12 - 17/7 2020.

Inkluderet i rejsen:

  • 6 dages rejse med 5 overnatninger
  • Alle overnatninger på samme 3-stjernede hotel
  • Morgenmad
  • 3-retters middag eller buffet hver aften
  • Turleder på motorcykel
  • Besøg på vingård, hvis muligt
  • Mange flotte udflugter i Moseldalen, Ahrdalen, Rhinen, Huhnsrück og ved Nürburgring

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre.

Fra kr. 5.550,-Mosel. 6 dage. (Uge 29) sø 12/7 – fre 17/7.

Sommerrejse til Mosel i juli måned.

Rejsen går til Mosel dalen. Som du kan læse her i teksten, er denne rejse på 6 dage med mange forskellige oplevelser.

Du kommer bl.a. til at opleve følgende:

- Udflugter langs hele Mosel floden
- Udflugt til Rhinen
- Udflugt gennem den skønne Ahr-dal
- Flot sejltur på Mosel til den kendte Moselby Bernkastel-Kues (hvis muligt pga Corona restriktioner)
- Besøg på vingård (hvis muligt pga Corona restriktioner)
- Tur til Nürburgring for at se banen

Vi bor på rejsen på det samme hotel, der er et pænt 3-stjernet hotel direkte ved Mosel floden. Hotellet har pæne værelser, god forplejning og indendørs svimming pool (kan være lukket  pga Corona restriktioner). Hotellet ligger i en lille vinby ved Mosel, og der er en flot udsigt fra hotellet.
På denne rejse er der dansk turleder  med, der har planlagt hele rejseprogrammet og som kører motorcykel sammen med gæsterne.


Der kan forekomme ændringer i de enkelte dagsture.

Læs mere i rejseforløbet her på siden.

Rejseperiode: søndag 12. juli til fredag 17. juli 2020

1. Rejsedag. søndag 12. jul2020. Ca. 720/750 km.
Denne dag er første rejsedag og derved også ankomstdagen for alle gæster rejsen til Mosel. Fra Padborg til hotellet er der ca. 720 km, og fra Rødby ca. 750 km til hotellet.
Da rejsedeltagerne kommer fra hele landet, skal rejsedeltagerne i dag selv køre direkte til hotellet.

Motour.dk foreslår gerne et mellemovernatnings hotel for udrejsen, hvis man har lyst. Du får forslag til mellemovernatning sammen med bekræftelsen, når du bestiller rejsen.

Sammen med de sidste rejsepapirer, som rejsedeltagerne modtager inden afrejse, er en deltageroversigt, så der evt. er mulighed for at følges ad efter nærmere og individuel aftale med andre rejsedeltagere.

Dit værelse er klart på hotellet fra kl. 15.00.

Turlederen er på hotellet fra ca. kl. 17.00. Der forvenst afholdt velkomstmøde kl. 17.00 når alle gæster er ankommet og checket ind. Her fortæller turlederen om praktiske forhold for rejsen og de kommende dage.

Der er middag ca. kl. 19.00 på hotellet.

Herefter er der tid til at lære hinanden at kende og snakke om de kommende dages oplevelser.

2. Rejsedag. Mandag 13. juli 2020. Ca. 120 km.
Formiddagens udflugt går fra vores indkvartering ned langs Moselfloden og ind over de sydlige bakker langs Mosel. Her kører vi ind i baglandet, hvor vi oplever fine små og snørklede veje. Ruten giver deltagerne en god fornemmelse af vejene og de dejlige udsigter ved Mosel.

Vi returnerer til floden, og kører til en af de kendte vinbyer ved floden, nemlig Traben Trarbach, hvor der er en lille pause, inden vi fortsætter langs floden og oplever nogle af de nordlige og solbeskinnede bakkedrag med masser af vinmarker som vi kører gennem.

Vores frokostpause bliver i den kendte Mosel by Cochem, hvor der er rigeligt med muligheder for et godt måltid mad og en dejlig udsigt over floden.

Efter frokost går ruten over Mosel floden og gennem flere bakker og snoede veje retur mod vores hotel, hvor vi forventer at ankomme senest kl. 15.00.

Muligt besøg på vingård:
Hvis det kan arrangeres, vil der blive gennemført et besøg på en vingård, der ligger tæt ved vores hotel.
Efter at der er skiftet fra motorcykeltøj til almindeligt tøj går vi ca. 400 meter til en lokal vinbonde, hvor vi skal have et interessant vinbesøg.
Vi får mulighed for at prøvesmage forskellige vine, likører og evt. snapse som er lavet her på vingården.
Efter en hyggelig eftermiddag og spændende informationer om vinproduktionen ved Mosel, vandrer vi tilbage til hotellet, hvor der er middag ca. kl. 19.00.

