Torsdag 6. juni til mandag 10. juni 2019

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • Alle overnatninger på samme 3-stjernede superior-hotel
  • Morgenmadsbuffet
  • 3-retters middag eller buffet hver aften
  • Alle entréer til besøg på rejsen iht. program
  • Turleder på motorcykel

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

Fra kr. 4.850,-

Bestil rejsen her5 dages rejse til Sauerland. Tyskland. Pinse.

I feriedagene ved Pinse tilbyder vi i en 5 dages rejse til Nordrhein-Westfalen, og det skønne Sauerland. 

Her oplever du flotte bakkede landskaber, skønne landsbyer med skiferbeklædte huse og masser af plads. 

Vi kører på rejsen ad flotte snoede veje, gennem små bindingsværksbyer og provinsbyer med flotte middelalderbykerner. 

Du får mulighed for tage med på en rundvisning i Bad Berleburg, hvor Prinsesse Benedikte bor, hvor vi også ser parken og spiser frokost. Rejsen byder også på en sejltur på en stor opdæmmet sø med en spændende historie. 

Vi bor på denne rejse kun på ét 3-stjernet superior-hotel. 

Velkommen til en god klassiker hos Motour.dk. 

Rejseperiode: Torsdag 6. til mandag 10. juni 2019.

1. Rejsedag. 6. juni 2019. Ca. 500 km.
Denne dag er første rejsedag, og derved også ankomstdagen på vores første hotel. 


Da rejsedeltagerne kommer fra hele landet, skal rejsedeltagerne i dag selv køre direkte til hotellet i Sauerland.

Sammen med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager ca. 14 dage inden afrejse, er en deltageroversigt, så der er mulighed for at følges ad efter nærmere og individuel aftale.

Vi bor i hjertet af Sauerland i en hyggelig by i et bakket terræn. 

Dit værelse er klart fra kl. 15.00, hvis du har mulighed for at ankomme så tidligt. 

Der er forskellige muligheder for at køre til Sauerland i forhold til, hvorfra du kommer i Danmark, men primært kan du køre motorvej til de sidste 60 km før hotellet.

Turlederen er på hotellet fra ca. kl. 17, idet han er på udflugt med gæster, der har valgt at deltage på rejsen gennem Hessen, Bayern og Sauerland, og således også ankommer her i eftermiddag med den gruppe, der har været med på den rejse. 

Der er middag kl. 19.00 på hotellet, og der forventer vi, at alle er ankommet og spiser med. 

Efter middagen afholdes et velkomstmøde, hvor turlederen fortæller praktisk om rejsen og de kommende dage. 

Herefter er der tid til at lære hinanden at kende og snakke om de kommende dages oplevelser. 

Overnatning i de hyggelige værelser.

2. Rejsedag. Fredag 7. juni 2019. Ca. 140 km.
Morgenbuffeten starter kl. 07.00, og der bydes på et godt tysk morgenbord med dejligt brød, mejerigtige produkter, müsli, skærepålæg, ost, marmelade, kaffe, te og juice. En god måde at starte en mc-dag på!

Vi starter i dag kl. 09.00. Vores første mål i dag er et besøg hos en kendt dansker, der bor her i området.

På vejen mod vores destination oplever rejsedeltagerne de flotte bakker og bjerge i Sauerland. Her er fortrinlige mc-veje. Undervejs stopper vi bl.a. ved et stort skiferbrud. Her er der kæmpe bunker af brudt skifer, der er kasseret. I området er der usandsynligt mange flotte huse med skifertage og skifer på facaderne. Meget flot og fascinerende byggeri, som vi oplever mange steder, og så er det spændende at se disse kæmpe skiferbjerge ved bruddet, hvor vi gør stop. Du forestiller dig ikke, hvor stort det er, men se nogle af billederne her på siden fra en af de tidligere rejser hertil.

Vi kører mod byen Bad Berleburg, hvor vi kommer til byens midtpunkt både geografisk og kulturelt, nemlig "Wittgesteiner Hof", som ejes af familien Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som prinsesse Benediktes familienavn er. 

Berleburg-slottet er familieresidens for den fyrstelige familie "Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg", og her opbevares en stor samling af våben, jagtudstyr og jagttrofæer samt uniformer fra familiens tid. Specielt bemærkelsesværdigt er det store udvalg af porcelæn og graveret glas fra tyske producenter i det 18. århundrede. Her er tillige et stort udvalg af spændende møbler og interiør. 

Grevskabet Sayn-Wittgenstein opstod i 1357, da greverne af Sayn erhvervede borgen Wittgenstein syd for Berleburg. 1792 ophøjedes greverne af Sayn-Wittgenstein til rigsfyrster, men ved Det Tysk-romerske Riges opløsning i 1806 tilfaldt begge grevskaber Hessen, i 1816 Preussen.

