Fra 13 dage og 12 nætter

Inkluderet i rejsen:


  • Alle overnatninger på pæne 3- og 4-stjernede skandinaviske hoteller
  • Morgenmadsbuffet
  • Moms og lokale afgifter


Tilvalgsmuligheder:

  • Mulighed for ekstra overnatninger
  • Halvpension på 8 hoteller - få mere ud af dagene og kend dit madbudget
  • Tilvælg gps-ruter og nyd ruten, som Motour.dk har lagt for dig

Se specifikationen af rejsens indhold, rejseforløb, sværhedsgrad, landkort med ruteforløb og priser for rejsen her på siden.

Der er frit valg på rejseperiode. Du skal blot angive ankomstdagen på første hotel, så tilrettelægger Motour.dk rejsen efter dette.

Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år.

 

Fra kr. 9450,- pr. person

Bestil rejsen herNordkap klassiker

Nordkap - den klassiske rejse til midnatssolens land.

Et af livets store rejsemål - hvorfor ikke gøre alvor af drømmen? Med Motour.dk kan det gøres til den helt rigtige pris og med store oplevelser på rejse ruten!

Vi har nu gjort endnu mere ud af vores præsentation af rejsen til Nordkap. Se de mange fine billeder og følg ruten på landkortet!

Rejsen går gennem midten af Sverige og langs det Botniske hav, hvor man krydser grænsen ind i Finland. Du bor naturligvis ved polarcirklen i Laplands hovedby Rovaniemi. Her er der mulighed for at opleve polarcirklen og julemandens landsby, ligesom ruten byder på skøn natur og spændende stop undervejs. 

Nyd de lange lyse dage her i midnatssolens land.

Du rejser videre gennem Lapland til Nordkap. På ruten kan du opleve et spændende samisk museum og stoppe langs ruten og handle hos lokale samere. 

Der venter dig en stor oplevelse på Nordkap, og i din rejseplanlægning kan du overveje, om en ekstra overnatning heroppe kunne være nødvendig. Se tilvalgsmuligheden her på siden.

Efter oplevelsen på toppen af Europa går ruten sydpå gennem Norge ad Atlanterhavsvejen, langs de norske fjorde, højfjelde, store sølandskaber og gennem den sagnomspundne Gudbrandsdal! Du bor bl.a. på en atlanterhavsø, i Trondheim, hvor du bør besøge den smukke Nidaros Domkirke og i Olympiade-byen Gjøvik på rejse ruten.

Rejsen er ideel da den er letkørt og overskuelig, og dagsruterne er på 300 til 520 km. De kortere dagsruter er når der er lavet tid til at opleve lokale seværdigheder. 

Du vælger selv, om du vil køre ruten i bil eller på motorcykel. Motour.dk tilrettelægger rejsen for dig, og du kan tilvælge gps-ruter, så det er let for dig at køre ruten. 

Dette er den optimale rute for at køre til Nordkap. Vi har nu også mulighed for at tilbyde ekstra nætter på de enkelte hoteller undervejs på rejsen.

Læs hele rejseprogrammet, og se tilvalgsmulighederne her på siden. 

Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år. 

13 dages rundrejse Nordkap. 12 overnatninger.

1. dag: Rejsen går fra din bopæl til Örebro. Ca. ? km.
Individuel afrejse fra Danmark i forhold til den rejsendes bopæl. 

Du bestemmer selv, hvilken dag du ønsker, at din rejse skal starte. Når du har givet Motour.dk denne dato, så lægger vi rejseplanen herefter og rejseforløbet er som angivet her nedenfor i programmet. Dvs. at der naturligvis er en fast rejseplan, som du følger på hele rejsen.

Hvis du ønsker ekstra overnatninger på ruten, det kan være flere nætter på samme hotel eller evt. en ekstra overnatning i et område vi ikke har på programmet, så kan vi gerne tilrettelægge dette for dig. Angiv det ved bestilling eller kontakt os, hvis du har spørgsmål. 