3. Rejsedag. Tirsdag 14. juli 2020 ca. 160 km.
Vi kører fra hotellet kl. 09.00. Ruten fra hotellet går direkte mod Nürburg og Nürburgring motorbanen, med valg af de fineste veje, der byder på sving og bakker. 

Hvis der er åbent, kan vi besøge det store historiske motormuseum, hvor der er mulighed for at se køretøjer, der har været brugt på banen og høre om historier fra banen.
Vi spiser frokost ved Nürburgring.

Efter frokost kører vi ud til ”Nordschleife”, hvilket vil sige den store del af Nürburgring. Vi gør holdt ved det område, hvor man normalt kan købe sig en køretur på banen. Nordschleife er 22 km lang, og vi er sikkert heldige at se testbiler og biler, der træner til kommende løb. 

Vi fortsætter nu eftermiddagens udflugt og kører rundt langs Nordschleife, hvor vi holder ved flere tilskuerområder, hvortil vi kan køre og se direkte ind på banen. Det giver et godt indtryk af den meget store bane, der også kaldes ”Die Grüne Hölle”, altså det grønne helvede, idet banen er svær og farlig at køre på. 

Efter disse stoppesteder kører vi til en café.

Efter café- og banebesøg fortsætter vi nu ad nye østlige ruter gennem Eifel-land tilbage mod vores hotel. Vi kører gennem mange snoede landskaber. Vi forventer at være på hotellet hen på den sene eftermiddag efter en flot udflugtsdag.

Eftermiddagen eller aftenen kan måske bruges på en lille vandretur i området, inden middagen spises ca. kl. 19.00.

4. Rejsedag. Onsdag 15. juli 2020. ca. 265 km.
Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet gør vi klar til dagens udflugt med start kl. 09.00
Turen starter  udflugt i stik østlig retning mod Rhinen. Efter kørsel langs Mosel kører vi ind i en stor naturpark, der ligger mellem Mosel og Rhinen. Naturparken passeres i sydlig retning.

Der gøres om formiddagen også en strække-ben-pause på vores rute direkte mod Rhinen. På denne længere udflugt er første mål ved Rhinen en seværdighed ikke så langt fra Rüdesheim, der betragtes som en af vin-hovedstæderne ved Rhinen. Vi skal dog ikke til Rüdesheim, men til et stoppested ved det kendte ”Musetårn”, der ligger ude i floden. ”Mauseturm” – eller musetårnet – er et våben- og vagt-tårn, der blev placeret på en lille ø i Rhinen. Tårnet blev bygget i begyndelsen af de 14. århundrede og blev brugt til toldkontrol på Rhinen. Navnet Musetårn kommer fra gammelt tysk, hvor dele af ordet ”Mause/Muse/Muserie” betød at holde udkig, at lure eller at beskytte. Derfor er navnet brugt på denne måde. Der er også et sagn om Musetårnet, og den vil turlederen fortælle om.

Ruten fortsætter nu nedstrøms Rhinen, og efter kort tid holder vi igen en kort pause ved floden, så vi får et godt udsyn til Loreley-klippen. Klippen rejser sig 120 meter over vandet og markerer det smalleste stykke af Rhinen mellem Schweiz og Nordsøen. Navnet kommer fra de gamle tyske ord "luren" (se) og "ley" (sten), og oversættelsen kan være "Stenen, hvor man skal holde øje". Der er også en historie om den mytiske og skønne kvinde Loreley og hendes sagnomspundne klippe højt over Rhindalen. Hun var en kvinde, der ved sin skønne sang kunne lede skibene på afveje, så de sejlede på grund her i Rhinen. Vi får en god fotomulighed.

Herefter går ruten nu langs Rhinen, der har et helt andet udtryk end Moselfloden. Enkelte steder langs Rhinen ser man også vinmarker, men det er ikke som langs Mosel. Vi krydser Rhinen, og hver deltager betaler selv sin overfart, der typisk koster omkring fem euro for en motorcykel og en person.

Vi ankommer nu til vores frokoststed, der er en af Motour.dk’s gode samarbejdspartnere, en restaurant med danske aner, hvor værten taler dansk. Her er der mulighed for at få en god frokost til meget fornuftige penge.

