Fra 6 dage og 5 nætter

Inkluderet i rejsen:


  • Alle overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
  • Morgenmadsbuffet
  • 1 x aftensmad i Kinsarvik
  • Moms og lokale afgifter

Tilvalgsmuligheder:

  • Mulighed for ekstra overnatninger
  • Halvpension på 4 hoteller - få mere ud af dagene og kend dit madbudget på hele rejsen
  • Tilvælg gps-ruter og nyd ruten, som Motour.dk har lagt for dig

Se specifikationen af rejsens indhold, rejseforløb, sværhedsgrad, landkort med ruteforløb og priser for rejsen her på siden.

Der er frit valg på rejseperiode. Du skal blot angive ankomstdagen på første hotel, så tilrettelægger Motour.dk rejsen efter dette.

Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år.

Fra kr. 4.850,- pr. person

Bestil rejsen herNorske fjorde og fjelde

Norske fjorde og fjelde - den smukkeste rejse gennem Norge.

Denne rejse er en af Motour.dk’s mest populære rejser gennem Norge. Vi har selv gennemført den med motorcykelgrupper tre gange, og her får man en storslået rejseoplevelse med alle de kendte og smukkeste områder i det centrale Norge.

Rejsen betragter vi som en af de store drømmerejser gennem Norge. Rejsen er tilrettelagt med 6 dages forløb og 5 overnatninger. Den kan med fordel udvides således, at du får ekstra overnatninger undervejs, og derved har tid til at opleve endnu mere. Se vores forslag i rejseforløbet.

Rejsen går gennem den smukke Gudbrandsdal med ophold på fjeldet i et historisk hotel væk fra hverdagens larm og støj. Ruten går gennem smukke dale og over kendte fjelde og langs populære fjorde, og du har bl.a. mulighed for at opleve følgende områder på rejsen:

• Gudbrandsdalen
• Ringebu Stavkirke
• Romsdalsfjorden
• Trollstigen
• Hardangervidda
• Geirangerfjorden
• Sognefjorden
• Hardangerfjorden
• Norddalsforden
• Isfjorden

Du vil tillige få mulighed for at opleve flotte nordiske stavkirker, købe rensdyrskind og lokalt håndværk på ruten og besøge kendte byer og seværdigheder.

Ruterne giver mulighed for mange oplevelser, for rejsedagene er ikke så lange rent kilometermæssigt.

Du kan med fordel opleve f.eks. Geiranger og Geilo med en ekstra overnatning, hvor der er mulighed for skønne udflugter og oplevelser.

Du vælger selv om du vil køre ruten i bil eller på motorcykel. Motour.dk tilrettelægger rejsen for dig, og du kan tilvælge gps-ruter, så det er let for dig at køre ruten.

Vi har nu gjort endnu mere ud af vores præsentation af rejsen til Norske fjorde og fjelde. Se de mange fine billeder, og følg ruten på landkortet!


Læs hele rejseprogrammet, og se tilvalgsmulighederne her på siden.

Kontakt gerne Henrik Tang direkte på tlf. 28262266 for spørgsmål. Henrik har lavet kør selv rejserne hos Motour.dk de sidste 14 år. 

6 dages rundrejse til norske fjorde og fjelde. 5 overnatninger.

1. dag: Rejsen går fra din bopæl til Fefor-fjeldet. Ca. ? km.
Din rejse til vores første hotel planlægger du selv. Du kan evt. sejle fra Jylland til Göteborg, Larvik eller Langesund eller sejle fra Jylland eller Sjælland til Oslo.

Hvis du kører gennem Sverige fra Sjælland, vil det være nødvendigt med en overnatning på ruten op gennem Sverige, idet det er forholdsvist langt at køre til Gudbrandsdalen første dag. Motour.dk hjælper gerne med denne overnatning, og du ser tillægspris herfor i prislisten.