Ankomst i Örebro til turens første overnatning. Örebro er med sine 125.000 indbyggere en af de store svenske provins- og handelsbyer. Tidligere svenske konger har ofte opholdt sig på det smukke renæssanceslot Örebro Slot, der er omgivet af en vandgrav. Slottet er med sine 4 mægtige tårne med til at præge Örebros centrum. Overnatning på et godt kvalitetshotel i Örebro med gode faciliteter. Gode restauranter i byen.


2. dag: Örebro - Sundsvall. Ca. 440 km.

Ruten fortsætter efter et godt morgenmåltid f.eks. videre via Västerås, universitetsbyen Uppsala og Gävle på den svenske østkyst ud mod Den Botniske Bugt.

Uppsala fortjener også en pause og et besøg. Området omkring domkirken – Sveriges største i øvrigt – signalerer tydeligt fordoms pragt og magt – her ligger også Treenighedskirken og universitetet. På universitetsbiblioteket kan man beundre det værdifulde relikvie sølvbiblen ”Codex Argenteus” fra det 6. århundrede.

Dagens mål er efter en flot rute langs kysten havnebyen Sundsvall. De brede boulevarder og gader i centrum omkring ”Stora Torget” vidner om byens genopbygning efter en storbrand i 1888, der lagde store dele af centrum øde. Overnatning på endnu et godt centralt hotel. Her bor du i gåafstand til Sundswalls shopping. Hotellet har relax-afdeling og swimmingpool samt sauna. Desuden fitness-studio. God á la carte-restaurant.


3. dag: Sundsvall - Luleå. Ca. 520 km.

Videre går den spændende rejse op langs Den Botniske Bugt. Flere steder er der dejlig udsigt fra vejen direkte ud over havet mod Finland.

Byerne Umeå og Skellefteå passeres, og der er masser af muligheder for ganske enkelt at holde ind på en rasteplads og bare nyde udsigten over skærgården eller i de dybe skove – undervejs er der mange imponerende broer som f.eks. Sundbroen og Sandöbroen, der slår bro over skærene langs kysten, hvilket bevidner om gode pausemuligheder her ved den svenske skærgårds kyst.

De der har lyst, bør i øvrigt smage den svenske sildedelikatesse ”surströmning” – en lille stram sag med en kraftig syrlig og skarp smag – og lugt! Den kan købes i alle lokale butikker.

Bemærk i øvrigt, at der på disse breddegrader er sol næsten døgnet rundt, når du rejser fra medio juni til august.
I Danmark er vi forvænt med lange lyse sommeraftener, men det er ingenting mod de lyse nætter, der kan opleves nu og de kommende dage. Luleå betragtes som indfaldsporten til Lapland og hele Nordkalotten. Ophold på flot hotel i Luleå, hvor der tillige er en dejlig relax-afdeling med sauna og pool. Hotellet har byens største natklub og en rigtig god restaurant.

4. dag: Luleå - Rovaniemi. Ca. 260 km.
I dag krydses den svensk-finske grænse, det sker ved Haparanda i Sverige og Tornio i Finland. Torne Elven krydses, og den er meget kendt for sin fiskerigdom, ligesom den har dannet baggrund for mange spændende svenske kriminalforfatteres historier. 

Ruten svinger nu op i det indre af Lapland langs floden Kemijärvi til Rovaniemi i ”Midnatssolens Land” – så senest fra nu af, hvor polarcirklen krydses, skinner solen døgnet rundt, hvis du rejser i midsommer.

Rovaniemi rummer flere interessante attraktioner – byen er først og fremmest præget af arkitekten Alvar Aaltos mange bygninger (Aalto var ham med vasen). Derudover er byens nyeste og mest spektakulære bygning uden tvivl ”Arktikum”, der ligger lige ned til floden. Det dansktegnede ”Arktikum”, der minder om et kæmpestort modernistisk drivhus, rummer et interessant museum om Laplands flora og fauna, historie, kultur m.m. Ophold på et flot 3-stjernet hotel, der er beliggende i centrum af Rovaniemi.

