Søndag 17/7 - mandag 25/7 2022

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • 9 dages rejse med 8 overnatninger
  • Morgenmad
  • 2-retters middag eller buffet hver aften
  • Turleder på motorcykel
  • Udflugter

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre. Billederne på præsentationen er dels fra hotellerne på rejsen, fra tidligere Motour.dk ture og andre rejser i de pågældende lande.

Ændringer i dagsprogrammerne kan forekomme.

Fra 7.995,-9 dages rejse til Tyskland, Tjekkiet og Østrig Søndag 17/7 - mandag 25/7 2022 AFVIKLET

Rejse til Tyskland, Tjekkiet og Østrig - 9 dage med 8 overnatninger.
Motour.dk har sat en ny spændende rejse sammen, der starter søndag 17/7 ved et mødested i Nordtyskland, fortsætter gennem Tjekkiet og slutter mandag 25/7 i det skønne Østrig.

Rejsen starter på et mødested nær Rostock i Nordtyskland  søndag 17/7 kl. 12. Rejsen går herefter til Berlin, Prag, Český Krumlov og Oberau i Tirol i Østrig.

I rejsen er følgende inkluderet:
• 8 overnatninger på 4 hoteller
• Halvpension med morgenmad og 2-retters aftensmad eller buffet
• Turleder på motorcykel sammen med gæsterne
• Alle udflugter


Se det detaljerede program under "Rejseforløb".
Som man kan læse, vil der komme yderligere detaljer om rejseruterne på de enkelte dage, men rejsen er i alt væsentligt færdig.
Rejsen gennemføres ved mindst 12 deltagere.
Billederne på præsentationen er dels fra hotellerne på rejsen, fra tidligere Motour.dk ture og andre rejser i de pågældende lande.

Rejseperiode: søndag 17. juli  til mandag 25. juli  2022. De angivne køredistancer er omtrentlige.

Generelt om pauser og frokost:
Der holdes jævnligt strække-ben pauser på turene. Der er ikke indlagt en decideret lang frokost med bordbestilling et bestemt sted, men der vil altid være steder undervejs, hvor man kan købe mad. Desuden tilbyder hotellerne ofte muligheden for at bestille en madpakke aftenen før, som man kan tage med på næste dags tur.

1. rejsedag. Søndag 17.juli  2022. Fra mødestedet nær Rostock til Berlin - ca.260 km.
Søndag 17/7 kl. 12  hilser vi på hinanden på mødestedet lidt udenfor Rostock og kører ad blandede veje mod Berlin. På vejen holder vi pause ved mindestedet for den tyske koncentrationslejr for kvinder fra 2. Verdenskrig Ravensbrück.
Når vi kommer til hotellet i Berlin, parkerer vi vores motorcykler trygt i den underjordiske garage.

2. rejsedag. Mandag 18. juli 2022. Fra Berlin til Prag ca.400 km.
Efter morgenmaden kører vi ud af det skønne Berlin og mod Prag. Vi holder blandt andet pause ved et af de mange meget smukke tyske slotte.
Når vi kommer til hotellet i Prag, parkerer vi vores motorcykler trygt i den underjordiske garage.

3. rejsedag. Tirsdag 19. juli  2022. Udflugt ud fra Prag. Ca. 100 km.
Vi kører ud fra hotellet, der ligger centralt i Prag. Vi skal lidt ud på landet og besøge et lille motorcykelmuseum. Vi er tilbage tidsnok til at kunnne slappe lidt af og formentlig tage en tur ind til Prag centrum med sporvognen eller undergrundsbanen.

4. rejsedag. Onsdag 20. juli 2022. Fra Prag til Český Krumlov - ca. 200 km
Denne dag skal vi videre fra vores hotel i Prag til den fantastisk smukke by Český Krumlov i det sydsvestlige Tjekkiet. Vi holder pauser med passende mellemrum.

5. rejsedag. Torsdag 21. juli 2022. Udflugt ud fra Český Krumlov Ca. 170 km.
Vi kører ud fra hotellet på en lokal udflugt til den smukke naboby Prachatice, og er tilbage tidsnok til at kunne slappe lidt af og gå rundt i Český Krumlovs smalle gader og stræder og nyde udsigten til høje spir og den smukke flod.

6. rejsedag. Fredag 22. juli 2022. Fra Český Krumlov til Oberau i Wildschönau  i Tirol - ca. 370 km.
Efter to dejlige dage i Český Krumlov skal vi videre mod vores sidste hotel på rejsen, som ligger i Oberau i skønne Tirol.

7. rejsedag. Lørdag 23. juli 2022. Udflugt ud fra Oberau i Wildschönau - ca. 280 km.
Idag skal vi ud og køre på den fantastiske Grossglockner Hochalpenstrasse – en ualmindelig smuk bjergvej med sving og udsigter i den absolutte verdensklasse.

