Søndag 2. juni til mandag 10. juni 2019

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • Alle overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
  • Morgenmadsbuffet
  • 3-retters middag eller buffet hver aften
  • Alle entréer til besøg på rejsen iht. program
  • Turleder på motorcykel

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

REJSEN GARANTERES GENNEMFØRT!

Fra kr. 6.850,-

Bestil rejsen her9 dages rejse til Tyske Mittelgebirge. Tyskland. Grundlovsdag og Pinse.

Da jeg har fået 2 annulleringer pr. 12. april, hvor gæstens afbestillingsforsikring træder i kraft, har jeg sat prisen ned på denne rejse for de næste 2 pladser, der bliver solgt.


Velkommen til en nyudviklet rejse hos Motour.dk.

REJSEN GARANTERES GENNEMFØRT!

Rejsen kan bedst betegnes som rundrejsen i De Tyske Bjerge. På tysk benævnes områderne "Deutsche Mittelgebirge", og det er en generel betegnelse for de mellemtyske bjergområder, som bl.a. er kendt for områderne beliggende fra 150 km syd for Hamburg til syd for Kassel Bakker i et bredt øst-vest-bælte på tværs af Tyskland.


I dette område har vi i de sidste 25 år kørt utallige gange med rejseforløb, der gik til bestemte og altid populære bjergrige områder.

I 2019 laver vi en rejse gennem Tyskland, der er en fin kombination af mange af disse områder, således at vi på 9 dage oplever mange skønne bjergområder med masser af sving, flotte udsigter og dejlige pausesteder. 

Hvis du ikke har tid til en 9-dages rejse, vil du her på siden finde dele af rejsen, der er på 6 og 4 dage, som du kan vælge i stedet. 

Målet for rejsen er ikke "kun" at køre masser af kilometer, men at kombinere de mange gode veje, som vi har lært at kende gennem disse mange år. Samtidig lægger vi ruterne således, at vi ser og oplever det bedste af de områder, vi kører i. Hvis du har været med Motour.dk i et af områderne før, vil du på denne rejse se og opleve nye ting.

På rejsen kommer vi bl.a. gennem følgende delstater i Tyskland:

Nordrhein-Westfalen
Hessen
Sachsen-Anhalt
Niedersachsen
Thüringen
Schleswig-Holstein

Rejsen foregår i ugen med Grundlovsdag og Pinse. 

Velkommen!

Rejseperiode: Søndag 2. til mandag 10. juni 2019.

1. Rejsedag. Søndag 2. juni 2019. Ca. 500 km.
Denne dag er første rejsedag, og derved også ankomstdagen på vores hotel.

Da rejsedeltagerne kommer fra hele landet, skal rejsedeltagerne i dag selv køre direkte til hotellet.

Sammen med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager ca. 14 dage inden afrejse, er en deltageroversigt, så der er mulighed for at følges ad efter nærmere og individuel aftale med hinanden.

Der er forskellige muligheder for at komme til Sauerland, hvor vi skal bo på første del af rejsen. Du kan vælge at køre direkte fra din bopæl til Sauerland, eller du kan vælge at rejse lørdag 1. juni og tage en overnatning på vejen.

Hvis du ønsker vejledning til et godt hotel, som du kan benytte som en mellemovernatning på rejsen, så anbefaler Motour.dk gerne en indkvartering på ruten.

Ruten til Sauerland kan gøres ad motorveje indtil ca. 80 km før hotellet, eller f.eks. ved at køre ad landeveje og køre gennem Harzen eller over Elben og sydpå derfra. Ankomstdagen er jo søndag, så hvis rejsedeltagerne har tid, så kan der laves en fin udflugt lørdag, hvor man derved når en del af strækningen mod Sauerland.

