Søndag 2. juni til mandag 10. juni 2019

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • Alle overnatninger på 2 hoteller
  • Morgenmadsbuffet
  • Middag eller buffet hver aften
  • Alle entréer til besøg på rejsen iht. program
  • Turleder på motorcykel

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

Fra kr. 7.850,-

Bestil rejsen her9 dages rejse til Hessen, Bayern og Sauerland. Tyskland. Grundlovsdag og Pinse.

Ny rejse gennem Tyskland.

I feriedagene ved Grundlovsdag og Pinse tilbyder vi i år en ny rejse, der bringer deltagerne rundt i Tyskland med nye områder og udflugter. 

Udflugterne bringer os rundt i Hessen og det nordvestlige Bayern såvel som Nordrhein-Westfalen, og det er tre regioner i Tyskland, som kun få danskere har besøgt før. 


Her oplever du flotte bakkede landskaber, store skove og landbrugsarealer samt skønne floder. 

Vi kører på rejsen ad flotte snoede veje, gennem små bindingsværksbyer og provinsbyer med flotte middelalderbykerner. Nogle af ruterne går også ad de kendte temaruter i Tyskland, f.eks. "Deutsche Fachwerkstrasse", "Siegfreied Strasse" og "Deutsche Limestrasse".

Du får mulighed for tage med til en rundvisning på Porsche-fabrikken og deres museum. Vi besøger tillige Bad Berleburg, hvor Prinsesse Benedikte bor og får en fin rundvisning på slottet og spiser frokost der.

Vi bor på denne rejse kun på to hoteller; et historisk hotel og et 3-stjernet superior-hotel. 

Velkommen til en spændende ny rejse hos Motour.dk. 

Rejseperiode: Søndag 2. til mandag 10. juni 2019.

1. Rejsedag. Søndag 2. juni 2019. Ca. 700 km fra grænsen til hotellet.
Denne dag er første rejsedag, og derved også ankomstdagen på vores hotel.

Da rejsedeltagerne kommer fra hele landet, skal rejsedeltagerne i dag selv køre direkte til hotellet.

Sammen med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager ca. 14 dage inden afrejse, er en deltageroversigt, så der er mulighed for at følges ad efter nærmere og individuel aftale med hinanden.

Der er forskellige muligheder for at komme til Hessen, hvor vi skal bo på første del af rejsen. Du kan vælge at køre direkte fra din bopæl til Hessen. Hvis du ønsker vejledning til et godt hotel, som du kan benytte som en mellemovernatning på rejsen, så anbefaler Motour.dk gerne en indkvartering på ruten.

Ruten til Hessen kan gøres ad motorveje indtil ca. 80 km før hotellet, eller f.eks. ved at køre ad landeveje og køre gennem Harzen. Ankomstdagen er jo søndag, så hvis rejsedeltagerne har tid, kan der laves en fin udflugt lørdag, hvor man derved når en del af strækningen mod Hessen. 

Rejsedeltagerne ankommer i dag til et historisk hotel, der er meget charmerende og som bringer rejsedeltagerne tilbage til en tid, de alle har oplevet. Hotellet har design og interiør fra 1970’erne, og det er virkelig gennemført, idet det ikke blot er en kulisse, men et hotel, der rent faktisk eksisterede i perioden. 

Værelserne er pæne og tidstypiske. Da vi boede her for nogle år siden, var vores gæster helt vilde med stemningen på hotellet, og selvom det er gammelt og originalt interiør, så er der pænt og rent. Der er naturligvis bad og toilet på værelserne. Vi bor i to af hotellets bygninger. Her er naturligvis internet i hovedbygningen samt hyggelige opholdsrum, bar, terrasse og en fin indendørs swimmingpool og sauna.

Turlederen er på hotellet fra ca. kl. 16, og mødes med gæsterne på hotellet.

Der er middag kl. 19.00, og der forventer vi, at alle er ankommet og spiser med. Vi spiser enten på hotellet eller på en lokal restaurant inden for kort afstand fra hotellet.