5. dag: Rovaniemi - Saariselkä. Ca. 260 km.
I dag er der mulighed for at hilse på julemanden, der har sit posthus ved polarcirklen, der ligger lige umiddelbart nord for byen, der passeres når man fortsætter nordpå.

Det er en speciel oplevelse at møde julemanden i sin flotte dragt og med det smukke skæg her midt på sommeren! På hans postkontor kan man indskrive sig til at få sendt en julehilsen til børn eller børnebørn eller andre barnlige sjæle - med rigtigt gammeldags julebrev. Det virker!

Og selvfølgelig skal der tages billeder, når man står lige ved skiltet, der markerer polarcirklen, ”Napapiri”.

Her krydser du Polarcirklen!

Videre går ruten nu over fjeldet og Tankavaara med spændende guldgravermuseum, hvor det er muligt selv at prøve at vaske guld. Og skulle man ikke have lyst til at forsøge sig med det, kan man i hvert fald holde kaffepause der. Der er som regel lækre lune vafler på menukortet. Dagens etapemål er Saariselkä.

Her i Saariselkä bør man gå en tur om aftenen og søge op på et af de højeste punkter, der omgiver Saariselkä, og nyde solen derfra. En flot fjeldoplevelse herude i det øde område i Lapland. Her i Saariselkä er man meget centralt i finnsk Lapland.

Dagens hotel er et godt hotel skønt beliggende med fyr- og birketræer rundt om huset, der også er bygget i træ. Her er en god restaurant og hyggelige lokaler. Her er tillige mulighed for at få adgang til hotellets store vandland.

6. dag: Saariselkä - Nordkap. Ca. 450 km.
Efter Sariselkä går turen videre ad E4 igen og videre nordpå til Ivalo og langs samernes hellige Inari-sø. 

Ruten i dag bør starte tidligt. Den er en af de længste køredage, men letkørt og der er også tid til en længere pause på ruten.

Ved Inari ligger der et interessant samisk museum ”Siida”, som absolut er et besøg værd, for den der har lyst til at få et indblik i samernes oprindelige kultur.

Videre vest ind over den norske grænse og provinsen Finnmarken. Op langs den kolde Porsangerfjord til Nordkapøen Magerøya (tunnelafgift betales på stedet).

Hotellet ligger mellem Honningsvåg by og selve Nordkap i det lille naturområde Skarsvåg. Vores gæster bor på det gode Scandic Hotel Nordkapp. Et pænt hotel direkte i naturen, der byder god service til gæsterne, der kommer her om sommeren. Her fra hotellet er der mulighed for dejlige vandreture ud langs Barents havet og norskehavet.

Aftenudflugten til den 307 m høje Nordkapklippe (entré ca. 300,-) med fantastisk udsigt over Ishavet/Norskehavet/Barentshavet er helt klart et af turens højdepunkter. Gør det evt. efter aftensmaden på hotellet, der kan inkluderes i rejsen, så det gøres let og ubesværet (tilkøbes evt. for 8 hoteller ved bestilling).

Hav god tid – man bør selvfølgelig blive ude på Nordkapplateauet til efter midnat – det er altid spektakulært at tage billeder ude foran den store globus, der er stedets vartegn.

Der vises også en spændende multivisionsfilm i biografen, som viser Nordkap og Finnmarken i alle årstider.

Vi anbefaler ofte vores gæster at bestille en ekstra overnatning her på Nordkap. Gør det når du bestiller rejsen, så får du både en fridag på Nordkap og du kan udnytte den 24 timers entré billet til Nordkapcentret, du køber deroppe. Så har du tillige mulighed for at besøge verdens nordligste fiskerleje i Skarsvåg. Her er flere farverige fiskersamfund, spændende gallerier fra Gjesvær kan du se ud over øgruppen Gjesværtappan. 

Her er der mange ting at opleve og se, og derfor vælger mange en ekstra overnatning. Se mulighederne i prislisten. 