Efter frokosten fortsætter ruten langs Rhinen mod næste stoppested i Koblenz ude ved Rhinen, hvor det kendte "Deutsches Eck" er. Her møder floderne Rhinen og Mosel hinanden. Her holdes der endnu en foto- og strække ben-pause, inden vi fortsætter langs Mosel, dvs. hele strækningen fra Rhinen til vores indkvartering. En flot og lang ruten langs Mosel. Der bliver sikkert om eftermiddagen tid til en kaffepause undervejs på ruten, inden vi ankommer sent på eftermiddagen til vores hotel.

Efter en fin udflugtsdag med forholdsvis mange kilometer vil gæsterne sikkert nyde det gode måltid mad på hotellet og et glas lokal vin eller øl til aften.

5. Rejsedag. Torsdag 16. juli 2020.  Ca. 170 km.
I dag har vi en fin lang udflugtsdag foran os, der bringer os i nye områder ved Moseldalen, og frem for alt et godt stykke væk fra Mosel.

Vi starter naturligvis dagen med morgenmad og er klar til afgang kl. 09.00

Ruten går mod syd og bringer os over Mosel-floden og videre ad små hoved- og biveje mod naturparken, der hedder Hunsrück. Dette område er den del af det tyske "Mittelgebirge", der grænser til floddalene ved Mosel mod nord og Rhinen i øst. 

I Hunsrück er mange af bjergene ikke højere end 400 meter, dog med enkelte bjergtoppe, der stikker op til 800 meter over havet. Et smukt landskab, der er en god afslutning på vores udflugtsdage. Hunsrück er tillige det geografiske område, hvor den tyske saga "Heimat" af Edgar Reitz blev optaget. Denne tv-serie er en god sammenligning med den danske "Matador". Heimat tv-serien blev vist i dansk tv i 1980'erne og er meget interessant, fordi den viser Tysklands udvikling fra 1. verdenskrig til 1980’erne. På udflugten stopper vi et sted eller to, hvor der har været scener i tv-serien, f.eks. i en lille landsby med en gammel smedje.

Ruten i dag er meget varieret og bringer os samtidig ind i store flotte landbrugsområder i et geografisk område, som sjældent besøges af turister. Det betyder god plads på vejene og masser af skøn uberørt natur. 

Vi forventer at være tilbage ved hotellet hen på eftermiddagen, og ser om vi holder kaffepause undervejs ved floden eller i bakkerne omkring Mosel.

Aftenen i aften er afslutningsaftenen og vi håber, at alle vil hygge sig efter nogle dejlige dage i Moseldalen. 

6. Rejsedag. Fredag 17. juli  2020. Ca. 720/750 km.
I dag er det hjemrejsedag, og rejsedeltagerne kan følges ad eller køre individuelt hjem til Danmark.

Ruten er let at køre mod Danmark, idet der i dag ingen tung trafik er på landevejene. Det er naturligvis oplagt at køre tidligt på morgenen og vi forsøger at få arrangeret tidlig morgenmad. 

Turlederne hjælper gerne deltagerne med det rigtige rutevalg inden afrejse.

Sværhedsgrad:
Alle kan deltage på rejsen, idet den er tilrettelagt således, at alle skulle kunne følge med og klare de fine dagsture. Den længste dagsetape er fra Danmark til hotellet første rejsedag, og det kan alle klare, alternativt vælge en overnatning på vejen.

Vi kører på rejsen i bakket terræn, men det er kun op til 500 meter højt så derfor meget let og tilgængeligt. Landevejene er gode at køre på.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.

Hvis du kører på en ældre motorcykel, som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være helt sikker på, at din maskine kan klare rejsen. At man kører på en ældre motorcykel er ingen hindring for at deltage, men det er vigtigt, at rejsedeltagerne forstår, at en god rejsegennemførelse også kræver, at deltagerne forstår vigtigheden af at være en harmonisk del af trafikken og derved have fokus på sikkerheden. Din motorcykel skal naturligvis overholde de gængse støjkrav og være godkendt. I Tyskland er der krav om kørsel med originale udstødninger eller TÜV godkendte eftermonterede udstødninger. Dæk må ikke være ældre end 5 år.

Motorcykler under 450 ccm3, såkaldte "kineser-motorcykler" eller scootere og el-motorcykler kan ikke deltage på rejsen.

Du skal være erfaren motorcyklist og vant til at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med os om dette. Normalt skal turlederen nok hjælpe dig med at lære fællestursteknikken at kende, så du ved, hvordan det foregår. Det er ikke svært, men det kræver, at du er en erfaren motorcyklist og vant til at køre i trafikken.