Efter middagen afholdes et velkomstmøde, hvor turlederen fortæller praktisk om rejsen og de kommende dage.

Herefter er der tid til at lære hinanden at kende og snakke om de kommende dages oplevelser.

God overnatning i de hyggelige historiske værelser.

2. Rejsedag. Mandag 3. juni 2019. Ca. 200 km. 
Efter en god nats søvn starter morgenen med en dejlig morgenmad. Her er der nok at vælge mellem.

Udflugterne de næste tre dage bringer os rundt i Hessen og det nordvestlige Bayern, og det er to regioner i Tyskland, som kun få danskere har besøgt før. Her oplever du flotte bakkede landskaber, store skove og landbrugsarealer samt skønne floder, bl.a. Neckar og Main. 

Vi kører i de næste dage ad flotte snoede veje, gennem små bindingsværksbyer og holder pauser i historiske provinsbyer med flotte middelalderbykerner. Nogle af ruterne går også ad de kendte temaruter i Tyskland, f.eks. "Deutsche Fachwerkstrasse", "Siegfreied Strasse" og "Deutsche Limestrasse". Du får mulighed for tage med til en rundvisning på Porsche-fabrikken og det tilhørende museum. Samtidig kommer vi også forbi Tysklands største tekniske museum.

Fællesturene starter i dag, og første dags udflugt bliver en god og primært lokal udflugt, hvor vi kommer til at få et godt indtryk af områderne her i Hessen og Bayern.

Vi gør motorcyklerne klar til afgang kl. 09.00. Vi har nu en fin udflugt her til formiddag. Jeg har en tanke om at vise rejsedeltagerne noget af den skønne natur i Odenwald, og det betyder en fin formiddagsudflugt, hvor jeg har valgt mindre landeveje, hvor vi ser på naturen i Hessen.

Efter en times kørsel holder vi en kort pause ved et specielt mindesmærke for faldne fra 1. og 2. verdenskrig. Mindesmærket er bygget på en høj, der er udjævnet, så der kunne laves en gravplads og mindested på toppen. Det blev bygget af Bundeswehr og US Army fra 1964 til 1966. Sidenhen er mange militære gravsteder flyttet hertil, og i dag ser man flest faldne fra 2. verdenskrig. Her er en dejlig udsigt trods det dystre mindesmærke.

Efter en kort pause fortsætter ruten til formiddagspausen, der holdes ved en stor turistattraktion i Odenwald. Her er et bjerg, hvor et stort stenhav er rutsjet ned ad bjergsiden. Det er sten, der er op til personstørrelse, og det er svært at forestille sig dette "hav" af sten liggende ned over en bjergside. Vi holder pause her med tid til at vandre op til stenhavet (200 meter) eller evt. drikke en kop kaffe.

Vi fortsætter nu udflugten, og næste mål er at køre mod Neckar-floden, hvor vi spiser vores frokost. Vi kommer nu over bakker og gennem sving, og holder sikkert en pause på ruten ude i naturen, inden vi fortsætter og følger Neckar-floden til vores frokostpause. 

Eftermiddagen går gennem det mere bjergrige Odenwald. Bjergrigt betyder dog "kun", at landskabet kommer op i ca. 400-500 meter over havet. Her er dog flotte udsigter og snoede veje.

Eftermiddagens rute går nu i østlig retning mod vores indkvartering. Vi holder gerne en pause i en by for at nyde en kop kaffe, hvis der er stemning for det. 

Jeg regner med, at vi er tilbage ved hotellet omkring kl. 17 efter en hyggelig udflugtsdag. Der er god mulighed for at benytte den billige og velfungerende bar og drikkevaresystemet på hotellet og evt. tage en dukkert i swimmingpoolen!

Der serveres en god middag til aften. Vi spiser enten på hotellet eller besøger en lokal restaurant.

3. Rejsedag. Tirsdag 4. juni 2019. Ca. 270 km. 
I dag spiser vi tidlig morgenmad og regner med at komme fra hotellet kl. 08.00.

