Torsdag 30. maj til søndag 2. juni 2019

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • Alle overnatninger på samme fine 3-stjerne hotel
  • Morgenmadsbuffet
  • 3-retters middag hver aften
  • Alle entréer til besøg på rejsen iht. program
  • Færgeoverfarter over Weser-floden
  • Turleder på motorcykel

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

Fra kr. 3.350,-

Bestil rejsen her4 dages rejse til Weser Bergland. Tyskland. Kristi Himmelfart.

Kristi Himmelfartsferie i Weser Bergland.

Velkommen til vores flotte klassiker til Weser Bergland, der nu er lavet med et helt nyt og udvidet rejseforløb på 4 dage.

Motour.dk har lavet motorcykelrejser til Weser Bergland gennem 10 år. Vi holdt en pause fra 2014 til 2019, men nu genopdager vi Weser Bergland med vores motorcykelgæster.

Vi bor centralt i Weser Bergland i en hyggelig bindingsværksby på vores gode 3-stjernede hotel. Hotellet er et familiedrevet hotel i flot bindingsværksstil, hvor der både er hygge og sjæl.

Rejsen i Kristi Himmelfarts-ferien er det helt rigtige tidspunkt for en dejlig forårsrejse, hvor vi kører fællesture på hyggelige veje i Weser Bergland. Vejret er mildt og lunt, og ofte oplever vi, at sæsonen er 3 uger foran det vejr, vi har i Danmark - rigtigt motorcykelvejr!

Vi bor kun et par kilometer fra det kendte "Köterberg", et bjerg, der ligger ca. 600 meter over havets overflade og er områdets højeste bjerg. Köterberg kommer vi også til at køre op til mere end én gang på rejsen, for ruten er populær og rigtig fin at køre. Herfra er der en flot udsigt over Weser Bergland, hvor vi opholder os.

Rejseperiode: Torsdag 30. maj til søndag 2. juni 2019.

1. Rejsedag. Torsdag 30. maj 2019. 
Ca. 410 km fra grænsen til hotellet.

Denne dag er første rejsedag, og derved også ankomstdagen på vores første hotel. 

Da rejsedeltagerne kommer fra hele landet, skal rejsedeltagerne i dag selv køre direkte til hotellet i Weser Bergland. 

Sammen med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager ca. 14 dage inden afrejse, er en deltageroversigt, så der er mulighed for at følges ad efter nærmere og individuel aftale.

Vi bor i hjertet af Weser Bergland i en hyggelig bindingsværks by i et bakket terræn. 

Dit værelse er klart fra kl. 15.00, hvis du har mulighed for at ankomme så tidligt. 

Der er forskellige muligheder for at køre til Weser Bergland i forhold til, hvorfra du kommer i Danmark. Du kan vælge at køre direkte fra din bopæl til Weser Bergland. Hvis du ønsker vejledning til et godt hotel som du kan benytte som mellemovernatning fra fredag til lørdag, så anbefaler Motour.dk gerne en indkvartering syd for Flensborg.

Turlederen er på hotellet fra ca. kl. 17.00, idet han er på udflugt med gæster, der har valgt at deltage på en af de to andre rejser til Weser Bergland. 

Der er middag kl. 19.00 på hotellet, og der forventer vi, at alle er ankommet og spiser med. 

Efter middagen afholdes et velkomstmøde, hvor turlederen fortæller praktisk om rejsen og de kommende dage. 

Herefter er der tid til at lære hinanden at kende og snakke om de kommende dages oplevelser. 

Overnatning i de hyggelige værelser.

2. Rejsedag. Fredag 31. maj 2019. Ca. 220 km.
Efter en god nats søvn, er der i dag dejlig morgenmadsbuffet på hotellet. 

I oplever vi en stor og varieret del af det skønne Weser Bergland.

Ruten byder i dag på ruter, der bl.a. går gennem nogle af de kendte veje som f.eks. "Weser Talstrasse", "Strasse der Weserrenaissance", "Deutsche Märchenstrasse" og "Deutsche Mühlenstrasse", der, som titlerne angiver, byder på nogle flotte oplevelser.

Vi forlader hotellet kl. 08.30 efter morgenmaden, og i dag kører vi i en ny egn, nemlig i nordlig retning gennem bakkede landskaber og skønne dale. Vi kommer bl.a. til at krydse Weser-floden 4 eller 5 gange, og vi kommer forbi det kendte område ved "Porta Westfalica", ligesom vi har mulighed for en formiddagspause ved en motorcykel-butik, hvis nogle har lyst at se på lidt tysk motorcykeludstyr.

