Torsdag 13. maj til søndag 16. maj 2021

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • 4 dages rejse med 3 overnatninger
  • Overnatninger på kroer/hoteller i Jylland
  • Morgenmadsbuffet
  • 2-retters middag eller buffet hver aften
  • Turleder på motorcykel
  • Udflugter alle dage

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

Ændringer i dagsprogrammerne kan forekomme.

Fra 3.995,-4 dages rejse til det vestlige Danmark. Torsdag 13/5 - søndag 16/5 2021 AFVIKLET

Forårstur i Vestdanmark

Rejsen starter og slutter ved et fælles mødested nær Roskilde på Sjælland og går over Fyn videre til Syd-, Midt-, og Østjylland.
Rejsen inkluderer halvpension for alle deltagere på overnatningsstederne, startende med aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på hjemrejsedagen.

I rejsen er følgende inkluderet::

• Overnatning på danske kroer/hoteller
• Halvpension startende med 2-retters aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på hjemrejsedagen
• Turleder på motorcykel sammen med gæsterne
• Alle udflugter

På dagsturene køres der på landeveje og mindre veje gennem vores smukke land, og der stoppes ved forskellige besøgssteder og seværdigheder. Se det detaljerede program under "Rejseforløb".
Rejsen gennemføres ved mindst 10 deltagere.

Rejseperiode: torsdag 13. maj til søndag 16. maj 2021. De angivne køredistancer er omtrentlige.

Generelt om pauser og frokost:
Der holdes jævnligt strække-ben pauser på turene. Der er normalt ikke indlagt en decideret lang frokost med bordbestilling et bestemt sted, men der vil altid være steder undervejs, hvor man kan købe mad . Desuden vil overnatningsstedet ofte kunne tilbyde en madpakke, man kan tage med på dagens tur. Dette vil der blive informeret om inden rejsens start. På denne rejse er der dog indlagt en "rigtig" frokost på 3. rejsedag.

1. Rejsedag. Torsdag 13. maj 2021. Fra Roskilde via Sydvestsjælland og Sydfyn til Bov nær den dansk/tyske grænse. Ca. 235 km.
Denne dag er første rejsedag, og den starter kl. 11.00 fra et fælles mødested i Roskilde. Der er ikke indlagt nogen egentlig frokostpause, så det anbefales eventuelt at tage mad og drikke med.
Vi kører ad de sydsvestsjællandske veje og holder en pause ved en af de mange smukke søer, inden vi kører over Storebæltsbroen. Vi fortsætter over Sydfyn og ankommer til Bøjden, hvor vi skal med færgen kl. 16.00. Færgen til Fynshav tager 50 minutter  (bestil eventuelt billeten online i forvejen på www.alslinjen.dk). Vel iland kører vi en fin tur over Als til vores overnatningssted - en hyggelig kro nær grænsen, hvor vi spiser aftensmad sammen.

2. Rejsedag. Fredag 14. maj 2021. Ca. 275 km.
Vi spiser morgenmad og mødes ved cyklerne kl.9. Vi kører først mod vest og ud til Højer Sluse, hvor vi holder en  kort pause og nyder det smukke sted. Vi fortsætter tilbage ind i landet og besøger en spændende arkæologisk udgravning med tilhørende spændende museum.
Vi skal også se et flot sønderjysk slot.
Vi fortsætter nordpå gennem midtjylland, inden vi sidst på eftermiddagen ankommer til en dejlig kro lige ned til Gudenåen, hvor vi spiser aftensmad og hygger os, inden vi er klare til en god nats søvn.

3. Rejsedag. Lørdag 15. maj 2021. Ca. 300 km.
Vi starter efter morgenmaden kl. 08.30 for at kunne  nå dagens spændende program. Vi starter med at køre op til "Mustard Point" - nedkastningsstedet, hvor Hvidstengruppen under 2.Verdenskrig tog imod både faldskærmssoldater og våben fra de allierede. Her møder en lokal guide os, som vil fortælle os om stedet og dets historie. Vi kører derfra et kort stykke til et hyggeligt sted, hvor guiden vil byde på en kop kaffe.
Efter dette spændende besøg kører vi østpå og ud på Djursland, hvor vi holder pauser på forskellige flotte steder, inden vi kører ind til Ebeltoft. Her har vi frokostpause kl. 13.30 på en rigtig hyggelig restaurant inde i byen, hvor stegt flæsk og persillesovs venter på os (man vil også kunne bestille andre retter, hvis man ønsker det; det angives i bestillingsformularen).
Efter denne dejlige frokost kører vi videre mod vest, ind gennem Smilets By Århus, inden vi ankommer til vores sidste overnatningssted, der ligger lige ved Skanderborg Sø.
Aftensmad og foredrag med Jørgen Rath Nielsen, en meget erfaren MC betjent blandt andet kendt fra TV programmerne “Politijagt” og “Fanget på politiets kamera” samt utallige køretekniske kurser holde foredrag for deltagerne. Emnerne vil være køreteknik, udstyr, sikkerhed, motorcyklers rolle i Tour de France m.m. Man vil selvfølgelig kunne stille spørgsmål til Jørgen, og mon ikke der også kan falde en anekdote eller to af?”