Vi har nu en rute på ca. 80 kilometer, hvor vi kører ind i Bayern og ud i den skønne forårsmorgen. Vi holder dagens første pause undervejs på ruten og har senere en kaffepause på Tysklands største Auto- og Teknik Museum i Sinsheim. Her kan vi sidde udenfor og nyde forårsvejret se på et flot Concorde-fly og det tilsvarende russiske overlydsfly, der hedder Tupolev TU-144. Pausen her er kun tænkt som en kaffepause, for dagens mål er at komme til Porsche-fabrikken. Hvis du hellere vil opleve Auto- og Teknik Museet her i Sinsheim, så er der god mulighed for det, men du skal nok afsætte resten af dagen til besøget. 

Efter vores formiddagspause fortsætter ruten videre til Stuttgart, hvor vi kører til Porsche-fabrikken, der også rummer deres fine museum. Vi ankommer ved frokosttid, og der er så både tid til at få frokost og se det spændende museum. Tidligt på eftermiddagen har vi en aftale med rundvisning på Porsche-fabrikken. Der er ca. 1 times rundvisning til fods på fabrikken. Her får vi en god indsigt i produktionen af de ikoniske biler.

Til eftermiddag starter vi maskinerne igen, og nu går det nordpå gennem Bayern mod vores hotel. Vi holder sikkert en kaffepause undervejs, hvis der er stemning for det. 

Vi er tilbage ved hotellet ved 17-tiden og middagen forventes at være kl. 19.00.

4. Rejsedag. Onsdag 5. juni 2019. Ca. 180 km. 
Efter morgenmaden forlader vi hotellet kl. 09.00. Rejsedeltagerne har sikkert allerede fundet deres morgenrytme, så vi alle er klar i god tid. 

Vi kører gennem skoven ud af Hessen og er efter få kilometer i Bayern. Vi skal nyde en god køredag med tid til pauser her langs Main-floden, som vi kører langs med i ca. 50 km. Vi holder frokostpause ved floden, og her er nu mulighed for at gå ud på egen hånd og finde sin frokost i byen her ved floden eller evt. købe noget mad ved et supermarked og tage det med til floden. Det ser vi på undervejs. 

Efter en god frokost har jeg valgt en ny rute, der går af små veje gennem marker og landbrugsarealer. De, der har rejst meget med Motour.dk, ved, at det borger for en god køretur med en rute, man ikke selv ville finde. 

På ruten i dag langs Main-floden ser vi sikkert nogle af vinmarkerne i området. Her i eftermiddag er der også mulighed for en god kaffepause, idet vi kører ind til en by med et kendt konditori, hvor ejeren er intet mindre end verdensmester i konditorkager. 

Eftermiddagen kan bruges på hygge og evt. et besøg i swimmingpoolen, inden vi nyder den sidste middag her i Hessen. Til aften fortæller turlederen om næste dags udflugt, der bringer os videre til Sauerland.

5. Rejsedag. 6. juni 2019. Ca. 220 km.
Dagen i dag starter kl. 08.30 efter vores sidste morgenmad i de hyggelige gamle rammer på hotellet. Nu skal motorcyklerne pakkes, for vi har en ny udflugt mod Sauerland foran os. Ruten går ad normale landeveje mod delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor vores destination er et hyggeligt hotel i Winterberg.

Vi bor på et godt 3-stjernet superior-hotel. Hotellet er privatejet, og Daniela og Peter gør meget ud af at sørge for, at vi får et dejligt ophold. Hotellet er moderniseret gennem de seneste år, og hotellet emmer af stemning og god stil. Alle værelser er med bad og toilet samt tv. Der er også internetadgang. I hotellet forefindes tillige en dejlig varm swimmingpool. Desuden sauna, dampbad og en fin wellness-afdeling, hvor man kan få forskellige behandlinger. Der er tillige et hyggeligt terrasseområde og en have med udsigt til bjerget Bamberg. Uden for hotellet er der parkeringsplads til motorcyklerne, og vi har også adgang til en garage. 

