Onsdag 17. til tirsdag 23. juni 2020

  • Ledige pladser

Inkluderet i rejsen:

  • Alle overnatninger på 3-stjernet hotel
  • Swimmingpool på indkvarteringen (inde/ude)
  • Der benyttes kun 1 hotel på rejsen
  • Morgenmadsbuffet
  • 3 retters middag med salatbuffet hver aften (evt. en grillaften, hvis vejret er godt)
  • 2 turledere på motorcykel
  • Mulighed for forskellige udflugter opdelt i korte/lange udflugter
  • Enkelte maut-omkostninger og entréer til besøg på rejsen iht. program (der hvor det er praktisk muligt)

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

Fra kr. 6.250,-

Bestil rejsen her7 dages rejse til skønne Tirol i Østrig.

Velkommen til en flot ny rejse til de skønneste egne af Østrig og Tirol. 

Vær opmærksom på, at rejsen er tilrettelagt med 2 danske turledere på motorcykel. Det betyder, at vi hver dag kører i to hold og derved også kan lave kortere og længere udflugtsdage. 

Se video fra vores tidligere rejser til Østrig her på siden.

Rejsen til Østrig er med ophold og udflugter i Tirol, og udflugterne går tillige til Salzburger-Land og Bayern i Tyskland. Rejsen er meget varieret med lokale oplevelser og flotteste alpeveje i Østrig såvel som besøg på meget kendte historiske seværdigheder. 

Motour.dk har siden 1993 arrangeret rejser til alpelandene, og det er blevet til mange rejser til Østrig. Her er rigtig fine ruter og udflugtsmuligheder og altid fantastisk smukt. Derfor er det også blevet en tradition, at vi hvert år har en rejse til Østrig.

Læs det specifikke rejseprogram her på siden, så du kan se de enkelte udflugtsdage og oplevelserne undervejs. 

Nogle af seværdighederne og oplevelserne er f.eks.: 
- Lokale besøg i dalen, hvor vi bor hos et økologisk mejeri og i en lille katolsk kirke
- 2 ture med lift op på bjergene i Kitzbühler-alperne
- De flotteste alpepas, f.eks. Gerlos, Pas Thurn, Zillertaler Hohenalpenstrasse og små ukendte pas, som man ikke selv ville finde
- Østrigs højeste bjergvej "Grossglockner Hochalpenstrasse"
- Besøg på Hitlers "Ørneborg/Kehlsteinhaus" og kørsel til "Ørneborgen" fra den kendte film af samme navn

På rejsen får du bl.a.:
- 2 danske turledere på motorcykel, der kører med gæsterne hver dag
- Turlederne kender hele ruten og de bedste udsigtspunkter og stoppesteder
- Turlederne tilpasser udflugternes kørsel, så det passer til rejsedeltagerne - derfor er der planlagt en kort udflugt og en lang udflugt hver dag
- Alle udflugter er inkluderet
- Mulighed for at opleve en koncert med et lokalt "Blas-orkester"
- Hver dag nye ruter og rejseoplevelser
- Spændende besøg inkluderet på udflugterne 
- Nogle af maut omkostningerne på bjergvejene er også inkluderet (der, hvor det er praktisk muligt)
- Stor morgenmadsbuffet hver morgen 
- 3 retters middag og salatbuffet inkluderet hver aften
- Stoppestederne på udflugterne er nøje udvalgt, således at der også er gode frokostmuligheder undervejs

Læs hele rejseprogrammet her på siden. 

Dagen før ankomst, tirsdag 16. juni 2020.
Der er ca. 1.000 km fra Danmark til vores hotel i Tirol i Østrig.

Der er forskellige muligheder for at komme til Østrig, hvor vi skal bo. Du kan vælge at køre direkte fra din bopæl til Østrig.

Hvis du ønsker vejledning til et godt hotel, som du kan benytte som en mellemovernatning på rejsen, så anbefaler Motour.dk gerne en indkvartering på ruten.

Således kan du planlægge en mellemovernatning på rejsen. Du får sammen med bekræftelse på din rejsebestilling forslag til hotel som kan benyttes på rejsen mod Østrig.