Vi bor på et godt 3-stjernet superior-hotel. Hotellet er privatejet, og Daniela og Peter gør meget ud af at sørge for, at vi får et dejligt ophold. Hotellet er moderniseret gennem de sidste år, og hotellet emmer af stemning og kvalitet. Alle værelser er med bad og toilet samt tv. Der er også internetadgang.

På hotellet forefindes tillige en dejlig varm swimmingpool. Desuden sauna, dampbad og en fin wellness-afdeling, hvor man kan få forskellige behandlinger. Der er tillige et hyggeligt terrasseområde og en have med udsigt til bjerget Bamberg. Uden for hotellet er der parkeringsplads til motorcyklerne, og vi har også adgang til en garage.

Hotellet ligger 200 meter fra byens centrum, så det er let at komme på en strøgtur eller besøge et konditori eller en lokal bierstube eller den irske pub, hvis man har lyst til det. Samtidig er vi også tæt på naturen, idet der inden for 300 meter starter fine vandrestier til de skønne naturområder og bakker.

Her i området ved og omkring Winterberg findes der rigtig fine mc-veje i et meget bakket landskab. Små hyggelige veje med kørsel for alle. Skønne små middelalderbyer med charme og fred og ro. Og dejlige udsigtspunkter, der viser os de flotteste landskaber. En motorcykelferie i Sauerland i juni er det helt rigtige tidspunkt, hvor den tidlige sommer allerede er kommet.

På udflugtsdagene er ruterne tilrettelagt således, at man får set en stor del af Sauerland, selvom vi er her i forholdsvis kort tid.

Værelserne står klar fra kl. 15.00, og hvis du ankommer så tidligt, kan du roligt checke ind selv.

Turlederen er på hotellet fra ca. kl. 16, og mødes med gæsterne omkring eller på hotellet.

Der er middag kl. 19.00, og der forventer vi, at alle er ankommet og spiser med.

Efter middagen afholdes et velkomstmøde, hvor turlederen fortæller praktisk om rejsen og de kommende dage.

Herefter er der tid til at lære hinanden at kende og snakke om de kommende dages oplevelser. Overnatning i de pæne værelser.

2. Rejsedag. Mandag 3. juni 2019. Ca. 180 km.
Morgenbuffeten starter kl. 07.00, og der bydes på et godt tysk morgenbord med dejligt brød, mejerigtige produkter, müsli, skærepålæg, ost, marmelade, kaffe, te og juice. En god måde at starte en mc-dag på!

Vi starter i dag rejsens første udflugt kl. 09.00.

Vi kører i fællesskab ud af Winterberg og starter vores udflugt med at køre op på toppen af Sauerlands højeste bjerg, der er ca. 850 meter højt. Ruten derop er letkørt, og når vi er på toppen, kan vi se ud over en del af Sauerland, som vi skal køre de næste par dage. 

Ruten fortsætter i dag i en stor og varieret del af Sauerland. Vi er i de bjergrige egne, og vi kommer også ud til en af de store opdæmmede søer, der både skaber vandkraft og drikkevand til befolkningen i Nordrhein-Westfalen. 

Vi kører i formiddag ad mange små biveje, der både er dejligt snoede og uden ret meget trafik. 

Efter en times kørsel holdes en pause ved en stor opdæmmet sø. Her er der flere gode udsigtspunkter, og vi gør brug af to af dem. Vi stopper ved et dejligt udsigtspunkt, der kaldes himmeltrappen. Her er der 333 trin til toppen af den opdæmmede sø. Det er for det første en fantastisk flot opstigning ad bjergskråningen og efterfølgende en betagende udsigt over søen og over området, som vi er gået op ad. Her er der udsigtspause over søen, inden vi fortsætter ruten langs søens bred. 

Efter nogle kilometer langs søens bred, kommer vi til vores formiddagspause, der er et godt kaffested med udsigt over søen. Her kan der købes kage og friskbrygget kaffe.