Benedikte blev i 1968 viet til Richard, Prinz zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, og er mor til Gustav, Alexandra og Nathalie. Slottet har i alt ca. 130 km3 stort landbrug med et meget stort areal dækket af skov. I dag driver prins Gustav i samarbejde med prinsesse Benedikte Berleburg, idet Prins Richard døde i 2017.

Trods sin bopæl i Berleburg har prinsesse Benedikte haft en række protektorater i Danmark. Blandt andet inden for spejderbevægelsen, heste- og sociale foreninger.

Vi får en spændende rundvisning på ca. 1 time i Schloss Berleburg, der er midtpunktet i den historiske bykerne i Berleburg. Rundvisningen foregår på tysk og engelsk, og turlederen oversætter naturligvis, hvis der er behov for det.

Herefter er der mulighed for en lille vandretur på egen hånd ved slottet for at se noget af den skønne slotspark, og træningsbanerne til ridesport er der også tid til. Hvis vi er heldige ser vi måske prinsesse Natalie træne der - eller nogle af hendes medarbejdere, der typisk er danske piger, der er her i en periode for at træne og passe hestene.

Sidst vi var i Sauerland og på besøg i Berleburg, så vi prinsesse Natalie, som var i gang med at forberede sit bryllup. Vi talte personligt med Prins Gustav og Prins Richard. De var flinke og ville gerne snakke med de besøgende. De havde begge god humor, og Prins Richard ville gerne fortælle en vits eller to.

Frokost kan spises i slottets café eller i den gamle bykerne i Berleburg.

Efter vandring på slottet skal vi have noget asfalt under hjulene igen, og derfor forlader vi nu Berleburg og kører en ny strækning i sydøstlig retning gennem "Wittgesteiner-Land", som området hedder efter grevskabet. Vi kører i landskaber i højderne 400 til 700 meters højde og får masser af flotte udsigter og frem for alt dejlige veje at køre på.

Eftermiddagskaffen nydes formodentlig på en god cafe eller restaurant i området, inden vi vender motorcyklerne "hjemad" mod Winterberg. Dagen slutter ved 16-17-tiden, så der er tid til afslapning på hotellet, inden der er middag.

Overnatning i de hyggelige værelser.

3. Rejsedag. Lørdag 8. juni 2019. Ca. 180 km.
Morgenbuffeten starter kl. 07.00, og der bydes på et godt tysk morgenbord med dejligt brød, mejerigtige produkter, müsli, skærepålæg, ost, marmelade, kaffe, te og juice. En god måde at starte en mc-dag på!

I dag starter vi vores udflugtsdag med at køre i nordlig retning, hvor ruten går fra Winterberg ad mange af de små fine veje i "Rothaargebirge", som er en stor del af nationalparken, som vi befinder os i.

Vi gør et par stop undervejs, bl.a. ved et af de flotte udsigtspunkter langs ruten. Det høje bakkeområde er flot og giver nogle helt specielle udsigter over Sauerland.

Vores mål i formiddag er en stor opdæmmet sø, som vi bl.a. sejler en tur på. En hyggelig tur, hvor turbåden stopper flere steder langs brinken og sejler ind på brinken og samler passagerer op. Under sejlturen kan vi indtage vores frokost og nyde naturen! Sejlturen tager ca. 1 time og planlægges at være fra 12.00 til 13.00.

Før eller efter sejlturen går vi ud på den store dæmning og hører lidt om historien fra 1943, hvor de allierede tropper sprængte dæmningen med en speciel tilpasset "roterende" torpedobombe, der kunne undgå tyskernes bombe-spærringer før dæmningen. Genialt men dog et meget vovet angreb.

Nu går ruten gennem sving og over bakker tilbage mod Winterberg, hvor vi ankommer sent hen på eftermiddagen.

Der bliver naturligvis også tid til en øl i baren, inden der er middag kl. 19.00 på vores hotel.

4. Rejsedag. Søndag 8. juni 2019. Ca. 180 km.
Dagen i dag bringer os ud i de helt rigtige biker-egne. Både rutemæssigt og frokostmæssigt. 

Dagens udflugt starter igen kl. 09.00 og bringer os ud i de østlige egne, hvor vi gør første stop ved en såkaldt Ruhewald, der er en kirkegård eller måske nærmere betegnet en gravplads ude i en skov. Det er et meget specielt sted, idet det naturligvis ligger i skoven. De sidste 200 meter er på grusvej, og man kan fint gå til fods det sidste stykke - eller naturligvis køre på sin mc. 

Vi holder en pause her i skoven, så deltagerne kan opleve den specielle stemning. I Danmark er der også begyndt at komme denne nye type kirkegårde, og det nyeste sted er ved Kolding.

Ruten går ad helt nye veje, der først er i bakkede landskaber, og sidenhen åbne landbrugsområder. Vi kommer i dag igen til et stort område med opdæmmede søer, der bl.a. også bruges til både produktion af el, men også til drikkevand.