1. Rejsedag. Onsdag 17. juni 2020. Ankomst.
Denne dag er første rejsedag, og derved også ankomstdagen på vores hotel.

Alle rejsedeltagere kører selv til hotellet, som vi skal bo på under rejsen. Vi bor centralt i Tirol i en fin lille dal, hvor der masser af plads og kun lidt turisme.

Hotellet vi bor på har vi brugt på flere af vores rejser, og det er populært, idet det er familiedrevet, personligt og med pæne værelser og god service. Samtidig har hotellet indendørs/udendørs pool og sauna, og naturligvis god mulighed for at vaske motorcykler, hvis man har behov for det. Motorcyklerne står godt og sikkert her på hotellet.

Vi bor i ca. 800 meters højde og har flot udsigt over dalen og op på bjergene, der omkranser området vi bor i. Fra hotellet er der også gode vandremuligheder i kortere og længere form. Hotellet har en god bar og terrasse med skøn udsigt til Kitzbühler bjergene. Der er naturligvis adgang til internet overalt på hotellet.

Sammen med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager ca. 14 dage inden afrejse, er en deltageroversigt, så der er mulighed for at følges ad efter nærmere og individuel aftale med hinanden.

Værelserne er klar fra kl. 15.00 i dag. Turlederne er på hotellet fra ca. kl. 16, og mødes sikkert med gæsterne på hotellet.

Der er middag kl. 18.00, og der forventer vi, at alle er ankommet og spiser med.

Efter middagen afholdes et velkomstmøde, hvor turlederne fortæller praktisk om rejsen og de kommende dage.

Herefter er der tid til at lære hinanden at kende og snakke om de kommende dages oplevelser.

God overnatning i det hyggelige hotel.

2. Rejsedag. Torsdag 18. juni 2020. Ca. 80 km.
Efter en god nats søvn starter morgenen med en dejlig østrigsk morgenmad. Her er der nok at vælge af fra buffeten. Der er naturligvis forskellige semmel/rundstykker og mørkt brød, til tider også croissanter og kage, ost, skærepålæg, syltetøj, nutella, frugt, müsli, yoghurt og forskellige østrigske specialiteter. Ofte tilbydes også kogt æg eller måske spejlæg. Der er naturligvis også juice, kaffe og te.

Dagen starter kl. 09.00 og bringer os rundt i området, hvor vi bor.

Vi kører i dag i 2 hold, som dog følges ad rundt på samme udflugt. Udflugten starter med en lille udflugt op på et af sidebjergene her i dalen. Området er blevet kåret som "Østrigs skønneste landsby" og her gør vi et stop og går rundt og kigger på landsbyen og nyder udsigten. Der er også mulighed for at opleve en smuk lille katolsk kirke.

Ruten fortsætter nu ud i en af dalene her på bjerget, hvor vi skal besøge Johan, der er mejerist og driver et lille økologisk mejeri. Her på "Almen", som markområdet kaldes, går der ca. 170 stykker kvæg, der malkes og hvorfra der produceres meget fine oste. Landbruget består af både kvæg og svin, og vi får mulighed for at se staldene, ligesom der sikkert er nogle små kalve vi kan se. Johan vil fortælle os om sit mejeri og processen med at lave oste. Han byder os også på en lokal hjemmebrændt snaps – en ”Obstler” ligesom vi får mulighed for at smage på hans meget fine oste. Han er meget kendt og har vundet masser af præmier og udmærkelser for sine gode oste. Vi kan naturligvis købe oste og deres lokale lækre pølse. 

Efter besøget på Almen fortsætter udflugten gennem dalen mod hovedliften, hvor vi tager kabinen op i 1.900 meters højde. Her er smuk udsigt og et godt frokoststed med skøn udsigt over Kitzbühler-bjergene. Her kan der også vandres lidt, inden vi tager liften ned igen efter vores frokost.

Ruten fortsætter nu mod Inn-dalen og bringer os ned af en flot serpentinervej, som vi lærer bedre at kende de næste dage. I Inn-dalen kører vi en fin rute, hvorefter vi kører op mod vores dal ad en ny rute og endnu flere serpentinersving.

