Søndag 30. juli til torsdag 3. august 2023 AFVIKLET

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • Hotelophold på 4-stjernet mc-venligt hotel med bl.a. swimmingpool
  • Hotellet har mulighed for vask af mc og tørrerum til tøj
  • Opholdet er inkl.halvpension
  • To turledere på motorcykel
  • 3 dages udflugter rundt omkring i Telemark og Agder

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

Ændringer i dagsprogrammerne kan forekomme.

Fra 5.995,-Norge Telemarken Campinghytte 16/6 - 20/6 2024

Sommer i skønne Norge - Telemark og Suleskar/Lysebotn
Motour.dk byder på en rigtig dejlig rejse til vores broderland Norge. Rejsen foregår i slutningen af juli/begyndelsen af august, der ikke sjældent byder på dejlige og lune dage i Telemark.

Rejsen går til Vrådal i Telemark, hvor vi bor på et dejligt 4-stjernet historisk hotel.
Rejsen starter og slutter ved hotellet. Der er mange måder at komme til hotellet på; se mere om dette under "Rejseforløb".

Rejsen inkluderer halvpension for alle deltagere under opholdet i Norge, startende med aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på hjemrejsedagen

I rejsen er følgende inkluderet::

• Ophold på 4-stjernet historisk hotel
• Benyttelse af swimmingpool
• Halvpension startende med aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på hjemrejsedagen
• To turledere på motorcykel sammen med gæsterne
• 3 dages udflugter
• Alle udflugter er inkluderet med mulighed for museumsbesøg, besøg i stavkirker etc.
• Mulighed for sejltur med gammel turbåd på Nisser-søen (valgfrit og betales af deltagerne selv)

Hotelopholdet i Vrådal er på et dejligt historisk 4-stjernet hotel med ophold i enkelt- eller dobbeltværelser. Her er alle faciliteter og bekvemmeligheder, en god bar og meget hyggelige opholdsrum. Hotellet kan dateres helt tilbage til 1864, hvor den første generation af familien Straand åbnede gæstgiveriet bygget i træ. Denne oprindelige bygning er fortsat en del af Straand Hotel, der i 2019 har 5. generation ansat på hotellet, og nu er blevet en del af den kendte hotelkæde "Historiske Hoteller". Hotellet har en dejlig wellness-afdeling med swimmingpool, sauna og massagerum.

Der køres forskellige spændende ture i Telemark med flotte ruter med masser af udsigt, skønne pauser f.eks. ved Telemarkskanalen, flotte stavkirker, højt oppe på fjeldet og med mulighed for besøg på museer eller seværdigheder, hvis gæsterne har lyst hertil. En af dagsturene går ad den fantastiske Suleskarvegen og derefter ad en skøn serpentinervej ned til Lysebotn ved Lysefjorden.

Se det udførlige rejseprogram her på siden.

Billederne på præsentationen er dels fra hotellet, fra tidligere Motour.dk ture og andre rejser i de pågældende områder i  Norge. Rejsen gennemføres ved mindst 10 deltagere.

Rejseperiode: søndag 30.juli til torsdag 3. august 2023.

1. Rejsedag.  Søndag 30.juli 2023. Ankomst.
Denne dag er første rejsedag, og dermed også ankomstdagen i Norge. Du står selv for at planlægge din rejse til hotellet. Der er mange muligheder:

Fra Jylland:

Færge Hirtshals - Kristiansand, derefter knap 200 kms kørsel til hotellet afhængig af valgt rute

Færge Hirtshals - Larvik, derefter ca. 140 kms kørsel til hotellet afhængig af valgt rute

Fra Sjælland:

Færge København - Oslo, derefter ca. 200 kms kørsel til hotellet afhængig af valgt rute

Kørsel fra København til Strömstad via Øresundsbroen ca. 475 km. Derefter færge fra Strömstad til Sandefjord  (2,5 time) og ca. 160 km til hotellet afhængig af valgt rute.

Sammen med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager ca. 1 uge inden afrejse, er en deltageroversigt, så der er mulighed for at følges ad til hotellet for dem, der ønsker det.

Vær opmærksom på, at du søndag 7. august bør ankomme til hotellet i Vrådal tidsnok til, at du kan deltage på velkomstmødet kl. 17 og ikke går glip af vigtige informationer.