7. dag: Nordkap - Alta. Ca. 220 km.
Sov evt. lidt længere i dag. Eller start tidligt og tag endnu en gang ud på Nordkapcentret. Dagens etape er tilpasset til, at man sikkert er kommet sent i seng efter aftenens besøg på Nordkap, eller tager derud igen denne formiddag – hvis der nu skulle have været dårlig sigt pga. skyer eller tåge.

Formiddagen på Nordkapøen kan evt. også bruges til en vandring til klippeformationen ”Kirkeporten”, der ligger tæt på Skarsvåg. Eller gå en tur på havnen i Honningsvåg, der er den største fiskeriby ved Nordkap.

Ruten går nu tilbage gennem tunnelen og ned over Skaidi og videre sydpå mod Alta, der er et godt overnatnings sted på ruten sydpå. Overnatning på et godt kvalitetshotel, med pool og gode faciliteter. 

Om aftenen kan man fra hotellet gå til en flot kirke, eller køre til havnen eller op til udsigtspunktet over byen. Også herfra er der mulighed for at nyde midnatssolen.


8. dag: Alta - Uløy. Ca. 210 km.

Alta er også kendt for de ca. 6.000 år gamle helleristninger – fantastiske små kunstværker ridset og mejslet ned i fjeldet, her ved byen.
De forestiller jægere, rensdyr, fiskere, både m.m. Selve museet er også interessant – det viser interessante udstillinger om tyskernes tilbagetog og den ”brændte jords politik”.

Ruten går nu videre ned ad E6 langs flotte nordnorske fjorde – de små fjorde krydses 2 gange i dag med de små lokale færger. Der skal ikke bestilles plads på færgerne, idet de sejler hele dagen.

Vores forslag til dagens rute er at køre ruten frisk og være fremme i god tid. Den sidste færge, der benyttes på dagens udflugt bringer dig til Uløy, der er en ø beliggende i Norskehavet. Her sejler man til den lille ø, hvor hotel- og naturoplevelsen er rigtig fin. Hotellet er kendt for sin skønne panoramaudsigt og den flotte natur. Her er der direkte udsyn til fjorden og naturen, og direkte adgang til skønne vandremuligheder. Ankommer du tidligt, giver det dig en skøn pause her i den flotte natur. Overfarten til Uløy er gratis når du rejser med Motour.dk. 

9. dag: Uløy - Narvik. Ca. 280 km.
Efter en dejlig og fredfyldt overnatning er der tid til at opleve naturen her, hvor I bor, inden I sejler til fastlandet igen. Gratis færgeoverfart når I rejser med Motour.dk.

Dagen i dag byder igen på en relativ kort køredag, så formiddagen kan uden problemer tilbringes på Uløy eller undervejs på fjeldet.

Ruten går senere ned gennem provinsen Troms til Narvik – som isfri havn opnåede den tidligt enorm vigtighed – bl.a. som udskibningshavn for den svenske jernmalm fra Kiruna. Byens krigsmindemuseum ved torvet beretter om de hårde kampe, der blev udkæmpet her i 1940. 

Narvik er naturligvis også kendt som et stort center for fiskeflåden i Norge. Det er en spændende havn.

Ophold i Narvik – flot hotel og fantastisk udsigt. Flot udsigt til Narvikfjeldet.

10. dag: Narvik - Mo i Rana. Ca. 420 km.
Efter en god norsk morgenmad går dagens kørsel gennem nogle af Nordnorges smukkeste landskaber med dybe fjorde, spejlblanke søer og spændende fjeldformationer. 

Undervejs er der en god afbrydelse med en overfart med fjordfærge mellem Skarberget og Bognes. Videre går ruten over fjeldet ned til Mo i Rana – en strækning, der ikke behøver speciel beskrivelse – men taler for sig selv. Glæd jer til den skønneste rute langs fjorde og over fjeldet.

Overnatning i centrum af Mo i Rana med kort afstand til havnen og Ranfjorden.

11. dag: Mo i Rana - Trondheim. Ca. 470 km.
Efter opholdet i Mo i Rana går rejsen nu gennem Trøndelag til vikingernes gamle residensby Trondheim. 