Eftermiddagen nydes på en ny bjergside i ca. 1.600 meters højde, hvor der er en god Alm for enden af liften, vi tager op i skyerne. Her kan vi få en god kop kaffe og kage og se de mange paragliders, der springer ud fra bjerget – direkte ud over den flotte dal vi bor i. 

Vi kører hen på eftermiddagen til vores gode hotel, hvor der er tid til at nyde swimmingpoolen og sauna eller blot slappe af med en vandretur og den skønne udsigt. 

Middagen nydes i restauranten og dagens oplevelser drøftes. 

3. Rejsedag. Fredag 19. juni 2020. Kort udflugt ca. 150 km. Lang udflugt ca. 230 km.
I dag spiser vi tidlig morgenmad og regner med at komme fra hotellet kl. 08.30 og 09.00.

I dag opdeles udflugterne i en kort og en lang udflugt. Gæsterne vælger selv, hvad de ønsker at deltage på.

Her er en kort beskrivelse af hver udflugt.

Kort udflugt:
Udflugten, der starter kl. 09.00, går i dag over et lille bjergpas, hvor vi starter med en fin hårnålevej. Herefter kører vi direkte til nye ruter ved Inn-dalen. Her kører vi på ganske små veje med skønne marker og små sving. Vi stopper formodentlig ved en lille lokal sø og nyder udsigten, inden vi kører op og ud i en ny dal. Her kommer vi op til et lille dalområde, hvor vi stopper og nyder den fantastiske udsigt ud over et fænomenalt postkortlandskab.

Vores formiddag slutter direkte ved Inn-floden, hvor vi stopper ved en lokal og meget traditionel tiroler by. Her kan du nyde floden og din frokost ved en af de mange restauranter. Her er der også mulighed for indkøb af en meget suveræn rom, som turlederen gerne fortæller om, og som han nok kan hjælpe til en smagsprøve af, hvis deltagerne har lyst. Hvis der er interesse for tiroler-tøj, så er der også en butik, der er oplagt at besøge her i byen. De har super fine tilbud på lederhosen og Dirndl-kjoler, hvis man har lyst.

Eftermiddagen går over et lille lokalt pas, som rejsedeltagerne ikke ville kunne finde selv. Der er kun ganske lidt lokal trafik. Inden da er der også mulighed for at besøge et fabriksudsalg med tirolertøj, men det taler turlederen med gæsterne om, idet én tirolertøjs -butik må være nok på én udflugts dag.

Eftermiddagen går tilbage gennem Inn-dalen og den fine opkørsel til vores dal, hvor vi bor.

Lang udflugt:
Vi kører på den lange udflugt fra hotellet kl. 08.30, og i dag kommer vi rundt i en stor del af de nærmeste bjerge og dale. 

I dag skal vi køre ad nogle af Tirols og Bayerns mindste bjergveje og ind i små dale, som du ikke kender. Turlederen har lagt den helt rigtige rute, der starter med en rute på små veje med meget lidt trafik, hvor vi kører ad fine snoede veje og et lille pas. Vi kommer til Inn floden og Inn dalen og kører kort gennem middelalderbyen Kufstein, inden vi tager en hurtig rute ind i det sydlige Tyskland og delstaten Bayern.

Formiddagspausen holdes ved en hyggelig café, der også byder på friskbagte kager, og selvom vi ankommer tidligt til vores kaffested, så har de naturligvis åbnet for os. Se nogle af de fine billeder her på siden og de kæmpestore bakker med kaffe og kage, der bydes på. Det er noget for en motorcyklist, der kan lide kager!

Vi fortsætter nu videre gennem Bayern og passerer et par af de store og kendte søer i Sydtyskland. Sløjfen gennem Bayern giver mulighed for en ny indkørsel i Tirol i Østrig, hvor vi stopper ved en dejlig udsigt over Aachensee og herefter direkte ind til en frokostpause. 