Ruten går – afhængig af dit ankomststed i Norge – typisk forbi Oslo via starten på Gudbrandsdalen, f.eks. ved Gjøvik. Her køres en flot rute med udsigt over Mjøsa-søen gennem den smukke brede Gudbrandsdal omgivet af blidt svungne fjelde. Her ser du, at den sydlige del af Gudbrandsdalen byder på en væsentlig del af det norske kornkammer.

På ruten gennem Gudbrandsdalen oplever du den flotte dal med de høje fjeldtinder i øst og vest. Ruten går typisk på E45, der jo absolut ikke er en motorvej her i Norge, som den er i Danmark.

På ruten er der mulighed for at holde en pause i Lillehammer, der var vært ved de Olympiske Vinterlege i 1994, hvor den lille charmerende by med sin idylliske hovedgade og Norges største frilandsmuseum ”Maihaugen” blev kendt. Her kan man også opleve den store skihopbakke i Lillehammer, der tillige har et spændende OL museum.

Det er et absolut must at stoppe ved Ringebu Stavkirke, der netop at blevet totalt istandsat. Flot historisk bygningsværk, der er et besøg værd, og et godt pausested inden de sidste få kilometer til indkvarteringen.

Dagens mål er på Fefor-fjeldet med et af de gamle smukke højfjellshoteller, der hører til hotelkæden "Historiske Hoteller i Norge". Området på Fefor er et meget smukt og skønt vandreområde med flotte veje over fjeldet. På vejen hertil er der mulighed for to fine små omveje, der bl.a. kan bringe dig over Peer Gynt-vejen, opkaldt efter den norske folkehelt.

Ophold på hyggelig og historisk indkvartering ude på fjeldet. Flot bygning af træ med hyggelige lokaler smukt udsmykket med norsk håndværk. Dejlig swimmingpool og terrasse. 

2. dag: Fefor - Ringebu - Geiranger. Ca. 250 km.
Efter morgenmaden går det igen ned ad Fefor fjeldet og videre gennem Gudbrandsdalen og nordpå.

Dernæst venter det fascinerende og mere rå område i Møre og Romsdal. Her følges Rauma-floden, der går ud gennem en skøn dal med en elv med fosser og store bratte fjeldsider. Majestætiske høje fjeldsider, der skaber store skyggeområder som du kan køre ind til og opleve de kæmpe store bjergvægge.

Ruten går videre mod vest, og pludselig ankommer man til den første fjord på ruten. Isfjorden og Romsdalfjorden ligger her, hvor der er et idéelt sted til en frokostpause ved den lille bygd Åndalsnes.

Nu går dagens rute mod den flotteste dal og et meget specielt fjeld. Der køres nu op over den imponerende serpentinervej Trollstigen – flottere og mere bjergtagende kan det næppe blive. Nyd naturen, og tag masser af småpauser undervejs. Ligesom mange andre steder på ruten er der meget fine foto muligheder. 

Mange kører Trollstigen frem og tilbage et par gange, idet det er en flot og fed serpentinervej! Her er også et par gode stoppesteder, som bør benyttes!

På toppen af Trollstigen er der et turistcenter, som bør besøges - specielt fordi der er bygget et nyt udsigtspunkt, der giver dig en skøn udsigt over dalen, du netop har kørt i.

Nu går ruten over det skønne Storfjeld, inden du skal krydse Norddalsfjorden med en fjordfærge.

Sidste del af ruten i dag går via Ørnevejen, der er endnu en serpentinervej, som bringer dig til den maleriske Geirangerfjord. 

Du bor igen på et flot hotel i Geiranger, der ligger smukt for enden af Geirangerfjorden, der af mange betragtes som den absolutte perle blandt de norske fjorde og er blevet kåret til et af verdens bedste rejsemål af National Geographic.

Vores hotel er beliggende 50 meter fra havnen og de mange turistmæssige muligheder. Her er god chance for en fin vandretur ud langs fjorden eller at gå ned på en af de mange caféer eller barer og nyde en kop kaffe og kage eller en øl. 