Hotellet ligger 200 meter fra byens centrum, så det er let at komme på en strøgtur eller besøge et konditori eller en lokal bierstube, hvis man har lyst til det. Samtidig er vi også tæt på naturen, idet der inden for 300 meter starter fine vandrestier til de skønne naturområder og bakker.

Winterberg er en aktiv ferieby, hvor der er meget fokus på fysisk udfoldelse; om vinteren er der et godt stort skiområde, skihop og bobslædebane. Om sommeren benyttes området til skønne vandreture, mountainbikekørsel, sommer-bobslædebane, drageflyvning etc. 

Her i området ved og omkring Winterberg findes der rigtig fine mc-veje i et meget bakket landskab. Små hyggelige veje med kørsel for alle. Skønne små middelalderbyer med charme og fred og ro. Og dejlige udsigtspunkter, der viser os de flotteste landskaber. En motorcykelferie i Sauerland i juni er det helt rigtige tidspunkt, hvor den tidlige sommer allerede er kommet.

Udflugterne byder på masser af fine overkommelige bjerge og bakker med dejlige sving og forskellige højdekurver og god plads på de mange fine biveje. 

På udflugtsdagene er ruterne tilrettelagt således, at man får set en stor del af Sauerland, selvom vi er her i forholdsvis kort tid.

Ruten i dag er letkørt, og vi kører primært ad landeveje fra Hessen ind i Nordrhein-Westfalen. Vi regner med at være ved hotellet ved 16-tiden, så der er tid til check-in og se lidt af området, hvor vi bor.

Det er muligt, at der i dag er nye gæster, som slutter sig til os, idet Motour.dk også har en 5-dages rejse til Sauerland her i Pinsen. Turlederen byder de nye gæster velkommen og afholder velkomstmøde for dem efter middagen.

Der serveres en god middag i hotellets restaurant.

6. Rejsedag. Fredag 7. juni 2019. Ca. 140 km.
Morgenbuffeten starter kl. 07.00, og der bydes på et godt tysk morgenbord med dejligt brød, mejerigtige produkter, müsli, skærepålæg, ost, marmelade, kaffe, te og juice. En god måde at starte en mc-dag på!

Vi starter i dag kl. 09.00. Vores første mål i dag er et besøg hos en kendt dansker, der bor her i området.

På vejen mod vores destination oplever rejsedeltagerne de flotte bakker og bjerge i Sauerland. Her er fortrinlige mc-veje. Undervejs stopper vi bl.a. ved et stort skiferbrud. Her er der kæmpe bunker af brudt skifer, der er kasseret. I området er der usandsynligt mange flotte huse med skifertage og skifer på facaderne. Meget flot og fascinerende byggeri, som vi oplever mange steder, og så er det spændende at se disse kæmpe skiferbjerge ved bruddet, hvor vi gør stop. Du forestiller dig ikke, hvor stort det er, men se nogle af billederne her på siden fra en af de tidligere rejser hertil.

Vi kører mod byen Bad Berleburg, hvor vi kommer til byens midtpunkt både geografisk og kulturelt, nemlig "Wittgesteiner Hof", som ejes af familien Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som prinsesse Benediktes familienavn er. 

Berleburg-slottet er familieresidens for den fyrstelige familie "Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg", og her opbevares en stor samling af våben, jagtudstyr og jagttrofæer samt uniformer fra familiens tid. Specielt bemærkelsesværdigt er det store udvalg af porcelæn og graveret glas fra tyske producenter i det 18. århundrede. Her er tillige et stort udvalg af spændende møbler og interiør. 

Grevskabet Sayn-Wittgenstein opstod i 1357, da greverne af Sayn erhvervede borgen Wittgenstein syd for Berleburg. 1792 ophøjedes greverne af Sayn-Wittgenstein til rigsfyrster, men ved Det Tysk-romerske Riges opløsning i 1806 tilfaldt begge grevskaber Hessen, i 1816 Preussen.