Tag også denne dag som en afslappet køredag uden behov for egentlige turist besøg undervejs. I kan vælge at køre den direkte vej til Trondheim med ca. 470 km eller nogle af de skønne veje ude langs Norskehavet, hvor der er masser af skønne fjordveje, og naturligvis lidt flere kilometer at køre. Men det er der tid til. 

Dagens komfortable og flotte hotel ligger i centrum af Trondheim. Her bor du i gå afstand til alt centralt i byen. Her har du mulighed for at vandre til havneområdet, Brattørparken, Stiftsgårdsparken og den imponerende Nidaros-domkirke, der er byens vigtigste seværdighed – tidligere blev de norske konger sågar kronet her. I nyere tid er der en officiel ”visning” af kongen, men ikke længere nogen egentlig kroning.

Også Bryggen – de fine velbevarede gamle handels- og lagerbygninger i træ, der ligger lige ned til Nidelven, er unikke efter norske forhold. I det hele taget er der usædvanligt mange smukke træhuse i de gamle kvarterer i Trondheim.

Du bor på et godt og nyt hotel i Trondheim. Du kan gå til alle gode restauranter og barer. Her er tillige træningsrum.

12. dag: Trondheim - Gjøvik. Ca. 400 km.
Fra den spændende by Trondheim går ruten nu videre ned over det lidt barske Dovrefjeld og videre gennem den smukke brede Gudbrandsdal, der giver dig skønne grønne bjerge og udsigt så langt øjet rækker gennem dalen. 

Du kan evt. vælge at følge den flotte og meget kendte fiskerige flod Gaula og køre forbi Røros, der er en kendt mineby i Norge, som er et besøg værd. Her er der virkelig en flot og lidt alternativ rute mod Gudbrandsdalen. Der er måske 50 km mere at køre, men meget flot. 

I Gudbrandsdalen er der mulighed for et spændende kulturelt besøg ved den lille hyggelige stavkirke i Ringebu – markant med sit røde tårn - eller friluftsmuseet "Maihaugen" i Lillehammer, der er Norges største samling af huse fra hele Gudbrandsdalen. I Lillehammer er det også oplagt at besøge den berømte skihopbakke, som er mest kendt fra OL i 1994.

Lidt syd for Lillehammer bor du på hotel i Gjøvik, endnu et godt kvalitetshotel i en af de kendte hotel kæder. Dejlig placering centralt i Gjøvik med direkte adgang til Norges største indsø Mjøsa. Et godt sted at overnatte efter en smuk rejse gennem Gudbrandsdalen.

Her er en meget flot swimmingpool og wellnessafdeling. Her er sauna, dampbad, massage og skønhedssalon.

13. dag. Hjemrejse fra Gjøvik til din bopæl. Ca. ? km.:
Efter et dejligt ophold i Gjøvik er der individuel hjemrejse f.eks. via en af overfarts ruterne fra Larvik, Oslo eller Göteborg. 


Oslo er i sig selv flere dages besøg værd – den nysgerrige, der gerne vil danne sig et indtryk af byen, kan koncentrere sig om området omkring rådhuset med de markante tvillingetårne, hovedboulevarden Karl Johan, der forbinder byens forretnings strøg med konge slottet. Det nye levende café- og restaurantmiljø på Aker Brygge, den fantastisk Vigelandpark med hundredvis af smukke sten- og bronzeskulpturer af den norske kunstner Gustav Vigeland.

Du kan også vælge at køre hjem til Sjælland eller Fyn via Sverige, og det går let ad E45. 
Hvis du kommer fra Jylland kan du også vælge en overfart fra Kristiansand, Langesund eller Larvik til Jylland, eller fra Oslo eller Göteborg til Frederikshavn. 

Hjemrejse iht. egne individuelle ønsker.

Rejsens sværhedsgrad:
Dette er en kør-selv-rejse, og derfor kan alle deltage, forudsat at man føler at kunne køre de angivne strækninger i dagsprogrammet. Da rejsen er en kør-selv-rejse, står du selv for transportmidlet til rejsen. Dvs. du er velkommen i bil eller på motorcykel. Du skal naturligvis være opmærksom på, at de forudbestilte hoteller ikke kan ændres, når rejseforløbet først er planlagt.