Geiranger anløbes hver sommer af utallige krydstogtskibe – og endda af Hurtigruten. Da dagens ruten ikke har været for lang, er der god tid til at opleve Geiranger - hvad med en spadseretur til aften langs fjorden eller rundt i havnen?

Hvis du på rejsen ønsker at have tid til flere oplevelser, kan vi anbefale, at du bestiller en ekstra overnatning her i Geiranger. Derved får du mulighed for at køre skønne udflugter f.eks. op på fjeldet eller tage på sejltur på Geirangerfjorden. Her er masser at opleve.

Her på siden i prislisten er angivet mulighed for sejltur fra Geiranger til Hellesylt, hvor fra der så kan køres en flot rute tilbage til Geiranger (heldagsudflugt). Dette er en optimal mulighed for en ekstra dags udflugt med dejlig sejltur på Geirangerfjorden og samtidig en god udflugts rute på vej over fjeldet tilbage til Geiranger. Vi foreslår gerne 2 forskellige ruter på vejen tilbage.

3. dag: Geiranger - Sogndal. Ca. 220 km.
I dag går ruten videre mod nye oplevelser.

Hvis du har lyst at starte dagen med en sejltur (og ikke har haft en ekstra overnatning i Geiranger så du allerede har sejlet på fjorden) kan du f.eks. tilvælge sejltur fra Geiranger til Hellesylt, hvorfra der så kan køres en flot rute videre mod Sogndal. Det betyder, at ruten forkortes ca. 50 km med en flot sejltur gennem Geirangerfjorden. 

Hvis du ikke ønsker at sejle, men nyde den fine rute ud af Geiranger, vil du lige syd for Geiranger finde mulighed for at køre en afstikker op til den 1.400 m høje udsigtspunkt ”Dalsnibba” – hvorfra man i klart vejr har en enestående udsigt ned over Geiranger, fjorden og alle de omkringliggende fjelde! Alt i alt er det naturmæssigt en af rundrejsens helt store udsigter.

Vi foreslår, at man kører den flotte rute over fjeldet forbi Dalsnippa og videre mod Innvik-fjorden, hvorefter der køres ad små serpentinerveje op på fjeldet igen. Ruten er flot og med masser af udsigt og natur. 

På ruten køres tillige langs Fjærlandsfjorden, men inden man kommer hertil, er der mulighed for et meget interessant besøg på Norsk Bremuseum her på ruten. Du kan forudbestille entré gennem Motour.dk - og du ser en meget interessant udstilling om fjeldverdenen og de norske bræer. Museet drives uden offentlig støtte og har en meget spændende og attraktiv udstilling, der fortæller om de norske gletsjere og landets udvikling siden istiden. 

Dagens rute slutter ved Sogndalsfjorden i byen Sogndal.

Her bor du centralt med få meter til fjorden. Dejligt moderne hotel med flotte værelser.

4. dag: Sogndal – Kinsarvik. 165 km.
Efter et godt morgenbord på hotellet gøres klar til endnu en dejlig udflugtsdag.

I dag er der to udflugtsmuligheder. Vi anbefaler, at der køres en flot rute langs Sognefjorden, hvor de flotteste udsigter kan nydes ved en af Norges største fjorde. Her er skønne pausemuligheder og en lille overfart med en lokal færge over Sognefjorden. Færge ruten er kun 3 km, og færgerne sejler i fast pendulfart.

Som alternativ til denne dags køretur kan man tilvælge overfarten fra Kaupanger til Gudvangen som angivet i prislisten. Det betyder, at man sparer at køre ca. 50 km af ruten og får en skøn sejltur på både Sognefjorden, Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. En skøn sejltur, som skal bestilles ved rejsens bestilling. Det betyder også at du naturligvis sparer overfarten over Sognefjorden på den først angivne rute. Se prislisten.

Ruten fortsætter over flere flotte fjelde med små skønne søer og fred og ro, inden de sidste to fjorde kan beses. Først og fremmest Hardangerfjorden, der er endnu en af Norges største fjorde, og den kan man køre til og se, hvis der er stemning herfor. Det er blot 8-10 km ekstra. Sidste fjord man krydser er Eidfjorden, der er en sidefjord til Hardangerfjorden.

