på din gps og bruge der.

Du kan ved brug af et gratis program konvertere ruten til f.eks. TomTom eller et andet format. Vær opmærksom på, at enkelte simple bil-gps'er ikke har kapacitet til at indlægge gpd-filer.

Ruterne er tilrettelagt fra din bopæl t/r med det mest idéelle ruteforløb for rejsen og naturligvis Motour.dk's erfaring i rutevalg iht. den beskrevne rejseplan.

Se prislisten for pris.

Ekstra overnatninger på rejsen:

Motour.dk tilbyder muligheden for ekstra overnatninger på rejsen. Det giver dig en unik mulighed for at forlænge din rejse og opleve mere på rejsen. Det er oplagt på denne rejse at tilvælge ekstra overnatninger.

Vi anbefaler at overveje ekstra overnatning i Inverness eller evt. at forlænge ruten således at den går forbi Hebriderne (nordligste Skotland ved havet). Det kan gøres med 2-3 ekstra overnatninger. 

Således får man alle oplevelserne med på ruten, og det er måske naturligt at have en ekstra hviledag på rejsen.

Ved bestilling angiver du blot, hvilke ekstra overnatninger du ønsker og hvor, hvis det er aktuelt.

Seværdigheder på rejsen:
Motour.dk sender sammen med de sidste rejsepapirer forslag til de mest oplagte seværdigheder på ruten.

Rejse fra og til Danmark:
De rejsende tilrettelægger selv deres rejse fra Danmark og tilbage til Danmark.

Afhængig af, hvor man bor i landet, og hvor langt man ønsker at køre pr. dag, kan det være en fordel at tage en ekstra overnatning på vejen gennem Tyskland. Vi hjælper gerne med forslag til mellemovernatning. 

Kortmateriale:
Vi anbefaler rejsedeltagerne at anskaffe gode landkort for rejsen. Vi giver jer tips til dette, når I modtagere de sidste papirer.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. I disse tider modtager du alle informationer på e-mail. I dette materiale er der dokumenter til brug for udlevering til indkvarteringer, praktisk vejledning, links til seværdigheder på ruten såvel som evt. gps-ruter, hvis disse er valgt. 

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i det angivne rejseprogram. Valuta beregnet pr. kurs 1/2 2020. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Billeder:
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af VisitScotland og vores indkvarteringer.

Prisoversigt:

8.850,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse og delt udvendig dobbeltkahyt inkl. morgenmad
950,- kr. pr. person for ekstra overnatning på et af hotellerne i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
3.850,- kr. pr. person i enkeltværelsestillæg/enkeltkahyts tillæg 
1.350,- kr. pr. person for ekstra nat på et af hotellerne i enkeltværelse inkl. morgenmad
1.200,- kr. for GPS ruter til rejsen

Tillæg for overfart af køretøj:
Overfart af motorcykel med DFDS Amsterdam-Newcastle t/r pr. motorcykel kr. 1.450,-
Overfart af bil med DFDS Amsterdam-Newcarstel t/r pr. bil kr. 2.550,-

Rejsen inkluderer som standard følgende ydelser:

Rejselængde:
9 dages rejse med frit valg på startdato dvs. afrejse med første færgeoverfart. 
Herefter ligger ruten fast som beskrevet her i rejseprogrammet.
Hvis du ønsker at ekstra overnatninger på ruten, er det muligt iht. tillægs overnatninger på prislisten.

Ophold:
• 8 overnatninger (heraf 2 nætter på DFDS's færge i kahyt) dvs. 9 dages rejse
• Overnatning pr. person i delt dobbeltværelse med bad og toilet og tv
• Overnatning i udvendig dobbelt kahyt på overfarten t/r

Forplejning:
• Morgenmad

Aktiviteter/udflugter/seværdigheder:
• Forslag til seværdigheder på ruten iht. rejseruten

Diverse:
• Skatter og afgifter
• Dansk moms

Rejsen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge, evt. parkeringsomkostninger og vejafgifter, evt. færgeoverfarter i Skotland, frokost og aftensmad, drikkevarer, evt. afbestillings- og rejseforsikring.

Billede eksempler fra rejsen.
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af Visit Scotland og vores hoteller på rejsen.