Rutens næste stop er i et skifferbrud, dvs. ved en fabrik, der udvinder skiffersten. Skiffer bruges i hele Nordrhein-Westfalen i forbindelse med husbyggeri og udsmykning. Det ser vi overalt på udflugterne på hele rejsen. Vi gør stop ved et ”affaldsbjerg” af skiffer. Det er spændende at se de mange rester af skiffer i dette kæmpe bjerg.

Efter dette lille pausested fortsætter vi en times kørsel gennem Hochsauerland, hvor vi nu primært kører igennem skove og små landsbyer. Vores frokost indtages ude i en skov ved et vartegn, hvorfra man kan se til både Rhinen og Weser-floderne. Man kan vandre op i tårnet eller blot nyde den gode frokost, der kan købes på restauranten. 

Eftermiddagen går nu gennem naturparken i Sauerland og bringer os tilbage til Winterberg, hvor vi er sidst på eftermiddagen, så der er tid til afslapning og evt. benytte hotellets gode faciliteter.

Middagen serveres kl. 19.00.

Overnatning i de hyggelige værelser.

3. Rejsedag. Tirsdag 4. juni 2019. Ca. 150 km.
Morgenbuffeten starter kl. 07.00, men det er ikke en betingelse at være til morgenmaden kl. 07.00. Vores udflugt starter kl. 09.00, så der er god tid til at nyde morgenmaden.

I dag starter vi vores udflugtsdag med at køre i østlig retning, hvor ruten går fra Winterberg ad mange af de små fine veje i "Rothaargebirge", som er en stor del af nationalparken, som vi befinder os i. Vi har valgt primært at køre en kortere udflugt i dag, hvor vi holder os til mange små biveje og landeveje, hvor der er mulighed for stoppesteder med udsigt og tid til pause.

Vi ender formiddagen ved endnu en opdæmmet sø i delstaten Hessen. Her bliver vores frokostpause på et hyggeligt pausested, hvor vi kan købe en typisk tysk frokost. Det bliver en god frokostoplevelse.

Efter frokost kører vi langs Kellerwald-nationalparken og videre ind i Sauerland med endnu flere små veje og hyggelige ruter. Nu går ruten mere direkte mod Winterberg, hvor vi ankommer til kaffetid. Vi holder kaffepause i Winterberg, hvor vi kan drikke kaffe med udsigt over hele byen. Herefter har vi kun 2 km til vores hotel.

Vi er fremme på hotellet, og der bliver også tid til en øl i baren, inden der er middag kl. 19.00 på vores hotel.

4. Rejsedag. Onsdag 5. juni 2019. Ca. 210 km.
I dag forlader vi Winterberg. Det betyder dog, at vi når at se mere af Sauerland, inden vi fortsætter mod næste destination på rejsen. Vi pakker motorcyklerne og er klar til afgang kl. 09.00.

Vi kører endnu en rute i Hochsauerland, og efter ca. 25 km ankommer vi til byen Bad Berleburg, hvor vi kommer til byens midtpunkt både geografisk og kulturelt, nemlig "Wittgesteiner Hof", som ejes af familien Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som prinsesse Benediktes familienavn er. 

Berleburg-slottet er familieresidens for den fyrstelige familie "Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg", og her opbevares en stor samling af våben, jagtudstyr og jagttrofæer samt uniformer fra familiens tid. Specielt bemærkelsesværdigt er det store udvalg af porcelæn og graveret glas fra tyske producenter i det 18. århundrede. Her er tillige et stort udvalg af spændende møbler og interiør. 

Grevskabet Sayn-Wittgenstein opstod i 1357, da greverne af Sayn erhvervede borgen Wittgenstein syd for Berleburg. 1792 ophøjedes greverne af Sayn-Wittgenstein til rigsfyrster, men ved Det Tysk-romerske Riges opløsning i 1806 tilfaldt begge grevskaber Hessen, i 1816 Preussen.

