Søndag 11/7 - lørdag 17/7 2021

  • Udsolgt

Inkluderet i rejsen:

  • 7 dages rejse med 6 overnatninger
  • MC manøvrekursus 2-3 timer
  • Morgenmad
  • 2-retters middag eller buffet hver aften
  • Turleder på motorcykel
  • Udflugter

Se specifikationen af indholdet, rejseforløb og priser for rejsen her til højre. Billederne på præsentationen er dels fra hotellerne på rejsen, fra tidligere Motour.dk ture og andre mc ture i Tyskland.

Ændringer i dagsprogrammerne kan forekomme.

Fra 6.795-

Bestil rejsen her7 dages rejse til Tyskland med mc manøvrekursus. Søndag 11/7 - lørdag 17/7 2021 REJSEN ER UNDER FÆRDIGGØRELSE.

Sommertur til Tyskland, med mc manøvrekursus inkluderet.
Motour.dk tilbyder en ny rejse til vores Tyskland i sommeren 2021.

Rejsen starter på et mødested i det sydlige Jylland søndag 11/7 kl. 12. Her afholdes der et 2-3 timers manøvrekursus af en erfaren instruktør, kun for Motour.dks gæster.  Derefter overnattes der i Frörup syd for den dansk-tyske grænse, lidt syd for Bremen i delstaten af samme navn, i Winterberg i Nordrhein-Westfalen, to nætter i Trier i Rheinland-Pfalz, og rejsen slutter lørdag 17. juli på det sidste hotel nær Marburg i den tyske delstat Hessen.

I rejsen er følgende inkluderet:
• 6 overnatninger på 5 hoteller
• Halvpension startende med 2-retters aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på hjemrejsedagen
• Turleder på motorcykel sammen med gæsterne
• Alle udflugter


Se det detaljerede program under "Rejseforløb".
Rejsen gennemføres ved mindst 10 deltagere.

 

Billederne på præsentationen er dels fra hotellerne på rejsen, fra tidligere Motour.dk ture og andre mc ture i Tyskland.

Rejseperiode: søndag 11. juli  til lørdag 17. juli  2021. De angivne køredistancer er omtrentlige.

Generelt om pauser og frokost:
Der holdes jævnligt strække-ben pauser på turene. Der er normalt ikke indlagt en decideret lang frokost med bordbestilling et bestemt sted, men der vil altid være steder undervejs, hvor man kan købe mad . Desuden vil overnatningsstedet ofte kunne tilbyde en madpakke, man kan tage med på dagens tur.

1. Rejsedag. Søndag 11.juli  2021. Ca. 120 km.
Hertil skal lægges distancen du skal køre for at nå mødestedet for manøvrekurset, som ligger i den sydlige del af Jylland.
På mødestedet afholdes  der et 2-3 timers manøvrekursus af en erfaren instruktør, kun for Motour.dks gæster.  Herefter kører vi den til vores hyggelige overnatningssted lidt syd for grænsen.

2. Rejsedag. Mandag 12. juli 2021.  Ca. 400 km.
Efter morgenmaden kører vi sydpå og øst om Hamburg. Efter ca. 200 km kommer vi til Gedänkstätte Neuengamme, som vi skal besøge. Neuengamme er en tidligere arbejdslejr med teglværk fra 2.verdenskrig, hvor mange fanger, også danske,  mistede livet på grund af de usle forhold og det tvangsarbejde, de måtte udføre. Et sted til eftertanke.
Efter besøget i Neuengamme kører vi ad landeveje videre øst om Hamburg og syd om Bremen til vores overnatningssted, der ligger i en lille hyggelig by.

3. Rejsedag. Tirsdag 13. juli  2021. Ca.320  km.

Dagens tur tager os mod sydvest, hvor vi blandt andet gør holdt ved det store mindesmærke for Kejser Wilhlem i Porta Westfalica. Vi kommer også igennem Hameln, hvorfra eventyret om rottefængeren fra Hameln stammer, inden vi når vores hotel i den hyggelige by Winterberg.
<mere info om dagsruten kommer>

4. Rejsedag. Onsdag 14. juli 2021. Ca. 330 km.

Vi kører sydvestpå ad landeveje til vores dejlige overnatningssted i Trier i det sydvestlige hjørne af Tyskland, nær grænsen til Luxembourg.
<mere info om dagsruten kommer>

5. Rejsedag. Torsdag 15. juli 2021. Ca. 110 km.

Dagens rute er kort med de foregående dages relativt lange etaper in mente, men vi skal rundt i det smukke landskab og blandt andet besøge et stort slot i Luxembourg. 
<mere info om dagsruten kommer>

6. Rejsedag. Fredag 16. juli 2021 . Ca. 290 km.

Dagens tur indeholder et besøg på den berømte (og berygtede) racerbane Nürburgring. Det var hér, Niki Lauda 1. august 1976 havde en voldsom ulykke, som næsten kostede ham livet på grund af voldsomme forbrændinger. Pga Corona restriktioner er det ikke muligt at vide præcis, hvad der er åbent, og hvilke aktiviteter , der der på banen - men køre forbi og kigge kan man altid.
Efter besøget på Nürburgring fortsætter vi mod nord/nordøst mod vores sidste overnatningssted, som ligger nær Marburg.
<mere info om dagsruten kommer>

7. Rejsedag. Lørdag 17. juli 2021 . Hjemrejse.

Efter morgenmaden kan man eventuelt følges med turlederen et stykke af vejen mod nordøst, eller køre videre/hjemad på egen hånd.