2. Rejsedag. Mandag 31.juli 2023.  Ca. 170 km.
Efter morgenmaden starter vi kl. 9 på vores første udflugt i Telemark. Det er en flot udflugt, der giver nogle gode pauser undervejs. Ruten passerer udgangspunktet for  den kendte Telemarkskanal, som er 105 km lang og går fra Dalen til Skien med 18 sluser på vejen. Vi holder en pause ved en flot stavkirke, før vi følger en skøn serpentinervej ned ad fjeldet.
Vi fortsætter til et meget lidt kendt, men fantastisk flot udsigtspunkt, hvor vi holder en kort pause.
Turen fortsætter nordpå til et meget populært skisportsområde, hvor vi holder frokostpause - vi finder en café eller køber sandwiches, som vi kan nyde i det fri.

På ruten tilbage mod Vrådal bliver der mulighed for at opleve "skisportens vugge" i Morgedal. Her er der et museum, der beretter om, hvorledes skiløbet blev opfundet, og hvilken betydning det har haft for den norske kultur. Der holdes en pause ved museet, og herfra kan man let selv køre de sidste få kilometer til vores hotel efter museumsbesøget. Det er frivilligt at besøge museet, og derfor er entré ikke inkluderet.
Middagen spises ca. kl. 19.00 på hotellet.

3. Rejsedag. Tirsdag 1. august 2023.  Ca. 275 km.
Vi starter kl. 9 efter morgenmaden. Vi skal først op på et højfjeldsplateau med fantastisk natur - det er over trægrænsen, og landskabet er bart, men meget smukt. Vi stopper for at strække ben og eventuelt tage billeder.
Turen fortsætter ned mod Vemork, hvor vi skal besøge det store museum, der fortæller om norsk industrihistorie og ikke mindst om de dramatiske sabotageaktioner, som fandt sted under 2. Verdenskrig - "kampen om det tunge vand". På Vemork arbejdede tyskerne intenst med at producere "tungt vand", som man skulle bruge i forbindelse med udviklingen af en atombombe. Englænderne og den norske modstandsbevægelse fik forhindret tyskernes videre arbejde, men der var en pris at betale i form af civile liv, der gik tabt. I forbindelse med museumsbesøget holder vi frokostpause.

Vi kører fra Vemork og passerer gennem Rjukan, som ligger så langt nede i dalen, at der en del af året slet ikke slipper sollys ned. Foretagsomme nordmænd har installeret "Solspeilet på Rjukan" - et sindrigt system af spejle indbygget i fjeldsiden, som kaster solstråler ned på byen torv i den mørke tid.
Vi kører nu op på fjeldet igen og passerer Telemarks højeste punkt, Gaustatoppen. Også her stopper vi selvfølgelig for at tage billeder af det fantastiske landskab.
Vejen tilbage til hotellet i Vrådal fører os ned ad fjeldet igen og ad en skøn vej, der bugter sig langs en sø, hvor der efter sigende skulle leve Norges svar på Loch Ness uhyret......
Denne aften spiser vi naturligvis igen en god middag på hotellet.

4. Rejsedag. Onsdag 2. august 2023. Ca.400 km, alternativt ca. 190 km.
Denne sidste udflugt vil af mange nok opfattes som rejsens højdepunkt. Vi skal mod vest, ad den næsten ubegribeligt smukke og dejlige Suleskarvegen, der om sommeren byder på sving efter sving igennem et næsten måneagtigt landskab. Den er åben fra slutningen af maj til slutningen  af oktober.
Om vinteren er vejen usynlig - dækket af sne som den er. Vi skal helt ned i bunden til
Lysebotn ved Lysefjorden, og vejen derned byder på 27 sving; ét af dem endda mit inde i en flot gammel tunnel. På vejen tilbage til hotellet får vi lov at nyde svingene og Suleskarvegen igen, inden vi tager en mere nordlig rute tilbage til hotellet.
Alternativ, kortere udflugt, ca. 190 km:
Virker turen til Lysebotn som en lidt stor mundfuld, eller ønsker man bare en lidt kortere køredag, kan man istedet vælge en dejlig tur til det østlige Telemark.
Turen køres af den ene af turlederne og går ad smukke veje, gennem skove og forbi blinkende søer. Der gøres holdt i en by, der er et vigtigt knudepunkt  på Telemarkskanalen, og der bliver mulighed for at fotografere de imponerende sluser,  som passerende skibe skal igennem. Turen tilbage til hotellet står ikke tilbage for udturen hvad angår dejlige veje og smuk natur.

Middag på hotellet om aftenen.

5. Rejsedag. Torsdag 3. august  2023. Hjemrejse.
Hvis nogle gæster ønsker det, kører turlederen gerne en kort afslutningsudflugt i området, men ellers er dagen idag hjemrejsedag, og vi tager afsked med hinanden efter en flot rejse til Telemark.