Benedikte blev i 1968 viet til Richard, Prinz zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, og er mor til Gustav, Alexandra og Nathalie. Slottet har i alt ca. 130 km3 stort landbrug med et meget stort areal dækket af skov. I dag driver prins Gustav i samarbejde med prinsesse Benedikte Berleburg, idet Prins Richard døde i 2017.

Trods sin bopæl i Berleburg har prinsesse Benedikte haft en række protektorater i Danmark. Blandt andet inden for spejderbevægelsen, heste- og sociale foreninger.

Vi får en spændende rundvisning på ca. 1 time i Schloss Berleburg, der er midtpunktet i den historiske bykerne i Berleburg. Rundvisningen foregår på tysk og engelsk og turlederen oversætter naturligvis, hvis der er behov for det.

Herefter er der mulighed for en lille vandretur på egen hånd ved slottet for at se noget af den skønne slotspark og træningsbanerne til ridesport er der også tid til. Hvis vi er heldige ser vi måske prinsesse Natalie træne der - eller nogle af hendes medarbejdere, der typisk er danske piger, der er her i en periode for at træne og passe hestene.

Sidst vi var i Sauerland og på besøg i Berleburg, så vi prinsesse Natalie, som var i gang med at forberede sit bryllup. Vi talte personligt med Prins Gustav og Prins Richard. De var flinke og ville gerne snakke med de besøgende. De havde begge god humor, og Prins Richard ville gerne fortælle en vits eller to. 

Hvis der er stemning for det kan der også nydes en kop kaffe i slottets café, inden vi fortsætter dagens rute.

Rejsen går nu ad ganske ukendte veje på tværs af Sauerland og Hessen og bringer os til Weser Bergland, der af navnet også byder på bjerge. I forhold til Sauerland, er området, som vi kommer til i dag, dog mere bakker end bjerge, og her er også et dejligt flodlandskab langs Weser-floden, som vi skal opleve.

På ruten til vores hotel gør vi et eftermiddagsstop på områdets største bjerg, der er 500 meter højt og som har en meget fint udsigt over hele Weser Bergland og nogle af de områder, som vi kommer igennem i dag og i morgen. Her er der også et godt kaffested, så der bliver en fin pause. 

De sidste 8 km går nu til vores hotel i Schwalenberg, hvor vi bor i meget hyggelige rammer de næste to nætter. 

Udgangspunktet for rejsen er den hyggelige middelalderby Schwalenberg, hvor de mange smukke bindingsværkshuse og det let kuperede terræn skaber en god kulisse for vores ophold. 

Schwalenberg er en fin middelalderby og har siden det 19. århundrede tiltrukket kunstnere fra alle egne og lande, og kunsten lever også stadig i byen. I de gamle bindingsværkshuse findes adskillige små gallerier, som vidner om, at kunstmalere stadig inspireres af dette område.

Hotellet har en hyggelig bar med terrasse, og hver aften er der "happy hour" fra kl. 18-19. Der er tillige en terrasse uden for hotellet.

Hotellet har også en sauna, der naturligvis er til fri afbenyttelse.

Hotellet er af 3-stjernet kvalitet og drives personligt af Diane og hendes far, så hotellet har været i drift af flere generationer. Her er hyggeligt og værelserne er pæne med god plads og naturligvis bad og toilet. Der er internet på hele hotellet.

Efter ankomst tager turlederen gerne rejsedeltagerne med på en vandretur i byen så vi lige får et overblik over, hvor vi bor.

Der bydes på en 3-retters middag kl. 19.00. Overnatning i de pæne værelser.

5. Rejsedag. Torsdag 6. juni 2019. Ca. 230 km.
Morgenmaden på vores hotel er også stor og rigelig, og du har tid til at nyde den.

I dag kommer vi på den lange Weser-flodtur, hvor vi kommer til at følge floden på dens skønneste strækning, og vi når sågar til dens udspring. 

Tanken med udflugten i dag er at give rejsedeltagerne et godt indblik i det skønne landskab langs Weser-floden.