Opholdet er på et hyggeligt hotel i Kinsarvik med halvpension, dvs. aftensmaden er inkluderet denne aften i rejsens pris (hvis du tilkøber 4 ekstra aftensmad på alle de andre hoteller har du aftensmad hver aften – se prislisten).

Hotellet ligger i en ganske lille bygd direkte ved fjorden. Her er dejlig udsigt og mulighed for små vandreture omkring bygden. Ægte norsk bygdehygge.

En dag med få kilometer og masser af skøn natur og mulighed for at opleve lokal kultur.

5. dag: Kinsarvik - Geilo. Ca. 130 km.
Sidste morgen ved en af de skønne fjorde i Norge med et godt morgenmåltid inden afrejsen fra hotellet.

Dagen i dag er kilometermæssigt ikke lang, og derfor kan der tilvælges nogle forskellige oplevelser. Det kan betyde stop undervejs på dagens rute og mulighed for vandreture eller kulturelle oplevelser.

Ruten starter langs den flotte Eidfjord og bringer de rejsende ind mod Hardangervidda, der er et af Norges største fjeldmassiver. Naturområdet, som ruten går igennem, er i op til 1.200 meters højde, men ruten går dog maksimalt op til 800 meters højde langs vejen der køres.

Hardangervidda er et skønt fjeldmassiv, der er på godt 3.400 km2 og strækker sig gennem Buskerud, Hardaland og Telemark.

Her på ruten ind mod Hardangervidda holdes første pause ved Vøringfossen, der har et lodret fald på 145 meter. En flot oplevelse og barsk natur. Ruten går nu ind over Hardangervidda med åbne veje og et stort fjeld. Her er fine stoppesteder og et par gode spisesteder på ruten. Her er også en fantastisk mulighed for at holde pause og gå et stykke af den gamle Rallarvej, der var banearbejdernes vej for togbanen fra Geilo til Flom.

Ved ankomsten til Geilo hen på eftermiddagen er der mulighed for at hygge sig i den kendte ferieby. Her bor man tæt ved Ustedalsfjorden og har mulighed for at vandre i byen og opleve nogle af stederne, hvor ”Min søsters børn i sneen” og ”Far til Fire i sneen” blev optaget.

Hotellet, som du bor på, er af god kvalitet, og her er ro og fred, selvom du bor ved en populær ferieby på fjeldet. Her er gode faciliteter og indendørs pool. 

6. dag: Geilo - til din egen bopæl. Ca. ? km.
Fra Geilo går turen tilbage mod hjemrejsedestinationen, der er afhængig af dit valg af rejserute fra Norge.

På vejen er der mulighed for at køre gennem Oslo med Kongeslottet og boulevarden Karl-Johan. Eller måske lokker det nye levende café- og restaurantmiljø på Aker Brygge i Oslo og den fantastiske Vigelandpark med hundredvis af smukke sten- og bronzeskulpturer.

Det er naturligvis afhængig af din rute. Hvis du skal sejle til Jylland fra Oslo, er det oplagt at opleve byen. 

Hvis du skal sejle fra Kristiansand. Langesund eller Larvik til Jylland, når du fint disse rejsemål, og hvis du skal til Sjælland, kan du enten sejle fra Oslo eller køre strækningen gennem Sverige og ankomme sent om aftenen hjemme i Danmark.

Rejsens sværhedsgrad:
Dette er en kør-selv rejse, og derfor kan alle deltage, forudsat at man føler at kunne køre de angivne strækninger i dagsprogrammet. Da rejsen er en kør-selv-rejse, står du selv for transportmidlet på rejsen.

Ruterne på denne rejse går gennem de flotteste egne af Norge, hvor landskaberne og vejene skifter mellem åbne landskaber og fjord- og kystnære områder, flotte fjelde og skovområder f.eks. i Gudbrandsdalen. Landskaberne varierer meget på denne rejse. Der er enkelte serpentinerveje som beskrevet i programmet, men de er lette at køre og overskue.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde, inden du bestiller rejsen.