Vi spiser frokost på en rigtig biker-restaurant, og der ankommer vi tidligt, så der også er plads til os. Her er der god mulighed for en lækker burger eller spareribs til frokost. Vi sidder sikkert udenfor og nyder det gode vejr.

Ruten går gennem skønne skove med mange snoede veje og bakker på vej tilbage til Winterberg og vores hotel. Vi er sikkert tilbage ved 17-tiden.

Der er afslutningsmiddag kl. 19.00 og det kan være at gæsterne hygger sig på terrassen inden aftensmaden. Ved middagen runder turlederen rejsen af og aftaler nærmere med rejsedeltagerne omkring deres afrejse i morgen.

5. Rejsedag. Mandag 10. juni 2019. Ca. 500 km til grænsen.
I dag er det hjemrejsedag, og rejsedeltagerne planlægger selv deres individuelle hjemrejse til Danmark.

Der kan spises morgenmad tidligt, og det er let at køre hjem fra Sauerland til Danmark. Uanset om du skal til Sjælland eller Jylland, går ruten let ad motorvej en stor del af strækningen. De første 80 km går lettest ad hovedveje, og efterfølgende er der motorvej enten til Puttgarden eller Flensborg.

Sværhedsgrad:
Alle kan deltage på rejsen, idet den er tilrettelagt således, at alle skulle kunne følge med og klare de fine dagsture. Den længste dagsetape er fra Danmark til hotellet første rejsedag, og det kan alle klare, alternativt vælge en overnatning på vejen.

Vi kører på rejsen i bakket terræn, men det er kun op til 6-700 meter højt så derfor meget let og tilgængeligt. Landevejene er gode at køre på.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.

Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Din motorcykel skal naturligvis overholde de gængse støjkrav og være godkendt. I Tyskland er der krav om kørsel med originale udstødninger eller TÜV godkendte eftermonterede udstødninger. Dæk må ikke være ældre end 4 år.

Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Henrik om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære fællestursteknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt på rejsen er på ca. 220 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt og beskrevet i programmet. Vi gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dagsstrækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil vælge at køre motorvej, så er man velkommen til at gøre det på egen hånd.

Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk rejse er der altid fokus på sikkerheden, og derfor er vores turleder naturligvis altid på motorcykel sammen med gæsterne.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt fra Padborg t/r bliver der kørt ca. 1.500 km på 5 dage.


Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 18 deltagere på rejsen. Der er ofte 2/3 antal motorcykler i forhold til antal deltagere.

Turleder:
Turlederen møder gæsterne på rejsens første hotel. 

Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 

Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turledere er erfarne motorcyklister og vant til at rejse på motorcykel.

Turleder på denne rejse er Henrik Tang, der ejer Motour.dk og har rejst utallige gange i Tyskland. Henrik har naturligvis også kørt flere gange i områderne vi skal til på denne rejse.

Vores turledere er ikke guider, men turledere, og sørger for alt praktisk og informativt under rejsen. Turlederen er ikke en guide, der fortæller alt om historie, bygningers struktur og byggeteknik såvel som konge- og kejserrækker, men turlederne fortæller om praktiske ting og de erfaringer og den historie, de har forberedt sig på til rejsen. Turlederen oversætter naturligvis også ved de forskellige besøg, og står til rådighed omkring alt praktisk, check ind/ud og praktiske informationer omkring hver dags udflugter.

Indkvartering:
På denne rejse benytter vi et hotel, hvilket gør den praktiske bagagehåndtering let for alle gæster. 

Vi bor på et dejligt 3-stjernet superior-hotel i Winterberg by, som Motour.dk har brugt mange gange. Vi kender ejerne personligt, og her er altid dejlig personlig service, god mad og masser af plads. Her er tillige en dejlig swimmingpool og sauna samt dampbad. Tillige mulighed for wellness-behandlinger.  

Her bydes på en stor morgenbuffet, og aftensmaden serveres hver aften som 3-retters middag eller buffet.

Der er wi-fi i hele hotellet. 

På hotellet skal der pr. nat/gæst betales et gebyr på € 2,5 til de lokale turistmyndigheder. Turistskat er inkluderet i rejsen for alle gæster.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.


Afbestillings- og rejse-forsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/11 2018. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Prisoversigt:

4.850,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
750,- i enkeltværelsestillæg

Prisen inkluderer:

Rejselængde og forplejning:
• 5 dages rejse
• 4 overnatninger på i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv, telefon
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen
• Morgenmaden består af stor morgenbuffet
• Aftensmaden er 3-retters menu

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter er inkluderet
• Entréer angivet i programmet er inkluderet:
- Besøg på Bad Berleburg
- Sejltur på sø i 1 time
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk


Diverse:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)