I formiddag stopper vi ved et exceptionelt udsigtspunkt, der giver os en dejlig udsigt over Weser-floden og hjertet af hele naturområdet, som Weser Bergland er. Her fra vores udsigtspunkt kan vi se ned til vores kaffested og op langs floden - måske vi også kan se en af turbådene, der sejler på floden.

Vi kører nu to kilometer og stopper i en hyggelig by langs floden, hvor der er pause, og for de kaffetrængende, er der også god mulighed for at få både kaffe og kage. Vi stopper i en gammel kurby med et hyggeligt miljø direkte ved Weser-floden. 

Efter kaffen går ruten videre ”opstrøms” Weser, og vi følger fortsat floden hele vejen til vores frokostbestemmelsessted. Det er ved byen, hvor Weser-floden dannes. Her oplever vi de to oprindelige floder "Fulda" og "Werra", som løber sammen. Vi står ved startpunktet for Weser-floden.

Her bliver der også en frokostpause, hvor du kan besøge byens centrum med den flotte markedsplads eller benytte en af de mange restauranter her ved floden. Hvad med frokost med nye friske asparges, som jo er en delikatesse på dette tidspunkt af året. Du kan også blot spise en god sandwich eller en Bratwurst - der er nok at vælge imellem.

Vi har en hel dags udflugt i Weser Bergland, og det betyder, at vi i dag kører i lidt forskellige områder her ved floden. Efter frokost fortsætter vi gennem et stort skovområde med dejlige små veje og fred og ro. Vi holder pause i en gammel middelalderby, hvor der er mulighed for at opleve et lokalt museum eller vandre en lille tur gennem byen.

Ruten fortsætter i eftermiddag gennem de forskellige bakkede landskaber med dejlige udsigter, så langt øjet rækker. 

Vi slutter dagen af med et hyggeligt kaffested ved floden, inden vi krydser floden med en lille færge og evt. kører op til det kendte udsigtspunkt, som vi også besøgte i går. Blot for at tage den fine vej derop og få udsynet med endnu engang.

Efter hjemkomst til hotellet sent på eftermiddagen, er der mulighed for afslapning i gårdhaven eller i baren på hotellet. Der er happy hour fra 18.00 til 19.00.

Turlederen fortæller om næste dags udflugt. Til aften en god middag på hotellet. Til morgenmaden i dag har du selv haft mulighed for at vælge, hvilken middag du ønsker at spise.

6. Rejsedag. Fredag 7. juni 2019. Ca. 300 km.
I dag forlader vi Nordrhein-Westfalen, og ruten går videre mod Nieder Sachsen og Sachsen Anhalt, der er to nye delstater på vores rejse. Vi forlader hotellet kl. 08.30 og har en flot dagsudflugt foran os.

Vi skal i dag køre ca. 300 kilometer, og ruten bringer os nu ud af Weser Bergland med det sidste udkig over Weser-floden, mens vi krydser den via en af de mange broer. Nu kører vi over højdedragene og mod det sydligste Harzen.

Vi kommer til en af de meget flotte middelalder byer i Tyskland, nemlig Duderstadt, der en historisk by i den sydvestligste del af Harzen og den sydlige del af delstaten Niedersachsen. Den er præget af omkring 600 borgerhuse i forskellige stilarter, dog hovedsageligt i bindingsværk og to store kirker.

Der holdes pause i den flotte by, og der skal nok være tid til en sen formiddagskaffepause her i centrum af byen med de fine huse.

Efter middelalderbyen kører vi ud til et historisk område, nemlig det gamle grænselandsområde mellem Øst- og Vesttyskland. Her fra et udsigtstårn kan vi se det gamle grænseområde med aftegninger af grænsehegnet og vagtruter. Vi fortsætter herefter over den gamle grænseovergang og ind i det gamle DDR, der jo var skilt fra resten af Tyskland gennem 40 år.