4. Rejsedag. Søndag 16. maj 2021 . Fra Østjylland over Fyn og tilbage til rejsens startsted ved Roskilde. Ca. 330 km.
Denne dag er både sidste udflugtsdag og hjemrejsedag. Efter morgenmaden kører vi ned gennem det østlige Jylland og stopper ved den gamle Lillebæltsbro. Vi fortsætter over Fyn og besøger en fascinerende jernalderlandsby, som viser livet fra 500 år før Kr.f. til ca. 1100 år efter Kr.f. I landsbyen finder man rekonstruerede huse i et lille bysamfund, som alle er fungerende og kan bruges, som de blev brugt i fortiden.
Vi kører  det sidste stykke over Fyn og kører over Storebæltsbroen til Sjælland. Lige efter broen holder vi pause - nogle vil måske herfra køre direkte hjem, men alle er velkomne til at følge med turlederen ad de midtsjællandske landeveje til mødestedet ved Roskilde, hvor vi startede rejsen. Her siger vi tak for turen til hinanden, inden vi kører hjem.

 

 

 

Sværhedsgrad:
Du har en vis erfaring som motorcyklist og respekterer de regler, der er for at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Du skal ikke være racerkører, men på den anden side smile, når vejen svinger. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Anders om dette. Han forklarer gerne fællestursteknikken, så du ved, hvordan kørslen foregår - det er ikke svært.
Den længste dagsetape er hjemrejsen fra overnatningsstedet i Østjylland tilbage til rejsens startsted nær Roskilde og er på ca. 330 km.  Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.Den længste dagstur på rejsen er på ca. 300  km.

Hvis du kører på en ældre motorcykel, som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være sikker på, at den kan klare turen. For alle gælder det, at motorcyklen skal overholde de gældende støjkrav og være godkendt. Det er vigtigt, at bremser, styretøj, lys, kølesystem, olie, dæk og kæde er iorden.

Motorstørrelsen på motorcyklen er ikke afgørende, men den skal ubesværet kunne følge med til både motorvejs- og landevejstempo, også  med din oppakning og eventuel bagsædepassager; det er nødvendigt at kunne følge den almindelige trafikrytme.

Scootere kan ikke deltage på rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online eller pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

 

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt bliver der kørt ca. 1150 km på de 4 rejsedage. Hertil skal lægges kørsel til og fra turens start- og slutsted.

 

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, men ønsker at bo i delt dobbeltværelse, forsøger Motour.dk at sørge for, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene -  bor sammen med en af samme køn. Hvis der er et ulige antal gæster, der ønsker at dele dobbeltværelse/lejlighed, vil den sidste, der bestiller, skulle tilkøbe enkeltværelse på hotellet.

Du får en oversigt over deltagere i de sidste papirer, som du modtager ca. 14 dage inden afrejse.

 

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 12 deltagere på rejsen, inklusive bagsædepassagerer.

Turleder:
Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 
Turlederen har lagt rejseplanen og lagt ruter og fundet pausesteder. Turlederen er erfaren motorcyklist og vant til at rejse på motorcykel.

Turleder:
Turleder på denne tur er Anders Andersen.
Anders har kørt motorcykel siden 2010 og har haft flere forskellige motorcykler; han kører idag Yamaha XTZ 1200 Super Ténéré. Anders er halvt norsk og har derfor kørt en del i Norge, men han har også kørt meget i Danmark, Sverige og Tyskland. Death Valley på Harley i USA har han også prøvet. Han har været turleder på Motour.dks rejser til Mosel, Harzen, Rügen og Telemark i 2020.
Anders er  indehaver af Motour.dk og står for hele arrangementet og alt det praktiske før og under hele rejsen.

Turlederen er ikke historiker eller turistguide, men han har selvfølgelig forberedt sig og fortæller de vigtigste ting om de steder, der besøges.

Indkvartering:
På denne rejse bor vi på to kroer og ét hotel. Opholdet er inkl. halvpension, der starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med  morgenmad på hjemrejsedagen

Rejsemateriale inden afrejse

 Alle rejsedeltagere modtager ca. 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

 

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.
Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.)

 

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/4 2019. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

 

 

Prisoversigt:

Ophold på kroer/hoteller:
3.995,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
   500,- kr. i enkeltværelses tillæg

Prisen inkluderer:
• 4 dage, 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på kroer/hoteller
• Halvpension med aftensmad på ankomstdagen og morgenmad på hjemrejsedagen
• Fri internet

Aktiviteter/udflugter inkluderet:
• Alle udflugter er inkluderet
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk

Diverse:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Broafgift Storebælt
• Færge Bøjden-Fynshav
• Drikkevarer
• Evt. parkeringsomkostninger
• Entréer til seværdigheder og museer
• Evt. afbestillingsforsikring (se nærmere under "INFO" fanen for tilvalg)