Vi stopper ved en lokal og meget traditionel tirolerby. Her kan du nyde floden og din frokost ved en af de mange restauranter. Her er der også mulighed for indkøb af en meget suveræn rom, som turlederen gerne fortæller om, og som han nok kan hjælpe til en smagsprøve af, hvis deltagerne har lyst. Hvis der er interesse for tirolertøj, så er der også en butik, der er oplagt at besøge her i byen. De har super fine tilbud på lederhosen og Dirndl-kjoler, hvis man har lyst.

Efter frokost fortsætter udflugten til en ganske lille dal, der giver os en lille strække-ben pause direkte i et postkortlandskab! Her får vi en fin rundtur "gennem postkortet" med skønne udsigter og fede sving.

Planen med dagens udflugt er, at deltagerne finder den ideelle kørerytme, som turlederen lægger. Turlederen skal nok sørge for, at alle forstår trafikken og mulighederne for at få en dejlig og frisk udflugtsdag.

Ruten tilbage mod vores hotel bringer os over 7 km fin bjergvej med serpentinersving, og eftermiddagen slutter tilbage ved hotellet hen på eftermiddagen, formodentlig omkring kl. 16-17 tiden. 

En tur i swimmingpoolen kan afslutte dagen inden en god middag sammen med rejsefællerne.

I aften spiller et af de lokale "Blas-orkestre" her i dalen. Der er i alt 4 forskellige orkestre i dalen, hvor der kun bor ca. 4.000 mennesker. Hvis rejsedeltagerne har lyst, tager turlederen gerne deltagerne med til denne oplevelse. Ca. 2 km på motorcykel eller en frisk vandretur.

4. Rejsedag. Lørdag 20. juni 2020. Kort udflugt ca. 200 km. Lang udflugt ca. 250 km.
Efter den gode morgenmad begynder vores udflugt hele vejen rundt og igennem Kitzbühler-bjergene. Vi skal i dag også afsted kl. 08.30. Det gælder for såvel den korte udflugt som den lange udflugt. Første del af dagens rute er samme forløb for begge hold, som dog kører hver for sig. 

Vi starter med at køre mod den fashionable by Kitzbühel, der både er kendt for de store skiløb og de populære tennisturneringer. Vi skal dog kun se op på bjergene, hvor vi kan se Kitzbühler Horn og Hahnenkamm, hvorfra de store styrtløbs konkurrencer foretår. 

På ruten videre kører vi nu op ad en fed vej over det kendte Pass Thurn med endnu en mageløs udsigt, hvor vi naturligvis har et fotostop, så vi også kan se Hohe Tauern bjergmassivet. Der bliver helt sikkert meget flotte billeder her på ruten. Vi kører nu ned i en flot dal med udsigt til de højeste bjergtinder på udflugten ved Hohe Tauern med 3.798 meter over havet. Disse bjerge har vi i sydlig retning på vores rute i dag.

På ruten gennem dalen mod næste bjergpas regner vi med, at vi holder kaffe pause ved en café, hvor vi evt. også kan købe sandwich, som vi kan tage med op på bjerget og spise ude i naturen, hvis der er godt vejr.

På vej ud mod næste seværdighed ser vi udsigten til Grossvenediger, der er delstaten Salzburger-lands højeste bjerg med 3.666 moh. Vi kører nu direkte gennem dalen, hvor vi kan se til Krimmler-vandfaldene, der er beliggende i 1.507 moh. Vi passerer nu Krimmler-vandfaldene, der er Europas højeste vandfald med vandfald i 3 niveauer, dækkende over et område på 380 meters højde. Her bliver der på ruten naturligvis også en udsigtspause med en rigtig god fotomulighed.

Ruten fortsætter videre mod Zell am Ziller-dalen, men vi skal først over endnu et kendt pas, nemlig Gerlos- passet. Her oplever vi rigtig fine serpentinerveje, men da vi jo allerede har kørt masser af sving, vil de føles fede og letkørte. Vi begiver os nu mod Gerlos-passet og bjergtoppen, hvor der er en lille maut-station, hvor hver deltager betaler en afgift på ca. € 4,- pr. mc. 

Ruten fortsætter nu med lidt forskelligt forløb for hvert hold. 