Nu skifter landskabet igen, således at vi kører gennem åbne landbrugsarealer og små landsbyer, som vi tydeligt kan se, har været østtyske. Her er små huse, der aldrig har været en del af en større byggeplan eller typehusproduktion. Det kan også være, vi kommer gennem et par landsbyer, hvor vi kan lugte den sødlige duft af brunkul, idet nogle her i det gamle DDR stadig fyrer med denne type brændsel.

Vores næste destination er det store bjerg Kyffhäuser, hvor vi kører op på bjerget fra den sydlige side. Det betyder en fin opkørsel på det 475 meter høje bjerg. Her stopper vi ved det store fine ”Denkmal”, der er 81 meter højt og rager så højt op fra bjerget, at det kan ses milevidt omkring. Her holder vi frokostpause. Her er der helt sikkert god mulighed for at få en ”Bratwurst” eller evt. flere, hvis man har en stor sult. 

Der er også tid til at tage en ekstra tur ad Kyffhäuser Panoramavejen, hvis man har lyst til nogle serpentinersving og lidt individuel kørsel.

Efter frokost fortsætter ruten nu ned gennem serpentinersvingene ved Kyffhäuser og videre ind i hjertet af Harzen. 

Vi kommer til Nationalparken i Harzen hvor vi tager tid til at køre gennem nogle af kurbyerne, inden vi kører mod vores destination i Braunlage. 

Braunlage er en af byerne, der lå tættest på grænsen mellem øst og vest, og her stopper vi også ved en markering af det gamle grænseområde.

Sidste på eftermiddagen ankommer vi til vores dejlige 4-stjernede hotel i Braunlage. Her holder vi vores pinseferie med et dejligt ophold på et hotel med alle typer faciliteter og en dejlig placering. Her er bl.a. en kæmpe indendørs swimmingpool, wellness-afdeling, sauna og dampbad. Vi bor ved det kendte Wurmberg og lige ved centrum af byen, så der er nok at se og opleve.

Efter hurtig check-in har rejsedeltagerne fri indtil kl. 19.00, hvor der er middag på hotellet.

7. Rejsedag. Lørdag 8. juni 2019. Ca. 210 km.
I dag serveres et meget stort morgenbord. Her er alt fra små varme retter til laks og champagne, croissanter og kage - og naturligvis alle de helt almindelige og gode tyske ingredienser til en god morgenbuffet.

I dag starter udflugten kl. 09.00. Det er pinselørdag, og der er nok at opleve her i Harzen. Vi kører en ny udflugt, der bringer rejsedeltagerne rundt på mange af de flotteste veje i Harzen. Her oplever du både det gamle østlige Harzen og det mere kendte i Harzen Nationalpark.

I dag kører vi godt 200 kilometer igennem Harzen og kun på små landeveje, gennem skove og hyggelige byer, og holder naturligvis pause de helt rigtige steder.

Vi starter med en fin morgentur rundt i de nærmeste skove. Det er hyggelige skove med sving og god plads. Første pause bliver ved den kendte smalsporsbane, hvor vi stopper ved en gammel og fin station. Vi kommer naturligvis lige før et af de fine gamle damptog ankommer, så vi kan gå hen på perronen og se toget gøre holdt.

Nu går ruten videre i det gamle øst-Harzen. Her krydser vi endnu et stort opdæmmet vandkraftværk, hvor vi stopper ganske kort ude på selve spærringen og tager et kig ned i dybet. Det bliver kun aldeles kort, inden vi fortsætter ad de østligste bakker, der bringer os ud gennem hyggelige skove til en lille flod, som vi parkerer ved. Her er der et vadested og en lille bro til den anden side af floden, hvor der er et kaffested på en restaurant. Et dejligt sted ude i naturen, som ingen andre finder.