Sværhedsgrad:

Du har erfaring som motorcyklist og respekterer de regler, der er for at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Du skal ikke være racerkører, men på den anden side smile, når vejen svinger. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Anders om dette. Han forklarer gerne fællestursteknikken, så du ved, hvordan kørslen foregår - det er ikke svært. Se også fanen "Om kørslen" i hovedmenuen på www.motour.dk.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.
Den længste lokale dagsudflugt på rejsen er på ca. 400 km (men der kan vælges en selvkørt, kortere udflugt på ca. 190 km. hvis man ønsker dét - se mere under "4. rejsedag"
i "Rejseforløb".

Hvis du kører på en ældre motorcykel, som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være sikker på, at den kan klare turen. For alle gælder det, at motorcyklen skal overholde de gældende støjkrav og være godkendt. Det er vigtigt, at bremser, styretøj, lys, kølesystem, olie, dæk og kæde er iorden.

Motorstørrelsen på motorcyklen er ikke afgørende, men den skal ubesværet kunne følge med til både motorvejs- og landevejstempo, også  med din oppakning og eventuel bagsædepassager; det er nødvendigt at kunne følge den almindelige trafikrytme.

Scootere kan ikke deltage på rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online eller pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt bliver der kørt ca. 850 km på de 3 udflugtsdage. Hertil skal du lægge rejsen frem og tilbage til hotellet.

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse/lejlighed, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse på hotellet.

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager ca.  1 uge inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til 12 deltagere på rejsen.

Turledere:
Turlederne møder gæsterne på hotellet på ankomstdagen.
Turlederne sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 
Turlederne har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turledere er erfarne motorcyklister og vant til at rejse på motorcykel.

Turledere:
Turleder på denne tur er Anders Andersen.
Anders har kørt motorcykel siden 2010 og har haft flere forskellige motorcykler; han kører idag Yamaha XTZ 1200 Super Ténéré. Anders er halvt norsk og har derfor kørt en del i Norge, men han har også kørt meget i Danmark, Sverige og Tyskland. Death Valley på Harley i USA har han også prøvet. Han har været turleder på Motour.dks rejser til Mosel, Harzen, Rügen og Telemark i 2020, og på rejserne Danmark Vest, Danmark Øst, Motour.dk Overnite,  Tyskland/Luxembourg og Norge / Telemark i 2021.
Anders er  indehaver af Motour.dk og står for hele arrangementet og alt det praktiske før og under hele rejsen.
Hjælpeturleder er Anne Elsborg, som kører Honda NC750 XAD. Anne har kørt meget mc i Europa og har taget diverse køretekniske kurser. Hun har været med på adskillige af Motours tidligere rejser.

Turlederne er ikke historikere eller turistguider, men de har selvfølgelig forberedt sig og fortæller de vigtigste ting om de steder, der besøges.

Indkvartering:
På denne rejse bor vi på samme hotel under hele rejsen.

4-stjernet hotel:
Det historiske 4-stjernede Straand Hotel er rammen for vores ophold i Telemarken. Fantastisk godt værtskab, flot kvalitet, masser af hyggelige historiske opholdsrum og gode faciliteter som indendørs swimmingpool og wellness-afdeling og 150 meter til den flotte Nisser-sø.

Hotellet er meget kendt som et yderst mc-venligt hotel, og der er bl.a. mulighed for mc vask og tørrerum med skovarmere til vådt tøj. Opholdet er inkl. halvpension, der starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med  morgenmad på hjemrejsedagen. Opholdet på hotellet inkluderer fri adgang til hotellets faciliteter.
Hotellet byder på en god morgenmad og aftensmad, og der er selvfølgelig wifi.

Rejsemateriale inden afrejse

Alle rejsedeltagere modtager ca. 1 uge inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.

Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/4 2019. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Prisoversigt:

Ophold på 4-stjernet hotel:
5.695,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
   800,- kr. i enkeltværelses tillæg

Prisen inkluderer:
• 5 dage, 4 overnatninger i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv
• 4-stjernet halvpension med aftensmad på ankomstdagen og morgenmad på hjemrejsedagen
• Fri adgang til hotellets faciliteter, f.eks. swimmingpool
• Fri internet

Aktiviteter/udflugter inkluderet:
• Alle udflugter er inkluderet, dog ikke eventuel sejltur på Nisser søen og entreer til museer
• To turledere på motorcykel fra Motour.dk

Diverse:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

• Transport til og fra hotellet i Telemark
• Benzin, lommepenge og frokost
• Drikkevarer
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. bompenge på små veje over fjeldene
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)
Forbehold:
Valutakurser pr. november 2022 er benyttet. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.