Kort udflugt: 
Deltagerne på den korte udflugt følger turlederen mod Zillerdalen og ned af fine nye serpentinersving, hvor ruten går videre ud af dalen og mod Inn-floden, hvor der dog også er et lille bjergpas, som vi tager med på dagens afsluttende rute, inden vi kører op ad den fine 10 km rute til vores hotel. Mange deltagere kender nu ruten og der er mulighed for blot at køre frit tilbage til hotellet. 

Lang udflugt:
Deltagerne på den lange udflugt følger også turlederen mod Ziller- dalen og ned af de fine nye serpentinersving mod Zell. Her bringes rejsedeltagerne over Ziller-floden og op på en ny rute, der er en maut-vej, hvor vi skal betale for at køre (prisen er inkluderet idet turlederen her kan betale samlet for deltagerne). Her oplever du en meget flot opkørsel på den vestlige side af Zillertal, hvilket forhåbentlig også betyder direkte sol på ruten, som vi kører. Her er smalle skovveje, højalpine udsigtspunkter og "fæ-riste", der holder kvæget inde bag indhegningerne, som vi kører rundt i. Her er en fænomenal udsigt, hvor du kan se ud over dalen og føle at den er lige nedenunder dig. 

Der bliver naturligvis et par naturlige udsigtsstop her på den højalpine vej, ligesom vi sikkert tager en pause oppe på "Zillertals tag", hvor vi kan købe en kop kaffe. 

I Zillertal følger vi bl.a. den kendte smalsporsbane gennem og ud af dalen. Måske ser vi et af de gamle damplokomotiver, inden vi kommer til dagens sidste udfordring, nemlig et lille ukendt pas, som du ikke ville finde selv. 

Deltagerne på den lange udflugt er tilbage ved hotellet ved 17-tiden så der er tid til afslapning inden aftensmaden.

Overnatning i de pæne værelser.

5. Rejsedag. Søndag 21. juni 2020. Kort udflugt ca. 320 km. Lang udflugt ca. 350 km.
I dag bydes på en af de ultimativt flotteste alpeveje i Østrig, nemlig den verdensberømte bjergvej, Grossglockner Hochalpenstrasse.

Vi starter allerede kl. 08.00 i dag, og gerne tidligere, hvis alle er klar. Det er vigtigt at komme afsted, idet vi gerne skal være tidligt ved den flotte bjergvej.
På denne rejse er det den længste udflugtsdag. Såvel deltagere på den korte udflugt som på den lange har grundlæggende samme udflugtsforløb. På den lange bliver der sat ekstra tid til, at der kan køres flere strækninger frem og tilbage på Grossglockner Hochalpenstrasse.

Efter at vi har forladt vores hotel og kørt gennem den første serpentinervej, går ruten ud gennem Wilde Kaiser-bjergmassivet og videre over et bjergpas, der giver en fed opkørsel på bjerget med store bløde sving. 

Kort tid før vi kører op mod Grossglockner, sørger vi lige for, at alle motorcykler er fyldt op med benzin, så vi har rigeligt at bruge af på turen.

På ruten bliver der tid til en kop kaffe, så vi lige kan drøfte forløbet over bjerget og dagens udfordringer. Det er vigtigt, så alle ved, hvordan vi kører, og hvor vi stopper og mødes. Der skal naturligvis være plads til, at alle får en fin udflugtsdag på Grossglockner, og alle skal være trygge i at vi finder hinanden og ved, hvor vi holder pauser og spiser frokost. Det informeres for hvert hold på en let og informativ måde. Vi kører samme udflugt på vej ud igennem Grossglockner, og efter at vi har spist frokost og informeret om resten af forløbet, vil deltagerne på den korte udflugt køre tilbage over bjerget og deltagerne på den lange udflugt køre ned mod Heiligenblut og starten på den sydlige del af Grossglockner, og herefter tilbage mod et aftalt møde punkt. 

Deltagerne på den korte udflugt kører tidligere tilbage mod Tirol end de, der deltager på den lange udflugt, idet de skal have mere tid til at køre flere kilometer på bjerget. 