Dagen fortsætter i et hyggeligt tempo gennem kurområderne i Harzen. Planen er, at vi ender i en lille kurby i Nationalparken, hvor vi dog ankommer til lidt sen frokost. Her er der et dejligt udsigtssted og mulighed for at sidde udenfor og spise frokost.

Eftermiddagens ruten starter med at køre gennem den stejleste vej i Harzen, med 23% stigning/fald. Turlederen skal nok fortælle om den, inden vi kommer til vejen. Vi fortsætter gennem hjertet af Harzen Nationalparken med et stop ved det kendte Torfhaus, hvor der helt sikkert er parkeret hundredvis af motorcykler. Her kan det ses på motorcykler, samtidig med at man nyder udsigten til Bloksbjerg, eller ”Brocken” som det kendte bjerg i det gamle DDR hedder. Bjerget er 1.141 meter højt.

De sidste 10 kilometer tilbage til hotellet tager vi hen på eftermiddagen efter en dejlig udflugtsdag i Harzen.

Der er nu tid til at nyde hotellets faciliteter og evt. vandre en tur til centrum af Braunlage, hvor vi bor. Middagen spises kl. 19.00.

8. Rejsedag. Søndag 9. juni 2019. Ca. 140 km.
Sidste udflugtsdag er ikke så lang som de andre dage, hvor vi har kørt udflugt. 

Vi forlader hotellet igen kl. 09.00, og vi kommer i dag mest rundt i og omkring nationalparken her i Harzen. Første stop er ved endnu en opdæmmet sø, nemlig Ocker-søen, der har en speciel historie, og det har byen vi stopper i også. Herfra er der en dejlig udsigt, og efter vi har nydt den, kører vi til Hahnenklee og ser den nordiske stavkirke, der er opført her. Den er altid lukket, men vi holder pause i byen og går hen og kigger på den. Den er vitterlig som de norske stavkirker.

Ruten fortsætter nu af en fed og snoet vej mod Harzens hovedstad, nemlig Goslar. Her ankommer vi før frokost, og der skal nu være tid til både frokost og at høre det meget kendte klokkespil på torvet i byen. Her i Goslar ser vi igen mange af de fine bygninger med skiffertag og -beklædning på siden af husene, f.eks. Keiserringhaus, hvor klokkespillet spilles. 

Der er gode frokostmuligheder på torvet i Goslar.

En ny rute bringer os ud af Harzens hovedstad og gennem nye skove med sving og god asfalt. Vi kører over middag ca. 80 km udflugt, der bringer os tilbage i Nationalparken og forbi endnu en opdæmmet sø, inden ruten går tilbage mod Braunlage.

Eftermiddagen er til afslapning og måske en lille vandretur i området, inden middagen spises kl. 19.00 og turlederen snakker med rejsedeltagerne om hjemrejsen i morgen.

9. Rejsedag. Mandag 10. juni 2019. Ca. 420 km.
I dag er det hjemrejsedag, og rejsedeltagerne kan følges med turlederen mod Danmark.

Vi forlader Braunlage kl. 08.00 på en fællestur mod Danmark. Ruten er lagt således, at vi primært kører hovedveje i dag. Det er dog de større veje og enkelte motortrafikveje, således at vi kommer friskt nordpå.

Der er ikke indlagt kaffepauser i dag, men naturligvis strække-ben-pauser. Vi kan dog holde en pause, som kan gøre det ud for en meget tidlig frokostpause, hvis der er stemning for det.

Vi tager afsked med dem, der rejser mod færgen og Sjælland, inden vi fortsætter det sidste stykke mod Jylland og siger farvel her.

På den måde kan rejsedeltagerne let nå nordpå, og vores plan er, at rejsedeltagerne kan være ved færgen til Sjælland eller ved grænsen ved Padborg omkring kl. 14. Derved når alle hjem til deres bopæl i god tid.