Det forventes tillige, at du tænker på at servicere dit køretøj, således at det kan køre strækningen i løbet af rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Rejsens samlede længde fra første hotel i Gudbrandsdalen til sidste hotel i Geilo er ca. 800 km. Hertil skal lægges strækningen fra din bopæl til første hotel i Norge og ruten fra sidste hotel i Norge til din bopæl. Der skal evt. også tillægges ekstra kilometer for eventuelle ekstra udflugter, der køres på rejsen. Her er rig mulighed for at køre flere udflugter.

Antal deltagere:
Deltagerantallet bestemmer rejsedeltagerne selv. Vi tilrettelægger rejsen for individuelle og grupper, og da alt tilrettelægges efter kundernes ønsker, kan vi arrangere rejsen for det antal, I ønsker at være. Vi laver rejserne for enkelt rejsende, par, mindre og større grupper. 


Indkvartering:

På denne rejse benyttes gode norske hoteller i den 3- og 4-stjernede kategori. Alle hoteller er af god skandinavisk kvalitet. Der benyttes såvel hotelkæder som privatejede hoteller. Alle værelser er naturligvis med bad og toilet samt tv. Der bestilles standard enkelt- eller dobbeltværelser til rejsedeltagerne, hvis ikke andet angives/ønskes af gæsterne.
Ophold på hotellerne er inklusive en god morgenbuffet samt obligatorisk aftensmad på hotellet i Kinsarvik som angivet i programmet. I Skandinavien byder vores hoteller altid på buffet med et fint stort varieret udvalg af morgenmad.

Der er wi-fi på hotellerne. Hvert hotel har sine egne regler for brug af wi-fi, og disse regler oplyses på hotellerne.

Tilvalg af aftensmad:
På denne rejse er et hotel (i Kinsarvik) med obligatorisk halvpension. 

Der kan tilvælges aftensmad som en samlet pakke på de øvrige hoteller på rejsen. Se herom i prislisten.

Tanken bag dette er, at du får et godt tilbud på halvpension, og vi har erfaring med, at á la carte-priserne er høje. Derved slipper du også for, hver dag at gå ud og finde en restaurant, og du kender tillige en stor del af dit madbudget. Du får tid til at nyde ferien, benytte de faciliteter hotellet tilbyder og naturligvis opleve lokalområdet uden stress, og til aften sætter du dig til et veldækket bord. 

Gps-ruter:

Hvis du ønsker at gøre brug af gps-ruter, er der mulighed for at købe færdiglavede ruter hos Motour.dk. Motour.dk tilbyder gps-ruter til Gamin-gps. Du modtager ruterne som en gpx-fil, som du selv skal lægge ind på din gps og bruge der. Du kan ved brug af et gratis program konvertere ruten til f.eks. TomTom eller et andet format. Vær opmærksom på, at enkelte simple bil-gps'er ikke har kapacitet til at indlægge gpd-filer. Ruterne er tilrettelagt fra din bopæl t/r med det mest idéelle ruteforløb for rejsen. Se prislisten for pris.

Ekstra overnatninger på rejsen:

Motour.dk tilbyder muligheden for ekstra overnatninger på rejsen.

Det giver dig en unik mulighed for at forlænge din rejse og opleve mere på rejsen. Det er oplagt på denne rejse at tilvælge ekstra overnatning f.eks. i Geiranger eller evt. Sogndal og Kinsarvik, ja grundlæggende alle steder, for der er rigtig meget at opleve og bruge flere dage på.

Således får man alle oplevelserne med på ruten, og det er måske naturligt at have en ekstra hviledag på rejsen.

Ved bestilling angiver du blot, hvilke ekstra overnatninger du ønsker og hvor, hvis det er aktuelt.

Seværdigheder på rejsen:
Motour.dk sender sammen med de sidste rejsepapirer forslag til de mest oplagte seværdigheder på ruten.