Dagens udflugt starter efter formiddagskaffen med at køre op gennem den flotte dal mod Fusch og betalingsanlægget til den meget velholdte og moderniserede pasvej. Grossglockner er en maut-vej, og der er en grund til, at vi hver skal betale ca. € 30,- for at køre på vejen i dag. Hele anlægget er de sidste år blevet istandsat med ny asfalt og nye faciliteter. Det er en sublim vej at køre på.

Vi skal naturligvis op på Edelweisspitze i 2.571 moh og til Hochtor (2.575 moh), og i år kører de på den lange udflugt sydpå til betalingsanlægget ved Heiligenblut. 

Der bliver naturligvis også rig mulighed for at købe souvenirs og tage de rigtige feriebilleder fra "Østrigs tag".

Vi forventer, at deltagerne på den korte udflugt er tilbage ved hotellet omkring kl. 17.00 og de, der deltager på den lange udflugt omkring kl. 18.00 til 18.30.

Middagen serveres umiddelbart efter, at vi er tilbage på hotellet. En flot køredag er slut, og der er nok at snakke om.

I aften er der mulighed for at opleve en lokal koncert med et østrigsk "Blas-orkester". I dalen hvor vi bor, findes der 4 orkestre, og de spiller i løbet af ugen. Vi kan i aften gå eller køre ned til koncerten. Der er ca. 1-1,5 km. 

6. Rejsedag. Mandag 22. juni 2020. Kort udflugt ca. 130 km. Lang udflugt ca. 300 km.
I dag køres der 2 forskellige typer udflugter. Den korte udflugt er lokal i Wilde Kaiser-bjergene og til Kitzbühler Horn og en dejlig frokost. Den lange udflugt går til Berchtesgaden, Hitlers ”Ørneborg” eller Kehlsteinhaus, som det i virkeligheden hedder og sidenhen til den originale Ørneborg, hvor filmen af samme navn blev optaget i 1961.

Deltagerne på den korte udflugt starter kl. 09.00 og deltagerne på den lange udflugt starter kl. 08.00 om morgenen. Naturligvis efter et godt morgenmåltid.

Kort udflugt:
Deltagerne på den korte udflugt følger turlederen på en fin udflugt, der bringer os rundt om det kendte Wilde Kaiser-bjerg, der når op i ca. 2.000 meters højde. Ruten er fin og vi har god tid. Der gøres pause undervejs på ruten, f.eks. i en af de små kendte landsbyer undervejs. Der skal også gøres en fin udflugt op på Kitzbühler Horn, der byder på en fantastisk udsigt. Her er en lille mautvej med ca. € 4,- i maut, som man selv betaler. Her er der kaffepause og en dejlig udsigt fra restaurantens terrasse.

Efter kaffe kører vi mod Westendorf og en ny fin dal, som vi ikke har besøgt endnu. Her stopper vi ved en lille restaurant langt ude i dalen. Her er der også en maut-vej, men her er maut’en inkluderet, idet det praktisk kan lade sig gøre for turlederen at betale herfor.

God frokost restaurant med mulighed for at spise stort og småt. Restauranten er kendt for at servere lokale råvarer og de er meget dygtige i køkkenet til at lave lækker mad. Efter en afslappende frokost går ruten tilbage mod hjertet af tirol, og for de, der har lyst kører turlederen gerne til den bedste isbutik i dalen efter vi har taget den sidste serpentinervej tilbage. Vi er formodentlig tilbage ved hotellet hen på den tidlige eftermiddag efter en dejlig og rolig udflugtsdag.

Lang udflugt:
Den lange udflugt, der starter allerede kl. 08.00 går mod Bayern og mod Salzburger Kalkalperne. Vi kommer til det sydlige Bayern i Tyskland og kører et smut ind i Tyskland, hvor vi kommer til Berchtesgaden. 