8. rejsedag. Søndag 24. juli 2022. Udflugt ud fra Oberau i Wildschönau - ca. 290 km eller kør-selv dag
Denne dag kan man enten vælge at køre med turlederen på udflugt østpå, hvor vi blandt andet skal forbi resterne af Hitlers sommerresidens i Berchtesgaden, dvs. vi skal på udflugt ind i Tyskland. Vi skal også se Burg Hohenwerfen i Østrig, hvor den berømte film "Ørneborgen" er optaget. På vejen mod Burg Hohenwerfen kører vi på en rigtig flot panaromavej med fantastiske udsigtspunkter (afgift 5 Euro).

Alternativt kan man vælge at holde fri denne dag og eventuelt selv køre en tur efter eget valg. Turlederen og/eller hotellets reception kommer gerne med forslag.

9. rejsedag. Mandag 25. juli 2022 . Hjemrejse.
Denne dag er hjemrejsedag, dvs. efter morgenmaden siger vi pænt farvel til hinanden efter nogle dejlige dage i Tyskland, Tjekkiet og Østrig.

Sværhedsgrad:

Du har en vis erfaring som motorcyklist og respekterer de regler, der er for at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Du skal ikke være racerkører, men på den anden side smile, når vejen svinger. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Anders om dette. Han forklarer gerne fællestursteknikken, så du ved, hvordan kørslen foregår - det er ikke svært. Se også fanen "Om kørslen" i hovedmenuen på www.motour.dk.

Den længste dagsetape er 2.rejsedag på ca.  400km. Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.
Den længste lokale dagsudflugt på rejsen er på ca. 290 km.

Hvis du kører på en ældre motorcykel, som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være sikker på, at den kan klare turen. For alle gælder det, at motorcyklen skal overholde de gældende støjkrav og være godkendt. Det er vigtigt, at bremser, styretøj, lys, kølesystem, olie, dæk og kæde er iorden.

Motorstørrelsen på motorcyklen er ikke afgørende, men den skal ubesværet kunne følge med til både motorvejs- og landevejstempo, også  med din oppakning og eventuel bagsædepassager; det er nødvendigt at kunne følge den almindelige trafikrytme.

Scootere kan ikke deltage på rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online eller pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

 

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt bliver der kørt ca. 2100  km på de 8 køredage. Hertil skal du lægge kørslen til mødestedet og turen hjem fra det  sidste overnatningssted, men eventuelt fratrække 300 km, hvis du ønsker at holde en kørefri dag på på den 8. rejsedag, dvs. dagen inden hjemrejse.

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, men ønsker at bo i delt dobbeltværelse, forsøger Motour.dk at sørge for, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene -  bor sammen med en af samme køn. Hvis der er et ulige antal gæster, der ønsker at dele dobbeltværelse/lejlighed, vil den sidste, der bestiller, skulle tilkøbe enkeltværelse på hotellet.

Du får en oversigt over deltagere i de sidste papirer, som du modtager senest en uge inden afrejse.

 

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 15 deltagere på rejsen, inklusive bagsædepassagerer.

Turleder:
Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 
Turlederen har lagt rejseplanen og lagt ruter og fundet pausesteder. Turlederen er erfaren motorcyklist og vant til at rejse på motorcykel.

 

Turleder:
Turleder på denne tur er Anders Andersen.
Anders har kørt motorcykel siden 2010 og har haft flere forskellige motorcykler; han kører idag Yamaha XTZ 1200 Super Ténéré. Anders er halvt norsk og har derfor kørt en del i Norge, men han har også kørt meget i Danmark, Sverige og Tyskland. Death Valley på Harley i USA har han også prøvet. Han har været turleder på Motour.dks rejser til Mosel, Harzen, Rügen og Telemark i 2020, og på rejserne Danmark Vest, Danmark Øst, Motour.dk Overnite og Tyskland/Luxembourg i 2021.
Anders er  indehaver af Motour.dk og står for hele arrangementet og alt det praktiske før og under hele rejsen.

Turlederen er ikke historiker eller turistguide, men han har selvfølgelig forberedt sig og fortæller de vigtigste ting om de steder, der besøges.

Indkvartering:
4 forskellige hoteller på 9 rejsedage.

Opholdene er inkl. halvpension, der starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med  morgenmad på hjemrejsedagen.

Rejsemateriale inden afrejse

Alle rejsedeltagere modtager senest en uge  inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

 

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.
Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

 

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/4 2019. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

 

 

Prisoversigt:

Ophold  hotel:
7.995,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
   700,- kr. i enkeltværelses tillæg

Prisen inkluderer:
• 9 dage, 8 overnatninger
• Halvpension med aftensmad på ankomstdagen og morgenmad på hjemrejsedagen
• Parkering ved hotellerne (i Berlin og Prag i underjordisk garage, de øvrige steder på hotellets egen p-plads)

Aktiviteter/udflugter inkluderet:
• Alle udflugter
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk

Diverse:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Drikkevarer
• Evt. parkeringsomkostninger andre steder end ved hotellerne
• Entréer til seværdigheder og museer
• Vejafgifter, vignetter
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring