Torsdag 30. maj til Søndag 2. juni 2019

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • Alle overnatninger på 3-stjernet hotel
  • Morgenmads buffet
  • Stor middags buffet hver aften
  • Alle entréer til besøg på rejsen iht. program
  • Turleder på motorcykel

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

REJSEN GARANTERES GENNEMFØRT!

Fra kr. 3.250,-

Bestil rejsen her4 dage rejse til Thüringen. Tyskland. Kristi Himmelfart.

4 dages forårsrejse i Kristi Himmelfartsferien.

REJSEN GARANTERES GENNEMFØRT!

Denne rejse har været planlagt i mere end et år, og derfor er det en stor glæde at præsentere den.

Disse 4 rejse dage er en del af vores store 9-dages rejes i Kristi Himmelfartsferien. Vi har tilrettelagt det således, at hvis du kun har 4 dage til din ferie, så passer denne rejse til dig.

Som du kan læse her i teksten, så er rejsen varieret i sit forløb, og her tilbydes forskellige oplevelser undervejs, lige fra et specielt besøg hos et firma, der har produceret havenisser siden 1874 og til frokost i en togvogn.

Vi bor på rejsen på et hotel. Hotellet er af flot standard med et godt serviceniveau og mange faciliteter.

På rejsen hos Motour.dk er der naturligvis en dansktalende turleder med, der har planlagt hele rejseprogrammet og som kører motorcykel sammen med gæsterne.

Rejseperiode: Torsdag 30. Maj til Søndag 2. Juni 2019.

1. Rejsedag. Torsdag 30. maj 2019. 
Ca. 540 km fra grænsen til hotellet.

Denne dag er første rejsedag, og derved også ankomstdagen på vores første hotel. 

Da rejsedeltagerne kommer fra hele landet, skal rejsedeltagerne i dag selv køre direkte til hotellet i Thüringen.

Med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager ca. 14 dage inden afrejse, er en deltageroversigt, så der er mulighed for at følges ad efter nærmere og individuel aftale.

Vi bor i hjertet af Thüringen. Her står dit værelse klart fra kl. 15.00, hvis du har mulighed for at ankomme så tidligt. 

Vores hotel er et pænt 3-stjernet hotel, der er bygget i DDR-tiden, og efter murens fald moderniseret til tidens standarder. Her er en dejlig udsigt over såvel by og skov og mulighed for fine vandreture såvel i naturen som i byen. Hotellet har pæne værelser og såvel indendørs svimming pool som wellness afdeling, hvis deltagerne har behov for at bruge dette. Her er også en udendørs svimming pool. Her er tillige en god forplejning, der serveres som buffet såvel morgen som aften.

Turlederen er på hotellet fra ca. kl. 17.00. Der er middag kl. 18.30 på hotellet, og der forventer vi, at alle er ankommet og spiser med.

Efter middagen afholdes et velkomstmøde, hvor turlederen fortæller praktisk om rejsen og de kommende dage.

Herefter er der tid til at lære hinanden at kende og snakke om de kommende dages oplevelser.

God overnatning i de flotte værelser.

2. Rejsedag. Fredag 31. maj 2019. Ca. 180 km.
I dag skal vi på en udflugt uden forpligtelser! Det betyder, at der ikke er nogen tidsplaner, der skal overholdes. Vi vil dog gerne, at afgang fra hotellet er kl. 09.00 efter at alle har nydt et godt morgenmåltid.


I dag skal vi opleve delstaten Thüringen, og udflugten bliver en hyggelig dagsudflugt med fine veje gennem forskellige landskaber, der både er bakket og kuperet og som skifter mellem åbne landbrugsarealer og hyggelige skove, primært med gran.
Vi skal bl.a. gennem Thüringer Wald, der er et af de store skovområder her i Thüringen. Vi kører ad mange små veje gennem det gamle DDR. Her kan vi naturligvis også møde en enkelt brostenvej eller en vej med ”tyskerbeton”, for det er fortsat en belægning, som bliver brugt f.eks. i de mindre byer. Vi tager dog disse oplevelser med sindsro, idet vi har god tid.

Undervejs gør vi i dag flere stop i naturen og vi skal naturligvis holde en kaffepause om formiddagen. Formodentlig med mulighed for at tilvælge et godt stykke kage.