Rejse fra og til Danmark:
De rejsende tilrettelægger selv deres rejse fra Danmark og tilbage til Danmark.

Afhængig af, hvor man bor i landet kan det være en fordel at benytte færge til Norge eller Sverige eller evt. broforbindelsen til Sverige. Der kan med fordel bestilles færgebillet i god tid med specielle rabatter online på rederiernes websites.

Spørg gerne Motour.dk om vejledning, når du har bestilt din rejse.

Overfarter på norske fjorde:
På denne rejse er der flere muligheder for overfart over norske fjorde. De norske fjordfærger er meget velfungerende og sejler i fast drift typisk fra 06.00 til 22.00 hver dag. Der skal ikke bestilles tid for færgeoverfarterne. (Dog skal der bestilles tid for de i prislisten (programmet foreslåede ekstra overfarter) angivne overfarter, idet de er meget populære).

Kortmateriale:
Vi anbefaler rejsedeltagerne at anskaffe gode landkort for rejsen. Vi giver jer tips til dette, år I modtagere de sidste papirer.


Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. I disse tider modtager du alle informationer på e-mail. I dette materiale er der dokumenter til brug for udlevering til indkvarteringer, praktisk vejledning, links til seværdigheder på ruten såvel som evt. gps-ruter, hvis disse er valgt. 

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i det angivne rejseprogram. Valuta beregnet pr. kurs 1/2 2020. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Billeder:
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af Visitnorway.com og Innovasjon Norge.

Prisoversigt:

4.950,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad og 1 x aftensmad i Kinsarvik
1.200,- kr. pr. person for 4 x aftensmad på Fefor, i Gieranger, Sogndal og Geilo
950,- kr. pr. person for ekstra overnatning på et af hotellerne i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
350,- kr. for ekstra aftensmad med halvpension pr. person
1.950,- kr. pr. person i enkeltværelsestillæg 
1.250,- kr. pr. person for ekstra nat på et af hotellerne i enkeltværelse inkl. morgenmad

1.000,- kr. for GPS ruter til rejsen

50% rabat for barn på ophold i ekstra seng 0-10 år
50% rabat for børn på halvpension 0-10 år

Overfart priser Geiranger-Hellesylt enkelt vej:
350,- kr. pr. person 
350,- kr. pr. motorcykel
520,- kr. pr. bil

Overfart priser Kaupanger-Gudvangen enkelt vej:
400,- kr. pr. person 
450,- kr. pr. motorcykel
600,- kr. pr. bil

Tilvalg af entré til Norsk Bremuseum kr. 150,- pr. person 

Rejsen inkluderer som standard følgende ydelser:

Rejselængde:
6 dages rejse med frit valg på ankomstdato til første hotelovernatning.

Herefter ligger ruten fast som beskrevet her i rejseprogrammet.

Hvis du ønsker at ekstra overnatninger på ruten, er det muligt iht. tillægsovernatninger på prislisten. Angiv det venligst ved bestilling i bemærknings feltet.

Ophold:
• 5 overnatninger dvs. 6 dages rejse
• Overnatning pr. person i delt dobbeltværelse med bad og toilet og tv


Forplejning:

• Morgenmad
• 1 aftensmad på hotel i Kinsarvik


Aktiviteter/udflugter/seværdigheder:

• Forslag til seværdigheder på ruten


Diverse:

• Skatter og afgifter
• Dansk moms

Rejsen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge, evt. parkeringsomkostninger, evt. vejafgifter (ved Oslo/ringvejen kun bil) evt. færgeoverfarter til/fra/i Norge eller Sverige, frokost og aftensmad (aftensmad kan tilkøbes), drikkevarer, evt. afbestillings- og rejseforsikring.

Billede eksempler fra rejsen.
Nærværende billeder er fra nogle af vores rejser i områderne, denne rejse går til. Nogle af billederne er taget af Henrik Tang, Motour.dk. Andre billeder er stillet til rådighed af Visitnorway.com og Innovasjon Norge.