Målet i dag er et besøg på "Wasserstrassekreuz Minden". Her bliver der pause for at se det store bygningsværk, der gør at Weser-floden og Mittellandkanal krydser hinanden - uden at de berører hinanden, der hvor de krydser hinanden. Vandene løber ikke sammen, men der er lavet et kæmpe bygningsværk med en bro, der leder Mittellandkanal over Weser-floden, og naturligvis et sluseanlæg, der bringer de mange fragtskibe fra Mittellands kanalens høje kanal-niveau og ned til Weser flodens lavere vandniveau! Et storslået bygningsværk og et spændende besøg.

Efter et betagende bygningsværk kører vi igen ud på landet og oplever de små landeveje. Frokost spises på et typisk tysk biker-treff, hvor vi møder andre motorcyklister. Her er der masser af motorcykler, tysk ordentlighed og struktur og hygge og god billig mad. Her kan vi spise en "Strammer Max" eller en "Pluto" eller få en god Bockwurst og en dejlig kage, priserne er meget meget fornuftige. 

Efter et specielt frokost sted bruger vi eftermiddagen på en fin rute tilbage mod Schwalenberg. Her kører vi ad mere kurvede veje med en del sving, der bringer os gennem de bakkede landskaber.

Vi krydser i dag Weser-floden mange gange ad broer. Til eftermiddag holder vi en sidste kaffepause tæt ved floden. Herfra tager vi også den sidste flodsejlads, inden vi kører tilbage til vores hotel. 

Efter hjemkomst og happy hour i hotellets bar bydes der til aften på en hyggelig og god middag.

5. Rejsedag. Lørdag 1. juni 2019. Ca. 220 km.
I dag skal vi også afsted fra hotellet kl. 08.30. Vi byder i dag på en fin og ny udflugt med et par lange strækninger og sidenhen gode pauser.

Formiddagens strækning går ad den længste rute mod vest på denne rejse. Vi kører i formiddag ad mange små landeveje gennem frodige marker og skove. Ruten er varieret og vores første stop er efter 85 km kørsel. Vi gør naturligvis en strække ben pause undervejs til vores formiddags destination, der er den opdæmmede sø ”Diemelsee”, der er beliggende i Nordrhein-Westfalen.

Diemelsee er en opdæmmet sø, hvor man også bruger vandet til drikkevand og vandkraft vand til brug i de omkringliggende større byer, f.eks. Paderborn. Vi gør pause ved dæmningen ved søen, hvor turbineværket er bygget. Her er der en god foto mulighed og tid til at se det store bygningsværk.

Herefter er det vores tanke, at vi skal følge Diemel-åen her fra den opdæmmede sø og til Weser floden. Vi vil nok blot benævne åen som en bæk, men vi forsøger at følge den, og kommer også igennem en by med navnet Diemelstadt.

Vi ender ruten i en hyggelig middelalderby tæt ved Weser floden. Her bliver der mulighed for at besøge et hyggeligt museum, der beretter om middelalderbyen og livet her ved Weserfloden gennem tiderne. Hvis der er stemning for det, er der også mulighed for en kaffepause ved en gammel flot middelalder borgruin, hvorfra der også er flot udsigt over landskaberne.

Nu kører vi i løbet af ganske kort tid direkte til Weser floden, som vi krydser via en bro og på ruten langs floden gør vi endnu et stop ved den flotte ”Sky Walk” som giver os det sidste vue ud over Weser floden. Vi følger herefter Weser de sidste 15 km inden vi begiver os mod vores hotel.

Sidste stop på ruten bliver det kendte udsigtspunkt ”Köterberg” i kort afstand fra vores hotel. Her afsluttes udflugten med mulighed for en ekstra tur op og ned ad bjerget og evt. en kop kaffe på toppen af bjerget, inden vi kører til vores hotel. 

I aften er der afslutningsmiddag kl. 19.00.

Her runder turlederen rejsen af og aftaler nærmere med rejsedeltagerne omkring deres afrejse i morgen.

6. Rejsedag. Søndag 2. juni 2019. Ca. 410 km til grænsen.
I dag er det hjemrejsedag, og rejsedeltagerne planlægger selv deres individuelle hjemrejse til Danmark.

Der kan spises morgenmad tidligt, og det er let at køre hjem fra Weser Bergland til Danmark. Uanset om du skal til Sjælland eller Jylland går ruten let ad motorvej en stor del af strækningen. De første 80 km går lettest ad hovedveje og efterfølgende er der motorvej enten til Puttgarden eller Flensborg.