Undervejs vil vi også gøre stop ved en af de store opdæmmede søer her i Thüringen, hvor der bliver mulighed for at gå ud og se sluseanlægget og opdæmningen.

Frokosten spiser vi et specielt sted, nemlig i en togvogn ved en speciel tandhjuls- og togbane her i Thüringen. Det er en af de gamle østtyske seværdigheder, der fortsat er i drift. Her er der god mulighed for en speciel frokost oplevelse, hvor vi både kan sidde indenfor i togvognen eller udenfor i det gode vejr.

Ruten i eftermiddag går fortsat ad små veje. Vi stopper i en by, hvor der er et specielt håndværk i en fabrik, - nemlig havenisseproduktion. Mange syntes sikkert at havenisser er grimme og helt unødvendige, men der har faktisk været en stor produktion af disse i det gamle Østtyskland. Vi ser lidt af historien. Her er der mulighed for at besøge et lille havenissemuseum, og det tager vi også tid til. Her får vi tillige en rundvisning i fabrikken. Fabrikken har eksisteret siden 1874 og er kendt for at lave en god kvalitet af de forskellige typer havenisser.

Efter et besøg i havenissernes verden går ruten nu de sidste 30 km tilbage til vores hotel.

Afslapning i eftermiddag på hotellet og middag kl. 19.00. I aften er der dans på hotellet med disc-jockey, hvis gæsterne har lyst.

3. Rejsedag. Lørdag 1. juni 2019. Ca. 100 km.
Dagen i dag er vores sidste udflugtsdag, og af hensyn til hjemrejsen i morgen søndag, har vi valgt ikke at lave en lang udflugtsdag.
Efter morgenmaden forlader vi hotellet kl. 09.00 og kører ud gennem de grønne granskove. Vi kører i dag en udflugt der bringer os til en gammel kurby, hvor vi holder en formiddagspause. Her er der mulighed for hyggelig kaffepause med udsigt over kurbyens sø eller en vandretur gennem byens gader.

Ruten fortsætter til vores frokost sted i en af de gamle bil-byer i DDR. Her er der frokost pause, og vi stopper direkte på torvet i byen, der naturligvis er præget af en flot kirke og forskellige muligheder for at spise sin frokost.
Efter frokost er der mulighed for de, der er automobil interesseret, at turlederen tager dem med til et spændende museum, der viser en stor del af DDR’s bilproduktion, bl.a. Wartburg og Trabant samt sportsbiler og motorcykler.

Der er mange forskellige afskygninger af biler, helt fra starten af bilproduktionen til tiden under den kolde krig. Her køber deltagerne selv billet til museet, og bruger den tid, man har lyst på museumsbesøg inden man selv kører de sidste 30 km tilbage til hotellet.

For de, der ikke ønsker at besøge automobil museet, vil turlederen sørge for at alle bliver bragt til hotellet, umiddelbart efter turlederen har vist de bil intersserede gæster til rette ved museet.

Eftermiddagen kan bruges på hotellet og i dets gode faciliteter eller evt. med en vandretur i skovene omkring hotellet eller ind til byen.

Speciel afslutningsmiddag kl. 19.00. Her runder turlederen rejsen af og aftaler nærmere med rejsedeltagerne omkring deres afrejse i morgen.

I aften er der et underholdningsprogram med dans med live musik på hotellet.


4. Rejsedag. Søndag 2. juni 2019. Ca. 540 km til grænsen.
I dag er det hjemrejsedag, og rejsedeltagerne planlægger selv deres individuelle hjemrejse til Danmark.

Der kan spises morgenmad tidligt, og det er let at køre hjem fra Thüringen til Danmark. Uanset om du skal til Sjælland eller Jylland går ruten let ad motorvej en stor del af strækningen. De første 120 km går lettest ad hovedveje og efterfølgende er der motorvej enten til Puttgarden eller Flensborg.

 

Turlederen kører ikke med til Danmark, idet han i dag forlader hotellet for at køre til en ny destination og starter en ny gruppe op.

Sværhedsgrad:
Alle kan deltage på rejsen, idet den er tilrettelagt således, at alle skulle kunne følge med og klare de forholdsvis korte dagsture. Den længste dagsetape er til/fra Thüringen ca. 540 km.