Her kører vi ad den smukke Panoramavej ved Berchtesgaden, hvor der bliver mulighed for at tage den berømte elevator op til "Ørneborgen", der var Hitlers forskansning i Bayern. I Obersalzberg kaserne- område kunne man forlægge hele regeringen fra Berlin, hvis der var behov for dette. Den såkaldte ”Ørneborg” som blev bygget til Hitlers 50 års fødselsdag er et the-hus på toppen af bjerget Kehlstein. Her kan deltagerne tage med på en udflugt, hvor der køres med en specialbus op. En ganske fantastisk oplevelse og endnu engang en fantastisk udsigt over Bayern og bla. Königsee. Udflugten med bus betaler deltagerne selv for, og prisen er ca. € 20,- pr. deltager. Turlederen sørger for at vi kan få gruppebilletter, hvis der er deltagere nok op til Kehlsteinhaus. Heroppe er der også mulighed for frokost. Det er absolut et besøg værd.

Herefter fortsætter vi gennem Bayern og kører den kendte Rossfelder Panoramavej inden ruten igen går ind i det skønne Østrig. På vejen gennem Østrig og ad en ny rute mod hotellet gøres der stop ved den rigtige ”Ørneborg” som kendes fra filmen af samme navn, optaget i 1961. Herefter går ruten over nye bjergpas med en højde på 600-800 meter tilbage mod Tirol og hotellet. 

Der er naturligvis pause for eftermiddagskaffe, inden de sidste kilometer går til vores hotel, og det forventes at gruppen er tilbage ved 17.30-tiden. 

En flot dag med flotte veje og masser af historie. Fælles middag med dejlig udsigt over Tirol. Middagen serveres ca. kl. 18.00.

I aften er der mulighed for at opleve en lokal koncert med et østrigsk "Blas-orkester". I dalen hvor vi bor, findes der 4 orkestre, og de spiller i løbet af ugen. Vi kan i aften gå eller køre ned til koncerten. Der er ca. 1-1,5 km. 

7. Rejsedag. Tirsdag 23. juni 2020. Ca. 1.000 km til Danmark.
Morgenbuffeten starter tidligt, hvis du har behov for det og skal køre langt hjemad i dag. Det aftales individuelt efter dine egne planer, idet det er hjemrejsedag, og nogle måske har en lang rejse foran sig.

Turlederne kører videre mod nye rejser.

Vi håber, at alle har haft en dejlig rejseoplevelse gennem Østrig med Motour.dk.


Sværhedsgrad:
Denne rejse er tilrettelagt således, at der er korte udflugter og lange udflugter. 

Det betyder, at vi har gjort plads til at forskellige motorcyklister kan deltage og man kan så vælge det niveau og den længde på udflugterne, man ønsker.

Den længste dagsetape er fra Danmark til hotellet første rejsedag, og det kan klares ved at køre direkte eller tage en mellemovernatning på rejsen. 

Vi kører på rejsen i bakket terræn, og de højeste bjergpas er på 1.700 til 2.500 meters højde. Landevejene er gode at køre på.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.

Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Din motorcykel skal naturligvis overholde de gængse støjkrav og være godkendt. I Tyskland er der krav om kørsel med originale udstødninger eller TÜV godkendte eftermonterede udstødninger. Dæk må ikke være ældre end 5 år.

Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere og el-motorcykler kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med os om dette. Normalt skal turlederne nok hjælpe dig med at lære fællestursteknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt på rejsen er på de lange udflugter op til ca. 350 km. Det kan fint klares på èn dag ved at starte tidligt og køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt og beskrevet i programmet. Vi gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dagsstrækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil vælge at køre motorvej, så er man velkommen til at gøre det på egen hånd.

Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk rejse er der altid fokus på sikkerheden, og derfor er vores turledere naturligvis altid på motorcykel sammen med gæsterne.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

På denne rejse må der naturligvis gerne deltage gæster med 2 personer på motorcyklen.

Rejsens samlede længde:
Udflugterne har forskellig længde. Hvis du vælger de korte udflugter, kører du ca. 800 km i Østrig. Hvis du kører lange udflugter, kører du ca. 1.250 km i Østrig.

Sammenlagt fra Padborg/Puttgarden til destinationen er der ca. 1.000 km.

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller, være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til maks. 20 motorcykler på rejsen. Der er ofte motorcykler med bagsædepassagerer, og det betyder lidt flere deltagere end motorcykler.