Sværhedsgrad:
Alle kan deltage på rejsen, idet den er tilrettelagt således, at alle skulle kunne følge med og klare de fine dagsture. Den længste dagsetape er fra Danmark til hotellet første rejsedag, og det kan alle klare, alternativt vælge en overnatning på vejen.

Vi kører på rejsen i bakket terræn, men det er kun op til 800 meter højt så derfor meget let og tilgængeligt. Landevejene er gode at køre på.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.

Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Din motorcykel skal naturligvis overholde de gængse støjkrav og være godkendt. I Tyskland er der krav om kørsel med originale udstødninger eller TÜV godkendte eftermonterede udstødninger. Dæk må ikke være ældre end 4 år.

Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Henrik om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære fællestursteknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt på rejsen er på ca. 300 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt og beskrevet i programmet. Vi gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dagsstrækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil vælge at køre motorvej, så er man velkommen til at gøre det på egen hånd.

Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk rejse er der altid fokus på sikkerheden, og derfor er vores turleder naturligvis altid på motorcykel sammen med gæsterne.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt fra Padborg t/r bliver der kørt ca. 2.200 km på 9 dage.

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.


Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 16 deltagere på rejsen. Der er ofte 2/3 antal motorcykler i forhold til antal deltagere.

Turleder:

Turlederen møder gæsterne på rejsens første hotel. 

Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 
Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turledere er erfarne motorcyklister og vant til at rejse på motorcykel.

Turleder på denne rejse er Henrik Tang, der ejer Motour.dk og har rejst utallige gange i Tyskland. Henrik har naturligvis også kørt flere gange i områderne, som vi skal til på denne rejse.

Vores turledere er ikke guider, men turledere, og sørger for alt praktisk og informativt under rejsen. Turlederen er ikke en guide, der fortæller alt om historie, bygningers struktur og byggeteknik såvel som konge- og kejserrækker, men turlederne fortæller om praktiske ting og de erfaringer og den historie, de har forberedt sig på til rejsen. Turlederen oversætter naturligvis også ved de forskellige besøg, og står til rådighed omkring alt praktisk, check ind/ud og praktiske informationer omkring hver dags udflugter.

Indkvartering:
På denne rejse benytter vi 3 hoteller, hvilket gør den praktiske bagagehåndtering let for alle gæster. 

De 3 hoteller, som vi benytter på denne rejse, er af 3- og 4-stjernet kvalitet. To af hotellerne har dejlige swimmingpools og wellness-afdeling, og alle tre hoteller har sauna.

Alle hoteller byder på en god morgenbuffet og aftensmaden serveres hver aften som 3-retters middag eller buffet.

Der er wi-fi på alle hoteller. 

På alle hoteller skal der pr. nat/gæst betales et gebyr på € 2,5 til de lokale turistmyndigheder. Turistskat er inkluderet i rejsen for alle gæster.

Mellemovernatning:
Motour.dk tilbyder gerne forslag til mellemovernatning i Tyskland på udrejsen.
Da der er ankomst søndag. 2. juni, vil det være oplagt evt. at køre lørdag d. 1. juni og så tage en mellemovernatning på turen mod Sauerland. 
Vi foreslår, at man vælger at bo i området ved Harzen, hvis man ønsker en overnatning. 
Giv gerne besked om dette, når du bestiller rejsen, så vi kan give dig forslag til mellemovernatning. Skriv det gerne på bemærkningslinjen i bookingskemaet.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.


Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/11 2018. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Prisoversigt:

6.850,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
1.150,- i enkeltværelsestillæg

Prisen inkluderer:

Rejselængde og forplejning:
• 9 dages rejse
• 8 overnatninger på 3 hoteller i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen
• Morgenmaden består af morgenbuffet
• Aftensmaden er 3-retters menu eller buffet

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter er inkluderet
• Entréer angivet i programmet er inkluderet:
- Besøg på Bad Berleburg
- Besøg på middelaldermuseum
- Overfart med færge over Weser-floden
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk


Diverse:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)