Sværhedsgrad:

Du har en vis erfaring som motorcyklist og respekterer de regler, der er for at køre fællestur sammen med andre motorcyklister. Du skal ikke være racerkører, men på den anden side smile, når vejen svinger. Hvis du ikke er så vant til at køre fællestur med andre, bør du ringe til Motour.dk og lige tale med Anders om dette. Han forklarer gerne fællestursteknikken, så du ved, hvordan kørslen foregår - det er ikke svært.

Den længste dagsetape er 2.rejsedag på ca.  400km. Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig til dagsruternes længde og typen af ruter, som vi skal køre, inden du bestiller rejsen.
Den længste lokale dagsudflugt på rejsen er på ca. 110 km.

Hvis du kører på en ældre motorcykel, som måske ikke er vant til at blive kørt flere dage i træk, skal du være sikker på, at den kan klare turen. For alle gælder det, at motorcyklen skal overholde de gældende støjkrav og være godkendt. Det er vigtigt, at bremser, styretøj, lys, kølesystem, olie, dæk og kæde er iorden.

Motorstørrelsen på motorcyklen er ikke afgørende, men den skal ubesværet kunne følge med til både motorvejs- og landevejstempo, også  med din oppakning og eventuel bagsædepassager; det er nødvendigt at kunne følge den almindelige trafikrytme.

Scootere kan ikke deltage på rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online eller pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

 

Rejsens samlede længde:
Sammenlagt bliver der kørt ca. 1500  km på de 7 rejsedage. Hertil skal du lægge kørslen til mødestedet og turen hjem fra det  sidste overnatningssted.

 

Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?:
Hvis du ikke har nogen at rejse med, men ønsker at bo i delt dobbeltværelse, forsøger Motour.dk at sørge for, at du får en at bo sammen med. Vi forsøger at sammensætte de rejsende, således, at man - hvis man rejser alene -  bor sammen med en af samme køn. Hvis der er et ulige antal gæster, der ønsker at dele dobbeltværelse/lejlighed, vil den sidste, der bestiller, skulle tilkøbe enkeltværelse på hotellet.

Du får en oversigt over deltagere i de sidste papirer, som du modtager senest en uge inden afrejse.

 

Antal deltagere:
Der er plads til ca. 12 deltagere på rejsen, inklusive bagsædepassagerer.

 

Turleder:
Turlederen sørger for alt praktisk på rejsen, og kører forrest på alle udflugter. 
Turlederen har lagt rejseplanen og lagt ruter og fundet pausesteder. Turlederen er erfaren motorcyklist og vant til at rejse på motorcykel.

 

Turleder:
Turleder på denne tur er Anders Andersen.
Anders har kørt motorcykel siden 2010 og har haft flere forskellige motorcykler; han kører idag Yamaha XTZ 1200 Super Ténéré. Anders er halvt norsk og har derfor kørt en del i Norge, men han har også kørt meget i Danmark, Sverige og Tyskland. Death Valley på Harley i USA har han også prøvet. Han har været turleder på Motour.dks rejser til Mosel, Harzen, Rügen og Telemark i 2020, og på rejserne Danmark vest og Danmark Øst i 2021.
Anders er  indehaver af Motour.dk og står for hele arrangementet og alt det praktiske før og under hele rejsen.

Turlederen er ikke historiker eller turistguide, men han har selvfølgelig forberedt sig og fortæller de vigtigste ting om de steder, der besøges.

 

Indkvartering:
5 forskellige hoteller på 6 dage.

Opholdene er inkl. halvpension, der starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med  morgenmad på hjemrejsedagen.

Rejsemateriale inden afrejse

 Alle rejsedeltagere modtager senest en uge  inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen. Der medsendes tillige en simpel deltageroversigt, så der er mulighed for at tage kontakt med de andre rejsende. Ved tilmelding til rejsen accepterer du, at Motour.dk kan angive dit navn, din hjemby og dit telefonnummer på deltageroversigten, der udsendes med de sidste rejsepapirer.

 

Afbestillings- og rejseforsikring:
Motour.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse. Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.
Ved bestilling af rejsen angiver du, at du har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

 

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i programmet, evt. programplaner samt valutaændringer. Valuta beregnet pr. kurs 1/4 2019. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

 

 

Prisoversigt:

Ophold  hotel:
6.795,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
   700,- kr. i enkeltværelses tillæg

Prisen inkluderer:
• 7 dage, 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
• Halvpension med aftensmad på ankomstdagen og morgenmad på hjemrejsedagen
• MC manøvrekursus 2-3 timer

Aktiviteter/udflugter inkluderet:
• Alle udflugter er inkluderet
• Turleder på motorcykel fra Motour.dk

Diverse:
• Lokale skatter, turistskat, moms og afgifter
• Dansk moms
• Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
• Benzin, lommepenge og frokost
• Evt. lokale færger
• Drikkevarer
• Evt. parkeringsomkostninger
• Entréer til seværdigheder og museer
• Evt. afbestillings- og rejseforsikring (se nærmere under "INFO" fanen for tilvalg)