Benedikte blev i 1968 viet til Richard, Prinz zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, og er mor til Gustav, Alexandra og Nathalie. Slottet har i alt ca. 130 km3 stort landbrug med et meget stort areal dækket af skov. I dag driver prins Gustav i samarbejde med prinsesse Benedikte Berleburg, idet Prins Richard døde i 2017.

Trods sin bopæl i Berleburg har prinsesse Benedikte haft en række protektorater i Danmark. Blandt andet inden for spejderbevægelsen, heste- og sociale foreninger.

Vi får en spændende rundvisning på ca. 1 time i Schloss Berleburg, der er midtpunktet i den historiske bykerne i Berleburg. Rundvisningen foregår på tysk og engelsk, og turlederen oversætter naturligvis, hvis der er behov for det.

Herefter er der mulighed for en lille vandretur på egen hånd ved slottet for at se noget af den skønne slotspark og træningsbanerne til ridesport. Hvis vi er heldige, ser vi måske prinsesse Natalie træne der - eller nogle af hendes medarbejdere, der typisk er danske piger, der er her i en periode for at træne og passe hestene.

Sidst vi var i Sauerland og på besøg i Berleburg, så vi prinsesse Natalie, som var i gang med at forberede sit bryllup. Vi talte personligt med Prins Gustav og Prins Richard. De var flinke og ville gerne snakke med de besøgende. De havde begge god humor, og Prins Richard ville gerne fortælle en vits eller to. 

Frokost kan spises i slottets café eller i den gamle bykerne i Berleburg.

Efter vandring på slottet skal vi have noget asfalt under hjulene igen, og derfor forlader vi nu Berleburg og kører en ny strækning i sydøstlig retning gennem "Wittgesteiner-Land", som området hedder efter grevskabet. Vi kører i landskaber i højderne 400 til 700 meters højde og får masser af flotte udsigter og frem for alt dejlige veje at køre på.

Eftermiddagskaffen nydes formodentlig på en god café eller restaurant i området, inden vi vender motorcyklerne "hjemad" mod Winterberg. Dagen slutter ved 16-17-tiden, så der er tid til afslapning på hotellet, inden der er middag.

Overnatning i de hyggelige værelser.

7. Rejsedag. Lørdag 8. juni 2019. Ca. 180 km.
Morgenbuffeten starter kl. 07.00, og der bydes på et godt tysk morgenbord med dejligt brød, mejerigtige produkter, müsli, skærepålæg, ost, marmelade, kaffe, te og juice. En god måde at starte en mc-dag på!

I dag starter vi vores udflugtsdag med at køre i nordlig retning, hvor ruten går fra Winterberg ad mange af de små fine veje i "Rothaargebirge", som er en stor del af nationalparken, som vi befinder os i.

Vi gør et par stop undervejs, bl.a. ved et af de flotte udsigtspunkter langs ruten. Det høje bakkeområde er flot og giver nogle helt specielle udsigter over Sauerland.

Vores mål i formiddag er en stor opdæmmet sø, som vi bl.a. sejler en tur på. En hyggelig tur, hvor turbåden stopper flere steder langs brinken og sejler ind på brinken og samler passagerer op. Under sejlturen kan vi indtage vores frokost og nyde naturen! Sejlturen tager ca. 1 time og planlægges at være fra 12.00 til 13.00.

Før eller efter sejlturen går vi ud på den store dæmning og hører lidt om historien fra 1943, hvor de allierede tropper sprængte dæmningen med en speciel tilpasset "roterende" torpedobombe, der kunne undgå tyskernes bombe-spærringer før dæmningen. Genialt men dog et meget vovet angreb.

Nu går ruten gennem sving og over bakker tilbage mod Winterberg, hvor vi ankommer sent hen på eftermiddagen.

Der bliver naturligvis også tid til en øl i baren, inden der er middag kl. 19.00 på vores hotel.

8. Rejsedag. Søndag 8. juni 2019. Ca. 180 km.
Dagen i dag bringer os ud i de helt rigtige biker-egne. Både rutemæssigt og frokostmæssigt. 