Turlederen kører ikke med til Danmark, idet han i dag forlader hotellet for at køre til en ny destination for at starte en ny gruppe op.

Sværhedsgrad:
Alle kan deltage på rejsen, idet den er tilrettelagt således, at alle skulle kunne følge med og klare de forholdsvis korte dagsture. Den længste dagsetape er fra Danmark til hotellet, og det kan alle klare.

Vi kører på rejsen i bakket terræn, men det er kun op til 300-400 meter højt så derfor meget let og tilgængeligt. Landevejene er gode at køre på.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.

Hvis du kører på en motorcykel, der er ældre end 1980, og som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Din motorcykel skal naturligvis overholde de gængse støjkrav og være godkendt. I Tyskland er der krav om kørsel med originale udstødninger eller TÜV godkendte eftermonterede udstødninger. Dæk må ikke være ældre end 4 år.

Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere, kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Henrik om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære fællestursteknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt er på ca. 350 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt og beskrevet i programmet. Vi gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dags strækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil vælge at køre motorvej, så er man velkommen til at gøre det på egen hånd.

Det er absolut nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk rejse er der altid fokus på sikkerheden, og derfor er vores turleder naturligvis altid på motorcykel sammen med gæsterne.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt fra Padborg t/r bliver der kørt ca. 1.300 km på 4 dage.

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse.

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 16 deltagere på rejsen. Der er ofte 2/3 antal motorcykler i forhold til antal deltagere.

Turleder:
Turlederen møder gæsterne på rejsens første dag på hotellet.

Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter.

Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turledere er erfarne motorcyklister og vant til at rejse på motorcykel.

Turleder på denne rejse er Peter Holst, der har rejst på rigtig mange Motour.dk rejser og har været mange gange i Tyskland. Peter er kendt af mange gæster som en god motorcyklist og han er seriøs med et smil på læben. Peter har naturligvis også kørt i Weser Bergland flere gange før.

Vores turledere er ikke guider, men turledere, og sørger for alt praktisk og informativt under rejsen. Turlederen er ikke en guide, der fortæller alt om historie, bygningers struktur og byggeteknik såvel som konge- og kejserrækker, men turlederne fortæller om praktiske ting og de erfaringer og den historie de har forberedt sig på til rejsen. Turlederen oversætter naturligvis også ved de forskellige besøg, og står til rådighed omkring alt praktisk, check ind/ud og praktiske informationer omkring hver dags udflugter.

Indkvartering:
På denne rejse benytter vi et dejligt 3-stjernet hotel. Det betyder, at der ikke skal skiftes hotel på rejsen.

Vi bor på et dejligt hotel i bindingsværksstil med god personlig service, idet ejeren af hotellet selv er her hele tiden.

Alle værelser er af god standard med bad og toilet. Her er tillige tv med satellit. Mange værelser har flot udsigt, og ofte balkon eller terrasse.

På denne rejse tilbyder hotellet fri benyttelse af deres sauna.

Hotellet byder hver morgen på morgenbuffet med stort udvalg i brød, pålæg, smør, syltetøj, skærepålæg, müsli og youghurt-produkter, mælk, kaffe, te, chokolade, juice. Her er tillige et udvalg af forskellige typer morgenkager.

Hver aften bydes på en god aftensmad, der serveres som 3-retters middag med menuvalg (på nær første aften, hvor gæsterne ikke har haft mulighed for at vælge menu, idet det gøres om morgenen til morgenmaden).

Hvis der er gæster, der har allergi eller andre forbehold for madvarer, bedes dette informeret til turlederen på rejsens første dag.

Hver aften er der "Happy Hour" på hotellet fra 18.00 il 19.00.

Der er adgang til wi-fi, der typisk kræver at rejsedeltageren modtager en kode fra receptionen på hotellet. Turlederen fortæller om dette ved ankomst til hotellet.

På alle hoteller skal der pr. nat/gæst betales et gebyr på € 2,5 til de lokale turist myndigheder. Turistskat er inkluderet i rejsen for alle gæster.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

Afbestillings- og rejse-forsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/11 2018. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Prisoversigt:

3.350,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
550,- i enkeltværelsestillæg

Prisen inkluderer:

Rejselængde og forplejning:
• 4 dages rejse
• 3 overnatninger på godt 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv, telefon
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen
• Morgenmaden består af stor morgenbuffet
• Aftensmaden er 3-retters menu

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter er inkluderet
• Entréer angivet i programmet er inkluderet:
- Krydning af Weser-floden med færger
- Besøg på Skywalk
- Besøg på museum i middelalderby
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk

Diverse:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden


Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)