Da der er 2 turledere på rejsen, forventer vi, at der er nogenlunde ligelig fordeling på antallet af motorcykler på de korte og lange udflugter. 

Turledere:
Turlederne møder gæsterne på rejsens hotel. 

Turlederne sørger for alt praktisk på rejsen og kører forrest på alle udflugter. 

Turlederne har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turledere er erfarne motorcyklister og vant til at rejse på motorcykel. 

Turlederne har naturligvis også kørt flere gange i områderne, som vi skal til på denne rejse.

Turlederne er ikke guider, der fortæller alt om historie, bygningers struktur og byggeteknik såvel som konge- og kejserrækker, men turlederne fortæller om praktiske ting og de erfaringer og den historie, de har forberedt sig på til rejsen. Turlederne oversætter naturligvis også ved de forskellige besøg, og står til rådighed omkring alt praktisk, check ind/ud og praktiske informationer omkring hver dags udflugter.

 

Turledere:
Turledere på denne tur er Henrik Tang og Anders Andersen.
Henrik Tang er stifter af Motour.dk, har kørt motorcykel siden 1987 og kører BMW R1200GS Adventure. Han har rejst i hele Europa, Afrika, Rusland og USA på motorcykel og er også en erfaren offroad mc kører. Henrik har arbejdet siden 1986 i rejsebranchen og har tillige arbejdet som guide på rigtig mange forskellige slags rejser både på motorcykel og med andre rejsemidler.
Denne rejse er den bedst sælgende rejse i Motour.dks tid og det er hvert år en stor glæde at bringe såvel tidligere gæster som nye med til Østrig for at opleve dette fantastiske rejseland, som Henrik betegner som sin anden hjemstavn. Motour.dk har kørt masser af fantastiske ruter i Østrig, og det opleves igen i juni 2020.
Anders har kørt motorcykel siden 2010 og har haft flere forskellige motorcykler; han kører idag Yamaha XTZ 1200 Super Ténéré. Anders er halvt norsk og har derfor kørt en del i Norge, men han har også kørt meget i Danmark, Sverige og Tyskland. Death Valley på Harley i USA har han også prøvet. Anders har siden 15.10.19 været indehaver af Motour.dk.
Henrik og Anders står for hele arrangementet – vi tager os af alt det praktiske før og under hele rejsen.

Indkvartering:
På denne rejse benyttes èt hotel, hvilket gør den praktiske bagagehåndtering let for alle gæster. 

Hotellet er af standard som et pænt østrigsk 3-stjernet hotel. Hotellet har en fin wellness-afdeling med sauna, indendørs og udendørs swimmingpool og hvilerum.

Hotellet byder på en god morgenbuffet og aftensmad som 3-retters menu med salatbuffet.

Der er wi-fi på hotellet. Her er gode parkeringsforhold og mulighed for at vaske sin motorcykel, hvis man har lyst til det. 

På hotellet skal der pr. nat/gæst betales et gebyr på € 2,5 til de lokale turistmyndigheder. Turistskat er inkluderet i rejsen for alle gæster.

Mellemovernatning:
Motour.dk tilbyder gerne forslag til mellemovernatning i Tyskland på udrejsen.

Dette informeres med bekræftelsen, som du modtager, når du har bestilt rejsen. 

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/11 2018. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Hvis der ikke er en rimelig og ligelig fordeling af deltagere på udflugterne mellem de to turledere, tager vi forbehold for at måtte ændre i fordelingen eller forløbet på udflugten.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Prisoversigt:

6.250,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
650,- i enkeltværelsestillæg

Prisen inkluderer:

Rejselængde og forplejning:
• 7 dages rejse
• 6 overnatninger på 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen
• Morgenmaden består af morgenbuffet
• Aftensmaden er 3-retters menu eller buffet samt salat

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter er inkluderet
• Entréer angivet i programmet er inkluderet:
- Besøg på økologisk mejeri
- Koncert med lokal orkester
- 2 x ture med lift
- Maut til 3 lokale bjergveje
• 2 turledere på motorcykel fra Motour.dk

Diverse også inkluderet i prisen:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Evt. vejafgifter eller maut på bjergveje, der ikke er nævnt
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)