Vi kører på rejsen i bakket terræn, men det er kun op til 300 meter højt så derfor meget let tilgængeligt. Landevejene er generelt gode at køre på, og de få steder, hvor vi oplever gamle østtyske veje, sætter vi blot farten ned, for vi har god tid på denne rejse. Rejsen er en behagelig udflugtsrejse med gode pauser og tid til, at alle kan følge med.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.

Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Din motorcykel skal naturligvis overholde de gængse støjkrav og være godkendt. I Tyskland er der krav om kørsel med originale udstødninger eller TÜV godkendte eftermonterede udstødninger. Dæk må ikke være ældre end 4 år.

Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Henrik om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære fællesturs teknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt er på ca. 180 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt og beskrevet i programmet. Jeg gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dags strækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil vælge at køre motorvej, så er man velkommen til at gøre det på egen hånd.

Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk rejse er der altid fokus på sikkerheden, og derfor er vores turleder naturligvis altid på motorcykel sammen med gæsterne.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt fra Padborg t/r bliver der kørt ca. 1.360 km på 4 dage.

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 18 deltagere på rejsen. Der er ofte 2/3 antal motorcykler i forhold til antal deltagere.

Turleder:
Turlederen møder gæsterne på rejsens første hotel. 

Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter.

Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turledere er erfarne motorcyklister og vant til at rejse på motorcykel. Turleder på denne rejse er Henrik Tang, der ejer Motour.dk og har rejst utallige gange i Tyskland. Henrik har naturligvis også kørt flere gange i områderne vi skal til på denne rejse.

Vores turledere er ikke guider, men turledere, og sørger for alt praktisk og informativt under rejsen. Turlederen er ikke en guide, der fortæller alt om historie, bygningers struktur og byggeteknik såvel som konge- og kejserrækker, men turlederne fortæller om praktiske ting og de erfaringer og den historie de har forberedt sig på til rejsen. Turlederen oversætter naturligvis også ved de forskellige besøg, og står til rådighed omkring alt praktisk, check ind/ud og praktiske informationer omkring hver dags udflugter.

Indkvartering:
På denne rejse benytter vi 3-stjernet superior hotel.

Hotellet på denne rejse inkluderer ophold i veludstyrede værelser med bad og toilet. Her er tillige tv med satellit og evt. video tilslutning. Mange værelser har flot udsigt, og ofte balkon eller terrasse.

På denne rejse tilbyder to af hotellerne indendørs svimming pool.

Hvert hotel byder på morgenbuffet med stort udvalg i brød, pålæg, smør, syltetøj, skærepålæg, müsli og youghurt produkter, mælk, kaffe, the, chokolade, juices og tillige ofte mulighed for champagne, laks og sild. Her er tillige et udvalg af forskellige typer morgenkager såvel som croissants.

Hver aften bydes på en god aftensmad, der enten serveres som 3 retters middag eller buffet, hvor det ofte bydes på en kødret og salat samt grøntsager.

Hvis der er gæster, der har allergi eller andre forbehold for madvarer, bedes dette informeret til turlederen på rejsens første dag.

På de fleste hoteller er der gratis wi-fi, der typisk kræver at rejsedeltageren modtager en kode fra receptionen på hotellet. Turlederen fortæller om dette ved ankomst til hotellet.

På hotellet skal der pr. nat/gæst betales et gebyr på € 2,5 til de lokale turist myndigheder. Turistskat er inkluderet for alle gæster.

Rejsemateriale inden afrejse:
Inden afrejse vil alle rejsedeltagere senest 14 dage inden afrejse modtage de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende.

Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

Afbestillings- og rejse-forsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring. 

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring. 

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/11 2018. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Prisoversigt:

3.250,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
750,- i enkeltværelsestillæg

Prisen inkluderer:

Rejselængde og forplejning:
• 4 dages rejse
• 3 overnatninger på godt 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv, telefon
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen
• Morgenmaden består af stor morgenbuffet
• Aftensmaden er enten 3 retters menu eller buffet

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter er inkluderet
• Entréer angivet i programmet er inkluderet:
- Besøg i havenisse fabrik og museum
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk

Diverse:
• Lokale skatter, turist-skat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Besøg på automobil museum
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)