Dagens udflugt starter igen kl. 09.00 og bringer os ud i de østlige egne, hvor vi gør første stop ved en såkaldt Ruhewald, der er en kirkegård eller måske nærmere betegnet en gravplads ude i en skov. Det er et meget specielt sted, idet det naturligvis ligger i skoven. De sidste 200 meter er på grusvej, og man kan fint gå til fods det sidste stykke - eller naturligvis køre på sin mc. 

Vi holder en pause her i skoven, så deltagerne kan opleve den specielle stemning. I Danmark er der også begyndt at komme denne nye type kirkegårde, og det nyeste sted er ved Kolding.

Ruten går ad helt nye veje, der først er i bakkede landskaber, og sidenhen åbne landbrugsområder. Vi kommer i dag igen til et stort område med opdæmmede søer, der bl.a. også bruges til både produktion af el, men også til drikkevand.

Vi spiser frokost på en rigtig biker-restaurant, og der ankommer vi tidligt, så der også er plads til os. Her er der god mulighed for en lækker burger eller spareribs til frokost. Vi sidder sikkert udenfor og nyder det gode vejr.

Ruten går gennem skønne skove med mange snoede veje og bakker på vej tilbage til Winterberg og vores hotel. Vi er sikkert tilbage ved 17-tiden.

Der er afslutningsmiddag kl. 19.00 og det kan være at gæsterne hygger sig på terrassen inden aftensmaden. Ved middagen runder turlederen rejsen af og aftaler nærmere med rejsedeltagerne omkring deres afrejse i morgen.

9. Rejsedag. Mandag 10. juni 2019. Ca. 500 km til grænsen.
I dag er det hjemrejsedag, og rejsedeltagerne planlægger selv deres individuelle hjemrejse til Danmark.

Der kan spises morgenmad tidligt, og det er let at køre hjem fra Sauerland til Danmark. Uanset om du skal til Sjælland eller Jylland, går ruten let ad motorvej en stor del af strækningen. De første 80 km går lettest ad hovedveje, og efterfølgende er der motorvej enten til Puttgarden eller Flensborg.

Sværhedsgrad:
Alle kan deltage på rejsen, idet den er tilrettelagt således, at alle skulle kunne følge med og klare de fine dagsture. Den længste dagsetape er fra Danmark til hotellet første rejsedag, og det kan alle klare, alternativt vælge en overnatning på vejen.

Vi kører på rejsen i bakket terræn, men det er kun op til 6-700 meter højt så derfor meget let og tilgængeligt. Landevejene er gode at køre på.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.

Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Din motorcykel skal naturligvis overholde de gængse støjkrav og være godkendt. I Tyskland er der krav om kørsel med originale udstødninger eller TÜV godkendte eftermonterede udstødninger. Dæk må ikke være ældre end 4 år.

Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Henrik om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære fællestursteknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt på rejsen er på ca. 270 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt og beskrevet i programmet. Vi gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dagsstrækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil vælge at køre motorvej, så er man velkommen til at gøre det på egen hånd.

Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk-rejse er der altid fokus på sikkerheden, og derfor er vores turleder naturligvis altid på motorcykel sammen med gæsterne.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt fra Padborg t/r bliver der kørt ca. 2.600 km på 9 dage.


Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 18 deltagere på rejsen. Der er ofte 2/3 antal motorcykler i forhold til antal deltagere.

Turleder:

Turlederen møder gæsterne på rejsens første hotel. 

Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 

Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turledere er erfarne motorcyklister og vant til at rejse på motorcykel.

Turleder på denne rejse er Henrik Tang, der ejer Motour.dk og har rejst utallige gange i Tyskland. Henrik har naturligvis også kørt flere gange i områderne, som vi skal til på denne rejse.

Vores turledere er ikke guider, men turledere, og sørger for alt praktisk og informativt under rejsen. Turlederen er ikke en guide, der fortæller alt om historie, bygningers struktur og byggeteknik såvel som konge- og kejserrækker, men turlederne fortæller om praktiske ting og de erfaringer og den historie, som de har forberedt sig på til rejsen. Turlederen oversætter naturligvis også ved de forskellige besøg, og står til rådighed omkring alt praktisk, check ind/ud og praktiske informationer omkring hver dags udflugter.