Den længste udflugt på rejsen er op til ca. 265 km. Det kan fint klares på en dag ved at køre en kombination af landeveje, og hovedveje, som der er planlagt og beskrevet i programmet. Vi gør meget ud af at tilrettelægge dagenes forløb, og de angivne dagsstrækninger er faktuelle kilometer. Det betyder også, at hvis en deltager hellere vil vælge at køre motorvej, så er man velkommen til at gøre det på egen hånd.

Det er nødvendigt at følge den almindelige trafikrytme, for ellers vil det gå ud over sikkerheden på rejsen, og på en Motour.dk-rejse er der altid fokus på sikkerheden, og derfor er vores turledere naturligvis altid på motorcykel sammen med gæsterne.

Rejsebeskrivelse og rejsebetingelser.
Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Du kører ialt ca. 700 km udflugter. Hertil skal du lægge rejsen til og fra Mosel. 

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, forsøger Motour.dk gerne at hjælpe med, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene - naturligvis bor sammen med en af samme køn. Hvis der rejser et ulige antal, der ønsker at dele dobbeltværelse, vil den sidste, der bestiller være nødsaget til at tilkøbe enkeltværelse (du kan naturligvis ikke annullere din bestilling, fordi Motour.dk ikke kan finde en makker til dig, det er blot en service uden garanti, men det lykkes ofte).

Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager inden afrejse.

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 10 deltagere på rejsen. Der er ofte 2/3 antal motorcykler i forhold til antal deltagere.

Turleder:
Turlederen møder gæsterne på rejsens hotel. 

Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 
Turlederen har lagt rejseplanen og fundet de gode ruter og pausesteder. Vores turleder er en erfaren motorcyklist og vant til at rejse på motorcykel. 

Turlederen har kørt i områderne, som vi skal til på denne rejse.

Turlederen er ikke en guide, der fortæller alt om historie, bygningers struktur og byggeteknik såvel som konge- og kejserrækker, men turlederen fortæller om praktiske ting og de erfaringer og den historie, han har forberedt sig på til rejsen. Turlederen  oversætter naturligvis også ved de forskellige besøg, og står til rådighed omkring alt praktisk, check ind/ud og praktiske informationer omkring hver dags udflugter.

Turleder:
Turleder på denne tur er  Anders Andersen.
Anders har kørt motorcykel siden 2010 og har haft flere forskellige motorcykler; han kører idag Yamaha XTZ 1200 Super Ténéré. Anders er halvt norsk og har derfor kørt en del i Norge, men han har også kørt meget i Danmark, Sverige og Tyskland. Death Valley på Harley i USA har han også prøvet. Anders har siden 15.10.19 været indehaver af Motour.dk.
Anders står for hele arrangementet og tager sig af alt det praktiske før og under hele rejsen.


Indkvartering:
På denne rejse benytter vi ét hotel, hvilket gør den praktiske bagagehåndtering let for alle gæster. 

Det hotel, som vi benytter på denne rejse er et godt 3-stjernet hotel af tysk kvalitet direkte ved Mosel floden. Hotellet er familieejet. Hotellet er løbende ombygget og moderniseret, men har samtidig også den traditionelle tyske hygge, der findes på Mosel-hoteller. Hotellet har egen swimmingpool og sauna (kan være lukket pga Corona restriktioner).

Hotellet byder på en typisk tysk morgenmad og aftensmaden serveres hver aften som 3-retters middag eller evt. buffet.

Der er wi-fi på hotellet og på alle værelser. 

På hotellet skal der pr. nat/gæst betales et gebyr på € 2,5 til de lokale turistmyndigheder. Turistskat er inkluderet i rejsen for alle gæster.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.


Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner hos vores samarbejdspartnere samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 10/10 2019. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Henrik Tang fra Motour.dk har taget de fleste af billederne på denne side.

Prisoversigt:

5.550,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
650,- i enkeltværelsestillæg

Prisen inkluderer:

Rejselængde og forplejning:
• 6 dages rejse
• 5 overnatninger i delt dobbeltværelse med bad og toilet, tv
• Halvpension fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen
• Morgenmad
• Aftensmaden er 3-retters menu eller buffet

Aktiviteter/udflugter:
• Alle udflugter er inkluderet iht. rejsebeskrivelsen
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk

Diverse:
• Lokale skatter, turist-skat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden


Prisen inkluderer ikke:
• Færge overfart ved Rhinen 
• Benzin, lommepenge, frokost samt drikkevarer til maden
• Evt. parkeringsomkostninger (pt. ingen kendte)
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under info for tilvalg)