Ruterne på denne rejse går gennem 3 skønne lande, hvor landskaberne og vejene skifter mellem åbne landskaber og kystnære strækninger i Sverige, flotte fjelde og store skov- og tundraområder i Finland og flotte kyststrækninger, fjelde og åbne landskaber ved Nordatlanten. Gennem Norge opleves skønne snoede fjordveje, der bringer rejsedeltagerne rundt langs fjordene, såvel som over fjeldene. Landskaberne varierer meget på denne rejse.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde, inden du bestiller rejsen.

Det forventes tillige, at du tænker på at servicere dit køretøj, således at det kan køre strækningen i løbet af rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Rejsens samlede længde fra første hotel i Sverige til sidste hotel i Norge er ca. 4.000 km. Hertil skal lægges strækningen fra din bopæl til første hotel i Sverige og ruten fra sidste hotel i Norge til din bopæl. Der skal evt. også tillægges ekstra kilometer for eventuelle ekstra udflugter, der køres på rejsen.


Antal deltagere:
Deltager antallet bestemmer rejsedeltagerne selv. Vi tilrettelægger rejsen for individuelle og grupper, og da alt tilrettelægges efter kundernes ønsker, kan vi arrangere rejsen for det antal, I ønsker at være. 

Indkvartering:

På denne rejse benyttes gode skandinaviske hoteller i den 3- og 4-stjernede kategori. Alle hoteller er af god skandinavisk kvalitet. Der benyttes såvel hotelkæder som privatejede hoteller. Alle værelser er naturligvis med bad og toilet samt tv. Der bestilles standard enkelt- eller dobbeltværelser til rejsedeltagerne, hvis ikke andet angives/ønskes af gæsterne.
Ophold på hotellerne er inklusive en god morgenbuffet. I Skandinavien byder vores hoteller altid på buffet med et fint stort varieret udvalg af morgenmad.

Der er wi-fi på hotellerne. Hvert hotel har sine egne regler for brug af wi-fi, og disse regler oplyses på hotellerne.

Tilvalg af aftensmad:
Der kan tilvælges aftensmad som en samlet pakke på udvalgte hoteller. Se herom i prislisten. Tanken bag dette er, at du får et godt tilbud på halvpension på de hoteller, hvor det er lidt mere besværligt at gå ud og spise, og hvor vi af erfaring ved, at á la carte-priserne er høje. 


Vi har tilrettelagt halvpension på de hoteller, hvor du ikke bor i en større by, hvor der kan vælges iblandt flere lokale restauranter. Derved slipper du for, hver dag at gå ud og finde en restaurant, og du kender tillige en stor del af dit madbudget. På de hoteller, hvor vi tilbyder halvpension består aftensmaden oftest af en stor buffet, dog til tider også som en 3-retters menu. Det er udelukkende hotellernes køkken, der disponerer typen, der tilbydes som aftensmad. Alle vore hoteller tager hensyn til allergikere eller andre ønsker, - det skal du blot angive ved bestilling. 

Gps-ruter:

Hvis du ønsker at gøre brug af gps-ruter, er der mulighed for at købe færdiglavede ruter hos Motour.dk. Se prislisten for pris.

Motour.dk tilbyder gps-ruter til Gamin-gps. Du modtager ruterne som en gpx-fil, som du selv skal lægge ind på din gps og bruge der.

Du kan ved brug af et gratis program konvertere ruten til f.eks. TomTom eller et andet format. Vær opmærksom på, at visse simple bil-gps'er ikke har kapacitet til at indlægge gpd-filer. Ruterne er tilrettelagt fra din bopæl t/r med det mest ideelle ruteforløb for rejsen og efter vores rejse erfaring i landene, der køres gennem. 