Indkvartering:
På denne rejse benytter vi 2 hoteller, hvilket gør den praktiske bagagehåndtering let for alle gæster. 

I Hessen bor vi på et historisk hotel. Det er et meget specielt hotel, der har en lang historie. Hotellet har været i samme familie siden 1950'erne, hvor man skabte et lille gæstgiveri, der siden blev udvidet i flere omgange, og i 1960'erne et meget anerkendt hotel her i Hessen. Det er en lang og spændende historie, som gæsterne nok skal høre om på rejsen, mens vi er der. 

Hotellet var i drift til 1993 og eftersom ejerne havde en god økonomi, men ikke ønskede at drive hotellet, så stod det stille og blev vedligeholdt indtil 2010, hvor et barnebarn fik lov at åbne hotellet igen. Hotellet stod da i 2010 fuldstændig som da det blev lukket, med originalt interiør fra 1970'erne.
Derfor betegner vi hotellet som et historisk hotel. Her er pænt og velholdt, og stilen er gennemført fra 1970'erne.

Opholdet giver med sikkerhed alle deltagere en speciel fornemmelse fra en svunden tid. Alle kan genkende møbler og interiør fra deres barndom eller ungdom her på hotellet. Vi bor i 2 forskellige afdelinger på hotellet. 
Hotellet er beliggende i en mindre landsby med fine vandremuligheder.
Aftensmaden serveres enten på hotellet eller i en nærliggende restaurant, som vi kører til indenfor 1 til 6 km. 

Hotellet har indendørs swimmingpool og sauna til fri afbenyttelse. Her er også hyggelige stuer med hyggelige siddeområder og en god bar. Her er tillige et fint selvbetjeningssystem, hvor gæsterne frit kan betjene sig af et køleskab med et fint udvalg af forskellige drikkevarer. 

Der er adgang til wi-fi i receptionen og på fællesområderne.

I Sauerland bor vi på et dejligt 3-stjernet superior-hotel i byen Winterberg, som Motour.dk har brugt mange gange. Vi kender ejerne personligt, og her er altid dejlig personlig service, god mad og masser af plads. Her er tillige en dejlig swimmingpool og sauna samt dampbad. Tillige mulighed for wellness-behandlinger.  

Her bydes på en stor morgenbuffet, og aftensmaden serveres hver aften som 3 retters middag eller buffet.

Der er wi-fi på hele hotellet. 

På alle hoteller skal der pr. nat/gæst betales et gebyr på € 2,5 til de lokale turistmyndigheder. Turistskat er inkluderet i rejsen for alle gæster.

Mellemovernatning:
Motour.dk tilbyder gerne forslag til mellemovernatning i Tyskland på udrejsen.
Da der er ankomst søndag. 2. juni, vil det være oplagt evt. at køre lørdag d. 1. juni og så tage en mellemovernatning på turen mod Hessen. 
Vi foreslår, at man vælger at bo i området ved Harzen, hvis man ønsker en overnatning. 
Giv gerne besked om dette, når du bestiller rejsen, så vi kan give dig forslag til mellemovernatning. Skriv det gerne i bemærkningslinjen i bookingskemaet.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.


Afbestillings- og rejse-forsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/11 2018. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Prisoversigt:

7.850,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
1.350,- i enkeltværelsestillæg

Prisen inkluderer:

Rejselængde og forplejning:
• 9 dages rejse
• 8 overnatninger på 2 hoteller i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv, telefon
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen
• Morgenmaden består af stor morgenbuffet
• Aftensmaden er 2-3 retters menu

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter er inkluderet
• Entréer angivet i programmet er inkluderet:
- Besøg og rundvisning på Porsche-fabrikken og Porsche-museum
- Besøg på Bad Berleburg
- Sejltur på sø i 1 time
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk


Diverse:
• Lokale skatter, turist-skat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)