Ekstra overnatninger på rejsen:

Motour.dk tilbyder muligheden for ekstra overnatninger på rejsen. Det giver dig en unik mulighed for at forlænge din rejse og opleve mere på rejsen. Det er oplagt på denne rejse at tilvælge ekstra overnatning på Nordkap, i Lapland, ved Atlanterhavskysten og f.eks. i Trondheim.
Således får du tid til ekstra besøg eller oplevelser på ruten, og det er måske naturligt at have en ekstra hviledag på rejsen, når man rejser 13 dage i alt.

Ved bestilling angiver du blot, hvilke ekstra overnatninger du ønsker og hvor.

Seværdigheder på rejsen:
Motour.dk sender sammen med de sidste rejsepapirer forslag til de mest oplagte seværdigheder på ruten.

Rejse fra og til Danmark:
De rejsende tilrettelægger selv deres rejse fra Danmark og tilbage til Danmark. 


Afhængig af, hvor man bor i landet, kan det være en fordel at benytte færge til Norge eller Sverige eller evt. broforbindelsen til Sverige. Der kan med fordel bestilles færgebillet i god tid med specielle rabatter online på rederiernes websites.

Spørg gerne Motour.dk om vejledning, når du har bestilt din rejse.

Overfarter på norske fjorde:
På denne rejse er der flere muligheder for overfart over norske fjorde. De norske fjordfærger er meget velfungerende og sejler i fast drift typisk fra 06.00 til 22.00 hver dag. Der skal ikke bestilles tid for færgeoverfarterne.

Kortmateriale:
Vi anbefaler rejsedeltagerne at anskaffe gode landkort for rejsen. Vi giver jer tips til dette, år I modtagere de sidste papirer.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. I disse tider modtager du alle informationer på e-mail. I dette materiale er der dokumenter til brug for udlevering til indkvarteringer, praktisk vejledning, links til seværdigheder på ruten såvel som evt. gps-ruter, hvis disse er valgt. 


Afbestillings- og rejseforsikring:

Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.
Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i det angivne rejseprogram. Valuta beregnet pr. kurs 1/2 2020. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Billeder:
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af Visitnorway.com og Innovasjon Norge.

Prisoversigt:

9.450,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
2.650,- kr. pr. person for 8 x aftensmad (der er ingen aftensmad i Örebro, Sundswall, Alta og Trondheim)
850,- kr. pr. person for ekstra overnatning på et af hotellerne i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
375,- kr. for ekstra aftensmad med halvpension pr. person (ej muligt i Örebro, Sundswall, Alta og Trondheim)
4.650,- kr. pr. person i enkeltværelsestillæg 
1.250,- kr. pr. person for ekstra nat på et af hotellerne i enkeltværelse inkl. morgenmad
1.500,- kr. for gps-ruter til rejsen (gpx fil med rejse fra/til din hjemadresse og hele ruten)
50% rabat for barn på ophold i ekstra seng 0-10 år
50% rabat for børn på halvpension 0-10 år

 

Rejsen inkluderer som standard følgende ydelser:


Rejselængde:

13 dages rejse med frit valg på ankomstdato til første hotelovernatning.
Herefter ligger ruten fast som beskrevet her i rejseprogrammet.
Hvis du ønsker at ekstra overnatninger på ruten, er det muligt iht. tillægsovernatninger på prislisten.

Ring gerne og spørg om vores anbefalinger for ekstra overnatning på rejsen.

Ophold:
• 12 overnatninger dvs. 13 dages rejse
• Overnatning pr. person i delt dobbeltværelse med bad og toilet og tv


Forplejning:

• Morgenmad


Aktiviteter/udflugter/seværdigheder:

• Forslag til seværdigheder på ruten


Diverse:

• Skatter og afgifter
• Dansk moms

Rejsen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge, evt. parkeringsomkostninger, evt. vejafgifter (Trondheim, kun bil) evt. færgeoverfarter til/fra Norge eller Sverige, frokost og aftensmad (aftensmad kan tilkøbes), drikkevarer, evt. afbestillings- og rejseforsikring.

Billede eksempler fra rejsen.
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af Visitnorway.com og Innovasjon Norge, Visit Sweden samt Visit Finland.